conecteaza-te cu noi

Fotbal

Transfer de top ! Heniu aduce portar de națională

foto: arhiva personală Mia Ganea

După transferurile Laurei Desmerean, Beatei Ambruș, Andreei Corduneanu, Karolinei Țabur si cel al Nadyei Petrovskaya, clubul de fotbal feminin de pe Valea Bârgăului a mai perfectat un transfer important.  Heniu a semnat cu Mia Ganea, unul din portarii naționalei.

George Ruscău, presedinte ACS Heniu Prundu Bârgăului: ”Ne-am dorit să o aducem la Prund pe Mia Ganea. Acum avem dublură pe postul de portar. Cu Mia Ganea și Szidonia Salamon credem că vom fi pe cele mai bune mâini în acest retur de campionat dar și în Cupa României. Mia Ganea este o jucătoare foarte bună, cu o experiență foarte mare la nivel înalt. Sunt sigur că alături de celelalte jucătoare ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele din acest sezon”.

 

Mia Ganea, portar: ”Am fost surprinsă atunci când mi s-a propus să joc pentru ACS Heniu, chiar nu mă așteptam. Sinceră să fiu nu m-am gândit niciodată să joc la o alta echipă înafară de Olimpia, dar știu că cei de la Prundu Bârgăului sunt un club serios care își propune rezultate pozitive, cu fete talentate … așa ca nu mi-a fost greu să accept această provocare. Îmi doresc să facem lucruri bune împreună.”

Mia Ganea a început fotbalul de performanță în anul 2003 la CFF Clujana. După ce a câștigat cam tot ce se putea alături de Clujana a acceptat să joace într-un campionat străin, 3 ani activând la Apollon Ladies. Alături de această echipă a câștigat trei campionate. Are peste 90 de selecții la naționala de fotbal feminin a României.

În anul 2017 s-a retras din fotbal pentru o perioadă, în aprilie 2018 viața sa schimbându-se complet odată cu venirea pe lume a băiețelului sau – Lukas (1an și 10 luni în prezent). Nu și-a propus să revină în fotbal, însă cu toate acestea în 2019 s-a alăturat Olimpiei Cluj, alături de care s-a antrenat și a jucat până la finalul anului 2019.

Echipa națională și din acest retur și ACS Heniu Prundu Bârgăului se bucură de prezența și talentul Miei Ganea.

 

Publicitate

Fotbal

Karolina Țabur și Nadya Petrovskaya, evoluții bune la națională

Karolina Țabur, recent transferată de clubul de pe Valea Bârgăului la ACS Heniu și viitoarea jucătoare a clubului bârgăuan Nadya Petrovskaya participă de câteva zile la turneul internațional “Il Calcio è rosa – donne e pace”.

În primul meci al competiției, naționala de fotbal feminin a Moldovei s-a impus cu 4-0 în fața echipei italiene C.R. Abruzzo. Valorosul atacant Karolina Țabur (21 de ani) a înscris de două ori în minutele 11 si 31. Jucătoarea Heniului a marcat de două ori ( min 70 și 77) și in cea de-a doua partidă, cea cu Grifone Gialloverde Football Club, câștigată de Moldova cu scorul de 6-0. Nadya Petrovskaya, viitorul fundaș central al echipei noastre a avut evoluții bune în ambele meciuri disputate până acum.

 

Anglia se află pe primul loc în clasament, cu un golaveraj mai bun (+11) decât al echipei din Rep. Moldova (+10). Pentru a ajunge în finala competiției naționala Moldovei are nevoie de victorie în ultimul joc cu formația britanică. Următorul meci pentru Moldova e programat mâine la ora 15:30 în compania Angliei (selecționata colegiilor). Câștigătoarele grupelor vor juca finala pe 21 februarie. În cealaltă grupă, conduce Kosovo cu 6 puncte. Competiția se desfășoară în regiunea italiană Lazio, pe terenurile de fotbal din Roma și Frosinone.

Pentru naționala feminină a Moldovei acest turneu este o etapă de pregătire către preliminariile Campionatului European la fotbal feminin 2021. Moldova va juca următorul meci pe 7 martie, cu Polonia, în deplasare.

Continua sa citesti

Fotbal

Florin Bugar mizează pe două jucătoare ale Heniului pentru Turul de Elită

foto: FRF

Fundașul Mihaela Purcil și mijlocașul Claudia Pană se antrenează în aceste zile în Turcia alături de selecționata feminină Under 19 a României. În acest stagiu de pregătire, Florin Bugar pune la punct toate detaliile înaintea jocurilor de la Turul de Elită, ultima fază înainte de EURO WU19 din această vară.

Tricolorele întâlnesc Olanda, Scoția și Islanda în drumul spre WU19 EURO. Meciurile Grupei 1 se vor disputa în perioada 6-14 aprilie, în Olanda. Câștigătoarele celor șapte grupe de la Turul de Elită, alături de gazda turneului final, Georgia, vor participa la EURO WU19 programat în perioada 21 iulie – 2 august.

Continua sa citesti

Fotbal

Președintele Heniului, la Adunarea generală a FRF

George Ruscau, președintele clubului de fotbal feminin ACS Heniu Prundu Bârgăului participa zilele acestea la sesiunea membrilor afiliați ai Federației Române de Fotbal.

La întâlnirea de la Cheile Grădiștei participă toți conducătorii de cluburi din Liga întâi feminină de fotbal.

Este prezentă la Adunarea generală și conducerea Federației Române de Fotbal, inclusiv președintele acesteia, Răzvan Burleanu.

Se discuta aspecte și strategii legate de returul de campionat și viitorul sezon competițional.

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2020 Jurnalul sportiv al Bistriței. Proudly crafted by: 201.ro Statistici T5