conecteaza-te cu noi

Tenis de masă

Tania Plăian: ”Această medalie este una dintre cele mai strălucitoare din colecția mea”

sursă foto: https://www.ettu.org, foto: Rob de Ruiter, FRTM

Tania Plăian e una dintre sportivele Bistriței care strălucește în competițiile de tenis de masă la care participă. Așa a făcut și zilele acestea în Noordwijk, Olanda, acolo unde a obținut medalia de aur la Europa Youth Top 10. După un parcurs foarte bun, sportiva noastră a câștigat competiția în ultimul meci, cel cu italianca Jamila Laurenti.

JB Sport: Felicitări Tania! Cum a fost competiția?

Tania Plăian: Parcursul meu la acest Top 10 Europa a fost unul aproape perfect. M-am simțit foarte încrezătoare încă de la începutul concursului pentru că jocul mi-a mers foarte bine și am reușit să mă mobilizez la fiecare meci. Aceasta medalie este una dintre cele mai strălucitoare din colecția mea deoarece Top 10 Europa este printre cele mai puternice concursuri pe plan continental. Sunt foarte fericită pentru aceasta performanță și o să continui sî muncesc și mai mult pentru a câștiga cât mai multe titluri.

JB: Care a fost momentul cheie din finală și cum l-ai gestionat ?

T.P.: Am analizat-o foarte bine împreuna cu antrenorii mei, ba chiar am urmărit meciul de la Campionatul European în care am pierdut cu scorul de 3-2 în proba pe echipe. Am fost foarte hotărâtă și determinată, pentru că știam că voi avea o luptă grea împotriva ei. Am strigat de la primul la ultimul punct și am fost foarte concentrată pe tot parcursul meciului.

JB: Care a fost attu-ul tău la Top 10 Europa ?

T.P.: Am știut foarte bine ce am de făcut încă dinainte să înceapă meciul. Cred că acesta a fost atuul meu – că am fost mai hotărâtă.

JB: Ce urmează pentru tine ?

T.P.: Voi participa la începutul lunii noiembrie la Superliga Feminină. Va urma apoi un cantonament de pregătire în Hong Kong și apoi între 24 noiembrie și 1 decembrie – Campionatul Mondial din Thailanda.

JB: Ce îți propui în privința celor două competiții majore?

T.P.: La Superligă ne dorim să fim în primele trei echipe, adică să ne menținem performanță iar pentru Mondiale imi doresc foarte mult o medalie, oricare ar fi ea.

 

 

Publicitate

Tenis de masă

Performanțe pentru sportivii bistrițeni la CN de tenis de masă

Sala Polivalentă din incinta Complexului Olimpic Roman ”Sydney 2000” din Izvorani a găzduit Campionatul national de tenis de masă, prima competiție importantă de la debutul pandemiei. A fost o întrecere maraton care s-a desfasurat între 1 și 13 septembrie.

În întrecerea feminină, echipa Clubului Sportiv Municipal Bistrița I avându-le în componență pe Tania Plăian, Andreea Clapa și Krisztina Varga s-a clasat a III-a. A doua echipă a CSM Bistrița (Elena Oprea, Cristina Sîngeorzan, Agnes Gimbuță, Ioana Muraru) a reușit să promoveze în Divizia A.

La masculin, lotul CSM Bistrița format din Darius Toma, Mihai Nemaciuc și Andrei Flamind au reușit promovarea în Superligă. în timp ce echipa a doua a clubului bistrițean cu Szilágyi Paul, Mihai Roșca, Richard Oroszlan și Dionisie Blanariu a promovat și ea în Divizia A.

Sportivii au fost însotiți la naționale de Daniel Răcilă, Emilian Bulbuc și Alexandru Dincă. Toți participanții au fost testați COVID-19 la sosirea la Izvorani și nimeni nu a părăsit incinta complexului în această perioadă, ca măsura de siguranță sanitară.

Prof. ALEXANDRU DINCĂ: ”A fost un maraton de competiții la care sportivii bistrițeni s-au descurcat admirabil, reușind promovarea în eșalonul superior cu toate echipele participante. Locul III obținut de fete în Superliga precum și promovarea celorlalte echipe ne-a arătat că muncim în direcția bună. Așteptam reluarea următoarelor competiții pregătiți și motivați. Această pauză forțată determinată de pandemie a fost o perioadă grea pentru toată lumea, dar mă bucur că la această competiție ne-am ridicat la nivelul așteptat. Îi felicit pe acești sportivi minunați pentru performanțele lor.”

 

Detalii și clasamente: http://frtmromania.ro/

Continua sa citesti

Tenis de masă

Tenisul de masă revine! Sportivii sunt în cantonament la Izvorani!

foto: FRTM

Juniorii 1 și 2 au început cantonamentul la Izvorani, în condiții de maximă siguranță. Pregătirea se desfășoară între 1-15 iulie.

Juniori 1:
Feminin:  Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Camelia Mitrofan, Denisa Urîtu, Claudia Caragea, Adela Struna

Masculin: Eduard Ionescu, Andrei Tomica, Matei Dumitrescu, Andrei Miron, Mihai Roșca, Bogdan Badea, Bogdan Iacob

Antrenori: Petre Arnăutu, Felicia Coneschi, Mădălin Ionașcu, Alexandru Gheorghe

 

Juniori 2:
Feminin: Bianca Mei-Roșu, Evelyn Ungvari, Andreea Teglas, Cristina Sîngeorzan, Daniela Gaina, Alexandra Ioniță

Masculin: Darius Moldoveanu, Iulian Chirița, Andrei Istrate, Dragoș Bujor, Horia Ursuț, Luca Oprea, Paul Szilagyi

Antrenori: Marian Filipaș, Cristian Podar, Emilian Bulbuc, Alexandru Dincă

 

Clubul Sportiv Municipal Bistrița este reprezentat la lot de sportivii Ioana Sîngeorzan, Adela Struna, Cristina Sîngeorzan, Paul Szilagyi și antrenorii Marian Filipaș, Cristian Podar, Emilian Bulbuc, Alexandru Dincă.

Este primul cantonament al juniorilor 1 si 2 de după pandemie, antrenorii urmărind reacomodarea la efort și o cât mai buna pregătire în vederea participării la Campionatul European de tenis de masă de la începutul lunii septembrie, competiție găzduită de Zagreb, capitala Croației.

Continua sa citesti

Tenis de masă

Christian Podar, primul calificat la ITTF World Hopes Week & Challenge 2020

Christian Podar, sportivul LPS Bistrița a fost selectat de pe prima poziție să participe în programul ”The European Table Tennis Union Development”. Acesta presupune selectarea a celor mai bune trei sportive și cei mai buni trei sportivi din Europa, care să participe la ITTF World Hopes Week & Challenge 2020 dar și la finala Eurotalents Selection Camp (Otocec, Slovenia, October 2020).

La masculin, bistrițeanul Christian Podar e primul, urmat de francezul Lucas Trascu și cehul Hodina Petr. Rezervele lor sunt din Cehia, Romania (Alexandru Istrate) si Germania.

 

La feminin au fost selectate sportive din Turcia, Spania și Franța, având ca rezerve jucătoare din Ungaria, România (Andrea Jifzu) și Republica Ceha.

Sportivii vor fi evaluați de Liu Jiayi (Marea Britanie), Cheng Xia (Luxembourg) (CTTC-E), Ostermann Martin (Luxembourg) (CTTC-E) și Vriesekoop Bettine (ETTU).

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2020 Jurnalul sportiv al Bistriței. Proudly crafted by: 201.ro