conecteaza-te cu noi

Handbal

Szilvia Szabo – pentru încă cel puțin un sezon alături de Gloria 2018

foto: CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud
Szilvia va îmbrăca tricoul echipei de suflet a bistrițenilor și în anul competițional următor. Contractul jucătoarei cu CS Gloria 2018 expira în vara anului următor însă conducerea clubului și Szilvia Szabo discută detaliile prelungirii acestuia.
 
Szilvia Szabo: ”Mă bucur că voi juca pentru Gloria 2018 și în sezonul următor, pentru că mă simt foarte bine la Bistrița, pot să zic că aici e a două mea casă. Clubul are un proiect care îmi place, sunt oameni profesioniști și serioși. Îmi doresc sa fiu sănătoasă să pot ajuta echipa cat mai mult. Le mulțumesc mult suporterilor noștri că au fost alături de noi pe tot parcursul sezonului !”
Coordonatorul de joc / interul stânga al echipei bistrițene a început să joace handbal de la vârsta de 9 ani.
Și-a inceput junioratul în anul 2009, când până în 2011 a avut dublă legitimare la Zetea și Odorhei. În perioada 2011-2015 a jucat pentru echipa din Odorhei, cu care s-a clasat pe locul 5 În campionat.
Prima legitimare la o echipă profesionistă de senioare a fost la CSM Bistrita, în anul 2015. A contribuit la promovarea echipei noastre în Liga Națională – 2016.
În sezonul 2016-2017 a obținut alături de echipa de suflet a bistrițenilor medalia de bronz în Final Four-ul Cupei României.
A fost convocată la lotul naţional de tineret al României si naţionala de senioare a României alături de care s-a pregătit la Izvorani în aprilie 2018.
A participat în iulie 2018 cu echipa națională universitară, la Campionatul Mondial Universitar din Croația. În luna martie a acestui an a participat alături de lotul B al României la Baltic Cup în Polonia.

Publicitate

Handbal

Înfrângere la un gol

Gloria 2018 Bistrița Năsăud a fost învinsă la limită de echipa gazdă a turneului – Busan Bisco. Tabela de marcaj a arătat la finele partidei scorul 28-27 un favoarea sud-coreencelor.

Au marcat pentru Gloria 2018: Natallia Vasileuskaya 9, Nicoleta Dincă 6, Dziyana Ilyina 5, Valentina Ardean Elisei 4, Szilvia Szabo 1, Daniela Rațiu 2.

Darly Zoqbi de Paula 4/22 intervenții, Ljubica Nenezic 4/14 intervenții.

Horațiu Pașca, antrenor principal CS Gloria 2018 BN: „Mā bucur cā am reușit să facem față unui joc disputat la un nivel fizic și tehnic foarte ridicat. Cred că, cu un pic de șansă rezultatul era altul, însă nu pentru rezultate am venit în Coreea de Sud. Am venit un grup și plecăm o echipă în adevaratul sens al cuvântului, cu niște trasee și relatii de joc care încep sa se contureze! Felicitări fetelor!”

Gloria 2018 încheie turneul de pregătire de la Busan, Coreea de Sud cu trei victorii și două înfrângeri. Am câștigat în fața naționalei Australiei și a echipelor din Danemarca și Rusia și am fost învinși de naționala Angolei și de echipa din Busan, Coreea de Sud.

Continua sa citesti

Handbal

Gloria 2018, a treia victorie

Gloria 2018 Bistrița Năsăud leagă a treia victorie consecutivă la turneul din Busan. Astăzi, bistrițencele au învins naționala Australiei (calificată la Campionatul mondial 2019 din Japonia) cu scorul 26-12 (13-7)

Au marcat: Nicoleta Dincă 4, Daniela Todor 4, Bianca Zegrean 3, Andra Moroianu 3, Ștefania Lazăr 3, Magdalena Paraschiv 2, Natallia Vasileuskaya 2, Diana Samanț 2, Teodora Bloj 2, Maria Țanc 1.

Ana Maria Inculeț 6/11 intervenții, Ljubica Nenezic 4/11 intervenții.

Horațiu Pașca, antrenor principal CS Gloria 2018 BN: „Mâine întâlnim Busan Bisco, campioana Coreei de Sud. O formație cu 6 jucătoare în națională, care poate evolua cu succes în orice campionat din Europa și s-ar clasa în prima jumatate!
Despre meciul de azi, apărarea din nou punctul forte, 12 goluri primite în fața unei naționale care va participa la Campionatul Mondial.
Le felicit pe fete și aștept cu foarte mare interes meciul de mâine.”

Ultimul meci pe care Gloria 2018 il dispută la Busan (duminică, 8.30 – ora României) e cel cu echipa gazdă a turneului.

Continua sa citesti

Handbal

Gloria se impune în meciul al doilea al turneului de la Busan

Gloria a învinge echipa Ringkobing Handbold din Danemarca în al doilea meci al turneului internațional de pregătire de la Busan, Coreea de Sud.

Bistrițencele s-au impus cu scorul 32-22.

Au marcat pentru Gloria 2018 – Natallia Vasileuskaya 5, Szilvia Szabo 5, Laura Pristăvița 4, Magdalena Paraschiv 3, Valentina Ardean Elisei 3, Teodora Bloj 3, Daniela Todor 2, Daniela Rațiu 2, Nicoleta Dincă 1, Maria Țanc 1, Diana Șamanț 1, Dziyana Ilyina 1, Andra Moroianu 1

In poartă, Ana Maria Inculeț a avut 5/11 intervenții, Darly De Paula 7/14 și Ljubica Nenezic 3/11

Horațiu Pașca, antrenor principal CS Gloria 2018 BN: „Am fost mult mai concentrati pe faza de finalizare. Am reușit să marcăm aproape la orice ocazie clară pe care ne-am creeat-o și mā bucur cā evolutia scorului a fost una care să-mi permită să folosesc tot lotul.
Multe momente bune și pe faza de apărare. Sper ca jocul nostru să arate din ce în ce mai bine!”

Următorul meci e programat vineri de la ora 8.00 cu Zvezda Zvenigorod.

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2019 Jurnalul sportiv al Bistriței. Statistici T5