conecteaza-te cu noi

Alte sporturi

Sportivii PFG luptă la Viena

foto: PFG, Vendetta Fight Night 

Luptătorii Profesional FIGHT GYM vor onora invitația organizatorilor Galei Vendetta Fight Night  – Bulent Saglam și Thelion Francy de a participa la competiție.

Nu mai puțin de patru sportivi bistrițeni vor intra în ring pentru a lupta din nou într-o Gala Pro, la cel mai înalt nivel. Doi dintre aceștia vor lupta pe regulament de Muay Thai: Emilian Sîngeorzan la categoria 86 de kg și Bogdan Suru la -67 de kg. Primul îl va avea ca adversar pe campionului Austriei la aceasta categorie Henry Bannret iar cel de-al doilea îl va întâlni pe Johan Mayer.

Pe regulament de K1 vor lupta Bogdan Medviski la categoria -60 kg împotriva lui Can Akyar și Ionuț Zdrabau la categoria -70 kg împotriva lui Fernando Kenzo.

Ionel Burduhos, antrenor PFG:  ”Ținând cont de evoluția foarte bună din competițiile de Muay Thai amator în care Bogdan Suru a ieșit campion mondial anul trecut în Italia iar Emilian Sîngeorzan a ocupat locul 3 în urmă cu 3  ani în Cipru, sper ca ambii să aibă o evoluție foarte bună și să câștige. Bogdan Medviski are și el o experiență foarte mare la amatori cu peste 50 de meciuri, plus 9 meciuri Pro în timp ce Ionuț Zdrabau va debuta la Pro, dar vine cu 8 meciuri cåștigate prin KO din totalul de 12 la amatori. Sunt convins că vor fi meciuri frumoase și sper ca în final sportivii PFG să fie câștigători” 

 

Gala Vendetta Fight Night – prima competiție internațională din 2020 va avea loc în 14 martie la Viena.

 

 

 

Publicitate

Alte sporturi

Ionel Burduhos – PFG: ”Ne dorim ca în septembrie să luptăm din nou acasă, la Mix Kombat 6”

video: PFG

Echipa Profesional Fight Gym a întrerupt pregătirea în săptămână în care cinci dintre sportivi urmau să lupte la Viena, în super Gala Vendetta Fight Night.

 

Clubul mai avea negociate încă patru evenimente profesioniste dar și invitații la foarte multe competiții de amatori.

De puțin timp însă, sportivii PFG au revenit la antrenamente. Se pregătesc în prima fază în aer liber și atunci când situația epidemiologica din țară va permite vor reintra și în sală.

„Am asteptat cu nerăbdare sa reluăm pregătirea in echipa completă. Antrenamentul de K1 ne da o stare de echilibru și o energie aparte”- spune antrenorul PFG Ionel Burduhos.

 

Sportivii își doresc ca totul să revina la normal și să reînceapă competițiile mai ales că spun ei, motivația e acum mult mai mare.

„Din ultimele discuții, fiecare promoție din România va organiza în scurt timp câte un eveniment. Ne dorim să luptăm peste tot unde vom fi invitați. În septembrie ne propunem să luptam din nou acasă, la Mix Kombat 6. Am primit oferte pentru două evenimente în străinătate, negociem condițiile și neapărat trebuie să ne asigurăm ca sportivii vor fi în siguranță. Așteptăm cu nerăbdare să simțim din nou emoția și adrenalina din ring”– mai spune Ionel Burduhos

Antrenamentele grupelor de copii, juniori si amatori se desfășoară în fiecare zi de luni, miercuri și vineri de la ora 10.30, iar cele ale profesioniștilor de la ora 19.00.

Continua sa citesti

Alte sporturi

Sprijin pentru performanță

foto: PFG

Secția de kickboxing a Clubului sportiv ”Scorpions” din Iași va fi preluată de Clubul Sportiv Municipal. Decizia autorităților ieșene a fost salutată de sportivii din toată țara care și-ar dori ca acest sport să fie mai bine sprijinit atât logistic cât și financiar.

Printre aceștia se află și bistrițenii de la Profesional FIGHT GYM. Ionel Burduhos consideră ca performanța trebuie sprijinită peste tot în țară. O introducere a secției de arte martiale ca ramura de sport a unui club municipal ar fi doar o recunoaștere a meritelor elevilor săi și ar aduce echilibrul financiar atât de necesar.

Ionel Burduhos: „În cei șapte ani de activitate, principalul finanțator am fost eu, ajutat fiind de câteva societăți care au fost de la început alături de noi cu meniul pentru sportivi și abonamente gratuite la sală. Susținerea mare a venit de la Consiliul Județean Bistrița Năsăud pentru organizarea evenimentelor Mix Kombat.”

 

Profesional FIGHT GYM participa aproape lunar la competiții cu grupa de amatori și anual la cel putin zece gale profesioniste la nivel național și internațional.

 

”PFG Bistrița a demonstrat mereu ca obiectivul principal pentru club este performanța la cel mai înalt nivel. Toți suntem conștienți că pe lângă multă muncă și pasiune, avem nevoie și de resurse financiare pentru a ajunge unde ne propunem. Cred că asta ar trebui sa fie o prioritate pentru autorități. E extrem de important ca cei abilitați să urmărească și să susțină financiar evoluția sportivilor și a celor care fac sacrificii și obțin rezultate.” – mai spune Ionel Burduhos

 

 

Continua sa citesti

Alte sporturi

Salariile sportivilor din Romania, afectate de pandemia de Coronavirus

După ce președintele Romaniei Klaus Iohannis a decretat stare de urgență în țară și a luat mai multe măsuri aspre împotriva răspândirii noului Coronavirus, cluburile sportive din țara noastră au fost nevoite să ia măsuri drastice.

Pandemia de COVID-19 care afectează și România ar putea avea efecte negative pentru cluburi. În condițiile în care meciurile nu se mai joacă, grupările din România rămân fără niciun venit important şi consideră că dacă plătesc salariile ca până acum, riscă falimentul. Cluburile le achita sportivilor 75% din salariul mediu pe economie. Mai multe cluburi din țară și străinatate, din mai multe sporturi au luat această decizie.

 

La fotbal, măsura se implementează la cluburi mari din Italia, Spania și nu numai. În țara noastră, presa națională anunță că la FC Hermannstadt, Poli Iași, S.C.M. Zalău, Chindia Târgoviște Buzău, Csiksezreda și alte cluburi s-a decis  suspendarea contractelor jucătorilor legitimaţi pe perioada stării de urgenţă în România. Măsura vine ca o consecinţă a faptului că obiectul contractului încheiat nu mai poate fi adus la îndeplinire.

 

Și la handbal s-au luat măsuri similare. Jurnaliștii sportivi anunță că SCM Râmnicu Vâlcea, CSM București, SCM Craiova, Dunărea Călărași și alte cluburi au suspendat contractele jucătoarelor/ jucătorilor pe perioada stării de urgenţă. Măsura se aplică și la alte sporturi.

 

Participanţii la activitatea sportivă beneficiază pe durata suspendării contractelor de activitate sportivă de o indemnizaţie de 75 la sută din drepturile în bani aferente activităţii sportive prestate, dar nu mai mult de 75 la sută din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020 (număr 6/2020). Decizia va fi suspendată în momentul în care oficialităţile vor ridica starea de urgenţă.

 

În ziua în care Violeta Alexandru – ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, a anunţat cadrul legal prin care administratorii din sport pot suspenda contractele angajaţilor, FRF a anunțat  scăderea salariilor cu 20 la sută. Toţi angajaţii FRF, inclusiv cei de la echipele naţionale, vor primi retribuţiile diminuate cu 20 la sută. De asemenea, săptămâna de lucru va avea pentru ei doar patru zile.

 

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2020 Jurnalul sportiv al Bistriței. Proudly crafted by: 201.ro Statistici T5