conecteaza-te cu noi

Alte sporturi

Sportivii bistrițeni, 35 de medalii la Campionatul Național de Poomsae și Campionatul Național de Speed Kick

Campionatul Național de Poomsae și Campionatul Național de Speed Kick s-a desfășurat zilele trecute in Eforie Sud, în paralel cu Stagiul Național Tehnic de Taekwondo WT.

La cele două importante competiții au participat peste 250 de sportivi de la 16 cluburi din țară. Clubul Sportiv ILYO a participat la Stagiul Tehnic Național cu 28 de persoane, dintre care 16 sportivi au concurat la cele două Campionate Naționale, obținând 35 de medalii.

Medalie de aur și titlul de Campion Național la Poomsae în anul 2020 a revenit sportivilor Liana Ionela Musteață – individual seniori clasa A, Selena Șolderea  – juniori individual clasa A, Ana Luiza Bindea – cadeți feminin individual clasa A, Ștefan Gabriel Agrișan – cadeți masculin individual clasa A și Denis Ionuț Țermure – copii masculin individual clasa B. La proba de perechi cei mai buni au fost  Mihai Cristian Bura –  Selena Șolderea la juniori clasa A și Mario Raul Filip Mureșanu –  Ana Luiza Bindea la cadeți clasa A. La triplu au obținut locul I – Mario Raul Filip Mureșanu, Ștefan Gabriel Agrișan și Răzvan Daniel Cociuban – la triplu masculin tineret  dar și Ana Riti, Maria Riti și Ana Luiza Bindea – la triplu feminin tineret. Locul I și titlul de Campion Național în proba de Speed Kick (viteză) a fost obținut deopotrivă de Răzvan Riti, Denis Ionuț Țermure, Monica Petruț și Vlad Ioan Țenghel.

Locul II la Campionatul Național de Poomsae și titlul de vicecampion național a fost adjudecat de Amir Dorin Halasu – cadeți masculin clasa B și Nora Buboly – juniori mici feminin clasa B. Locul II la Campionatul Național de Speed Kick și titlul de vicecampion național a fost câștigat de Maria Riti, Ștefan Gabriel Agrișan , Amir Dorin Halasu și Mario Raul Filip Mureșanu în timp de locul III la Campionatul Național de Poomsae a revenit sportivilor Ana Riti – juniori feminin individual clasa A, Mihai Cristian Bura – juniori masculin individual clasa A, Răzvan Daniel Cociuban – cadeți masculin individual clasa A, Monica Petruț – Juniori mici feminin clasa C iar la proba de triplu masculin juniori clasa A – echipa formată din sportivii Răzvan Riti, Mihai Cristian Bura și Michelle Valentino Popan. La proba de Speed Kick locul III a fost obținut de sportivii Mihai Bura și Ana Riti.

Titlul de cel mai bun sportiv la categoria Poomsae a fost obținut de Ana Luiza Bindea, în timp ce cel mai bun sportiv la proba de Speed Kick este Răzvan Riti.

Cu aceste rezultate, Clubul Sportiv ILYO a obținut locul I în clasamentul general la proba de Poomsae și locul II în clasamentul general la proba de Speed Kick.

La examenul de grad desfășurat în cadrul Stagiului Național Tehnic, patru dintre sportivii clubului Ilyo au acces la următorul nivel, promovând cu brio testele: Mihai Cristian Bura – centură neagră 2 Dan, Mario Raul Filip Mureșanu – centură neagră 1 Dan ,  Ana Luiza Bindea – centură roșie cu tresă neagră (1 Kup) și Răzvan Daniel Cociuban- centură roșie cu tresă neagră (1 Kup).

Marius Muti, antrenor: „Multumesc echipei tehnice a clubului, doamnei profesor Ica Sigartău și instructorului Ioana Teodor care s-au ocupat de pregătirea sportivilor. Un rol important l-au avut părinții care i-au încurajat permanent pe sportivi dar si Primăria Municipiului Bistrița care susține sportul de performanță.”

Publicitate

Alte sporturi

Ziua Europeană a Sportului Școlar, marcată la CNAM

An de an, în 25 septembrie, milioane de elevi din mai multe țări se implică in activități sportive menite să marcheze această zi.

În ciuda pandemiei, aproximativ 150 de copii și profesori de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” din municipiul Bistrița s-au mobilizat pentru a sărbători prin mișcare ”Săptămâna Europeană a Sportului și ”Ziua Europeană a Sportului Școlar”. Fiecare participant a alergat minimum 2020 de metri sau a făcut 2020 de pași.

Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița a fost inclus în acest proiect european de profesorul de geografie Sorina Crina Peter.

,, Prin activitățile derulate s-a dorit creșterea interesului pentru educație fizică, pentru mișcare în general, crearea unei atmosfere relaxate care să dezvolte emoții pozitive, promovarea stilului de viață sănătos, cât și promovarea și dezvoltarea incluziunii sociale în rândul elevilor. Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița își dorește elevi activi, sănătoși, viguroși și veseli, de aceea am decis ca în aceste zile: SĂ PUNEM C.N.A.M.-ul în mișcare!” – spune Sorina Crina Peter

Au contribuit la buna desfășurare a acțiunii și profesorii Adrian Peter, Mihaela Oprea, Adriana Tabără, Sarkatny Kinga, Rodica Hâlmu și Aurelia Hîruța. Activitatea s-a desfășurat în conditii foarte grele datorate Covid-19, cu respectarea regulilor sanitare și de distanțare în vigoare.

”European School Sport Day”, sprijinită de către Comisia Europeană a implicat acum 1,5 milioane de elevi din 20 de țări în campania #BeActive.

Continua sa citesti

Alte sporturi

ATAT DE APROAPE! Sebastian Lutaniuc a fost învins în finală!

foto: Dynamite Fighting Show

Gladiatorul PFG Bistrița Sebastian Lutaniuc (19 ani, antrenor Ionel Burduhos, clubul Profesional FIGHT GYM) a avut un parcurs foarte bun la Dynamite Fighting Show și a reușit performanța de a lupta în finala piramidei. Bistrițeanul a trecut în sfertul de finală 2 al „Luptei Capitale” de Mihai Ștefan și în semifinală de Florin Ivanoaie. 

A fost învins din păcate, în finala competiției de Alin Ionut Iancu în vârstă de 21 de ani, un sportiv din Craiova care practică kickboxing de 8 ani și are o poveste impresionantă de viață, fiind părăsit și mai apoi adoptat la câteva luni de la naștere. În acestă seară, ”Tancul Olteniei” a încasat 10.000 de euro, sumă oferită câștigătorului de organizatorul DFS  – Cătălin Moroșanu și sponsorii competiției.

„20.08.2020 a fost o seara magica pentru mine, învingând 2 luptători din piramidă și disputând finala la o mică diferența de puncte. Ii mulțumesc lui Dumnezeu pentru aceasta performață, staff-ului și familiei! „ – a scris pe Facebook Sebastian Lutaniuc 

A 8-a ediție a Dynamite Fighting Show a fost organizată la Arenele Romane, în condiții pandemice, fără spectatori.

Continua sa citesti

Alte sporturi

Sportivii GSTennis Club Bistrița, evoluții bune la naționale

sursa text si foto: GSTennis Club Bistrita
Michael Szilagy, Ryan Szilagy si Mihai Roșu-Mareș s-au intors cu rezultate bune de la Campionatele Nationale de Vara 2020 organizate de Federatia Romana de Tenis. Cei trei au participat pentru prima data la cinci Campionate Nationale.

 

Michael Szilagy a participat la Campionatul National de Vara U10 ani, competiție desfășurată în Bucuresti. Evoluțiile sale l-au adus intre primii 8 sportivi ai tarii, A fost invins in sferturile de finala de vicecampionul national din 2920, principalul favorit al competitiei – Albert Pipie. Sportivul nostru a jucat si pe tabloul de calificari al Campionatului National de Vara U12 ani de la Brasov.
Ryan Szilagy a participat la Campionatul National de Vara U14 ani din Bucuresti. S-a calificat pe tabloul principal dupa cele 3 meciuri disputate in calificari, aflându-se între primii 32 de sportivi ai tarii, A fost invins in primul tur al tabloului principal de Radu Turcanu – favoritul 3 si noul campion national al Romaniei la categoria U14 ani. Bistrițeanul a mai participat și in calificarile Campionatului National de Vara U16 ani de la Oradea.
Mihai Roșu-Mareș a participat pentru prima data la doua Campionate Nationale de Vara: U12 ani – la Brasov și Campionatului National de Vara U14 ani din Bucuresti. La prima dintre cele două competiții, sportivul GSTennis Club Bistrița a fost aproape de a ajunge pe tabloul principal, fiind invins in ultimul tur de calificari, dupa trei meciuri disputate,. A ajuns astfel intre primii 40 de jucatori ai țării.

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2020 Jurnalul sportiv al Bistriței. Proudly crafted by: 201.ro