conecteaza-te cu noi

Fotbal

Sfârșit bun de campionat pentru FC Gloria Junior

foto: facebook Cristian Stanciu

Juniorii U19 au încheiat ediția de campionat 2018/2019 cu o înfrângere (1-3 cu CS Gaz Metan Mediaș) în etapa zonală organizată în acest sfârșit de sâptâmână la Bistrița.

 Cristian Claudiu Stanciu, președinte FC Gloria Junior a postat pe facebook: „A fost un an perfect pentru echipa mare de Juniori – U19, finalizat pe podium (locul 1 în Seria 10-a a Campionatului Național de Juniori U19), ceea ce ne-a adus și calificarea la zonă. Participarea noastră la etapa zonală a fost una meritorie. Deși în semifinala 2 am căzut cu CS Gaz Metan Medias, am avut o evoluție destul de bună. Repriza a doua ne-a aparținut. Păcat că nu ne-am „trezit” mai devreme, poate rezultatul putea fi altul. Știam cu cine jucăm, Mediașul folosește constant 8-10 juniori la echipa a doua (Liga a 3-a) a CS Gaz Metan Medias. Este o echipă solidă, bine pusă în teren. Se joacă la un alt nivel organizatoric, Mediașul (Liga 1) are toate condițiile necesare unui fotbal performant, unde juniorii progresează și au o altă metalitate. Cu toate acestea, noi am fost aproape să facem surpriza. Felicit echipa CSS 2 Baia Mare care în finală a câștigat meciul cu Mediașul cu 3-0. Consider exemplul celor de la Baia Mare ca fiind unul normal, adaptat regulamentelor FRF, fotbalului modern și de maximă eficiență. Se știe faptul că CSS 2 s-a prevalat de normele din regulament privind posibilitatea cluburilor cu activitate exclusiv la nivelul copiilor și juniorilor de asociere cu un club de Liga 3-a, furnizând juniori la ACS Fotbal Comuna Recea (Liga 3-a Seria a V-a – locul 2). Juniorii au drept de joc atât în competițiile de juniori cât si la Liga 3-a. Noi la Bistrița, din păcate nu avem această posibilitate. La Bistrița, juniorii buni sunt „furnizați” spre Liga 3-a în „alt mod” (nu prin asociere), ci definitiv, fără plata grilelor și dacă se poate și fără procente. Este greu în aceste condiții, să te gândești la o eventuală asociere, parcă luptăm cu un fotbal învechit cu reguli desuete care demult nu mai fac față fotbalului actual modern.”

Stanciu a vorbit și despre colaborarea cu antrenorul Adrian Florea, despre care menționează că și-a pus amprenta ”în fiecare etapă de campionat, echipa înscriind în medie 4-5 goluri pe meci”.

În prezent, conducerea executivă a clubului este agrenată în procesul de „clasificare a academiilor de fotbal”, inițiat de FRF în luna martie 2019. ”Vom identifica ofertele, cele mai favorabile, pentru jucătorii care ies din perioada de juniorat. Pot spune, că ediția de campionat 2019/2020 va fi una și mai bună, în condițiile în care din vară echipa de Juniori U19 va avea cel puțin 11 titulari pe vârsta maximă – anul 2001. În aceste condiții, fără să mă hazardez, pot afirma că zona ne este garantată încă de pe acum, acesta fiind și obiectivul deja declarat ce va fi supus aprobării Consiliului Director” – a adaugat președintele FC Gloria Junior.

Cristian Claudiu Stanciu mai spune că ”La nici 3 ani de la înființarea Clubului, putem vorbi de un „know-how Gloria Junior”, personalizat, pe ceea ce înseamnă fotbalul de masă Under 17 și Under 19. Nu un simplu mod de lucru, ci un mod de lucru care dă roade an de an – clasarea pe locul 1 în serie și calificarea la Zonă. Vrem în paralel să ajungem să ne autofinanțăm, să funcționăm din ceea ce în fotbal numim „vânzarea de jucători” (transferul de jucători). Avem multe proiecte pe care le vom iniția în viitorul foarte apropiat: Tabăra de vară din Bistrița (Pădurea Schulerwald – Bistrița), Tabăra de vară din Sângeorz Băi.”

 

Publicitate

Fotbal

Lenuța Ștef, convocată în premieră la națională

Sursa: FRF, Lenuța Stef (facebook)

Fundașul ACS Heniu Prundu Bârgăului va desfășura în stagiu de pregătire la Mogoșoaia alaturi de celelalte tricolore sub comanda lui Mirel Albon.

Tricolorele se vor antrena în perioada 25 august – 1 septembrie la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, urmând a pune la punct ultimele detalii înaintea startului în noua campanie de calificare.

România:

Portari: Andreea Părăluță (Levante UD), Mirela Pop (”U” Olimpia Cluj)

Fundași: Olivia Oprea (CD Pozoalbense Femenino/Spania), Teodora Meluță (”U” Olimpia Cluj), Elena Ștef (Heniu Prundu Bârgăului), Brigitta Goder (ETO Gyori/Ungaria), Maria Ficzay (”U” Olimpia Cluj)

Mijlocași: Ioana Bortan (”U” Olimpia Cluj), Mihaela Ciolacu (”U” Olimpia Cluj), Beatrice Tărășilă (”U” Olimpia Cluj), Ștefania Vătafu (Anderlecht/Belgia), Roxana Mirea (”U” Olimpia Cluj), Ana-Maria Vlădulescu (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Andrea Herczeg (St. Mihály Futball Club/Ungaria), Kinga Barabasi (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Andreea Voicu (”U” Olimpia Cluj)

Atacanți: Laura Rus (Anderlecht/Belgia), Florentina Olar, (FC Nordsjaelland/Danemarca) Cosmina Dușa (Konak Belediyespor), Ioana Bălăceanu (”U” Olimpia Cluj)

Tricolorele vor juca primul meci din preliminariile EURO 2021 pe 8 octombrie, la Cluj-Napoca, pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”. Adversara fetelor va fi Belgia, formație pe care reprezentativa noastră a întâlnit-o și în preliminariile trecute, pentru Cupa Mondială.

România a fost repartizată în Grupa H, alături de Elveția, Belgia, Croația și Lituania.

Continua sa citesti

Fotbal

Călin Svoboda, la naționala Under 17 a României

Tehnicianul ACS Heniu Prundu Bârgăului desfășoară alături de speranțele fotbalului românesc un cantonament centralizat la Oradea. Acesta este împărțit în două perioade, care se încheie cu două jocuri amicale în compania selecționatei similare a Ungariei.

*19 august, ora 18:00: Ungaria U17 – România U17 (în Gyula, Ungaria)
*22 august, ora 11:00: România U17 – Ungaria U17 (stadion Luceafărul Sânmartin, Bihor)

Continua sa citesti

Fotbal

Calin Svoboda, confirmat secund la naționala Under 17 a României

Tehnicianul ACS Heniu Prundu Bargaului a primit în acest sens confirmarea Federației Române de Fotbal. Antrenorul bistrițean o va seconda pe Irina Giurgiu.

Reprezentativa feminină Under 17 a României va desfășura un cantonament centralizat la Oradea, împărțit în două perioade, care se va încheia cu două jocuri amicale în compania selecționatei similare a Ungariei.

În perioada 11-15 august, cele 20 de jucătoare convocate se vor antrena la Oradea, urmând ca începând cu data de 16 august să se alăture echipei și cele 5 jucătoare care fac parte din lotul Olimpiei Cluj, care joacă în calificările din Liga Campionilor.
Lotul va juca o dublă cu naționala similară a Ungariei.
19 august, ora 18:00: Ungaria U17 – România U17 (în Gyula, Ungaria)
22 august, ora 11:00: România U17 – Ungaria U17 (stadion Luceafărul Sânmartin, Bihor)

În toamnă debutăm în calificările pentru EURO 2020
Viitoarea selecționată Under 17 a României se va afla în Grupa 2 și le va avea adversare pe reprezentativele Elveției, Turciei și Moldovei. Turneul de califiare va avea loc în Moldova, în perioada 19-25 septembrie 2019.

19 septembrie: România U17 – Turcia U17
22 septembrie: România U17 – Elveția U17
25 septembrie: România U17 – Moldova U17

La Turul de Elită se califică primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune două locuri trei, lor alăturându-li-se și echipele Spaniei și Germaniei.

La EURO 2020, din luna mai, turneu găzduit de Suedia, merg cele șapte câștigătoare de la Turul de Elită plus echipa gazdă, Suedia.

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2019 Jurnalul sportiv al Bistriței. Statistici T5