conecteaza-te cu noi

Alte sporturi

Săptămână de foc pentru luptătorii Profesional Fight Gym

copyright - sursa foto: Dynamite Fighting Show, facebook Profesional Fight Gym

Sportivii clubului bistrițean se pregătesc intens pentru cea mai mare provocare a anului. Fac două antrenamente pe zi pentru a fi în maximum de formă și a învinge în meciurile pe care le vor avea în cadrul Galei Dynamite Fight Show din Cluj Napoca.  Bogdan Medveschi și Bogdan Suru vor lupta în cea mai puternică promoție PRO din România care îl are ca promotor pe Cătălin Moroșanu. Acesta va lupta și el în Main Event-ul Galei.

Suru îl va avea ca adversar pe Samer Hassoun, sportivul care anul trecut a fost învins de Daniel Bolfă în cadrul galei UFT.

La rândul său, Medveschi îl va întâlni pe George Aluaș. Ambii adversari ai sportivilor noștri reprezintă MMA Transilvania Cluj.

Ionel Burduhos îi așteaptă pe toți bistrițenii iubitori ai sporturilor de contact să simtă spiritul competițional și să îi susțină pe cei doi la Cluj. Prețul biletelor pornește de la 50 de lei.

”Bogdan Medveschi este un sportiv foarte experimentat la nivel de amatori. A disputat 28 de meciuri dar la o categorie inferioară-56 kg. Acum suntem în perioada de creștere și vrem să schimbam categoria, vom lupta de data aceasta la -60 kg dar va fi un meci destul de greu ținând cont că adversarul coboară din -68 kg. Eu sunt încrezător în Medveschi și sunt convins că o să facă un meci mare. Bogdan Suru vine după o pauză de 7 luni din cauza unei accidentări dar este foarte motivat și ținând cont de experiență lui vă promitem un meci bun. Mulțumesc mult sponsorilor și tuturor celor care ne sunt aproape pentru susținere și încurajare. ” – mai spune Ionel Burduhos

***Gala de la Cluj-Napoca este a patra organizată sub steagul Dynamite Fighting Show după reușitele de la București, Piatra Neamț și Craiova, acolo unde sportivii români au fost susținuți de un număr impresionant de spectatori.

Publicitate

Alte sporturi

Programul pârtiei Cocoș a fost prelungit

Municipalitatea a prelungit programul pârtiei pentru a da posibilitatea cât mai multor bistrițeni să se bucure de zăpadă și să practice sporturile de iarnă. Reprezentanții Primăriei Bistrița au anunțat ca începând de joi, 21 ianuarie pârtia va funcționa după un nou program:  luni – vineri între orele 10.00 – 22.00; sâmbătă și duminică între orele 9.00 – 22.00.

 

Tarifele pentru instalația de teleschi rămân aceleași:
adulți – 30 lei / persoană / zi
tineri (14 – 18 ani) – 20 lei / persoană / zi
copii (6 -13 ani) – 20 lei / persoană / zi
seniori (peste 65 de ani) – 20 lei / persoană / zi

După ora 18.00 se adaugă un tarif de 20 lei nocturna / persoană pentru toate categoriile.

 

Pârtia mică s-a deschis luni, pentru prima dată în 2021.

Detalii AICI:

Se schiază pe Pârtia Cocoș

Continua sa citesti

Alte sporturi

Un fost jucător al Gloriei, noul selecționer al naționalei feminine de fotbal

foto: FRF

Cristian Alexandru Dulca (48 ani) a semnat un contract cu Federația Română de Fotbal și va conduce selecționata feminină de fotbal în următorii cinci ani. El are ca obiectiv calificarea la Campionatul European din 2025 dar și dezvoltarea calității jocului primei reprezentative.

Cristian Dulca a declarat pentru FRF: Această funcție reprezintă o nouă provocare pentru mine. Ne aşteaptă un parcurs lung, însă sunt încrezător că împreună putem reuşi schimbări majore în fotbalul feminin din România. Am primit propunerea cu entuziasm. Pentru mine este întotdeauna o provocare să lucrez cu o echipă naţională. Sigur, fiind fotbal feminin, e ceva nou pentru mine, dar să nu uităm că e tot fotbal. Va fi diferit, dar sunt aceleaşi principii. Până la urmă va fi frumos, o experienţă interesantă pentru că voi lucra cu cele mai bune jucătoare din ţară şi din străinătate. Mirel Albon – fostul selecţioner este prietenul meu şi îl felicit pentru tot ce a făcut la naţionala feminină… pentru că 5 ani a fost secund şi alţi 5 principal. Am discutat zilele trecute cu el despre lot şi despre ce înseamnă fotbalul feminin.”

Noul selecționer va debuta pe banca tehnică în 22 februarie, în meciul cu Croaţia din preliminariile Campionatului European din 2022. Dacă nu va pierde partida, România va încheia grupa pe locul al treilea şi va intra în urna a treia la tragerea la sorţi pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2023, găzduită de Australia şi Noua Zeelandă.

Ca jucător, Cristian Dulca a evoluat în România pentru CFR Cluj, Gloria Bistriţa (1995-1996), Rapid Bucureşti, Ceahlăul Piatra Neamţ şi Gaz Metan Mediaş iar în străinătate a jucat în Coreea de Sud și în Ungaria. La prima reprezentativă a bifat 6 selecţii în perioada 1997-1998. A fost tehnicianul echipelor FC Vaslui, FC Universitatea Cluj, Delta Tulcea, Gaz Metan Mediaş şi Jiul Petroşani. În perioada 2015-2018 a fost selecţionerul reprezentativei U21 a României.

 

 

* De activitatea fostului selectioner Mirel Albon se leagă performanțele echipei feminine de fotbal din ultimul deceniu. Tehnicianul este angajatul FRF de 13 ani și de aproape 20 activează în fotbalul feminin.

Multe dintre jucătoarele primei reprezentative, FRF și parte din staff i-au mulțumit în cursul zilei pentru atașamentul și determinarea cu care și-a desfășurat activitatea.

Continua sa citesti

Alte sporturi

Lotul de tir cu arcul al echipei INVICTUS ROMÂNIA, pregătire la Bistrița

Lotul de tir cu arcul al echipei Invictus România s-a pregătit timp de doua săptămâni în Garnizoana Bistrița, la Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”.

Cei 10 sportivi militari din echipa de tir cu arcul al Invictus România (maior Nicola Dănuț, plutonier adjutant Căpățînă Iulian, plutonier adjutant Boc Florin, plutonier major Butoi Ionuț, plutonier major Cojocaru Emil, plutonier major Romilă Eduard, caporal Neagu Marcel, caporal Pătru Eugen, plutonier adjutant principal (în rezervă) Toma Mihai, plutonier adjutant (în rezervă) Bolovan Florin) vor participa in luna mai la Jocurile Olimpice Invictus. Acesta este un eveniment sportiv internaţional adaptat militarilor răniţi în urma participării la diverse misiuni din teatrele de razboi.

Competitia din 2020 va fi gazduită de Haga, Olanda, militarii noștri urmând să întâlnească sportivi din alte 18 națiuni.

cpt. ION GABRIEL, coordonator Invictus România: ”Participăm pentru a treia oară la Invictus Games. Ar fi trebuit să fim prezenți și la competiția din 2020 însă din cauza pandemiei aceasta a fost anulată. La Bistrița am găsit oameni frumoși și totodată o bază sportivă foarte bine dotată, care oferă condițiile de care militarii noștri au nevoie pentru a executa această pregătire. Avem cazarea foarte aproape de sală, nu suntem nevoiți să facem deplasări foarte lungi și putem totodată să păstrăm și regulile impuse pe perioada pandemiei. Bistrița ne oferă condiții foarte bune de antrenament. Sunt foarte mulțumit de modul în care a decurs pregătirea pentru că după o perioadă foarte lungă de antrenamente acasă aici s-au regrupat și muncesc pentru a atinge nivelul pe care îl aveau înainte de pandemie.”

Urmează un an cu foarte multe competiții iar militarii răniți din echipa de tir vor să fie în cea mai bună formă.

plt. adj. BOC FLORIN: „Pregătirea decurge foarte bine, mă bucur că am posibilitatea să mă antrenez alături de colegii mei din ehipa de tir cu arcul – olimpic și compound. E important că muncim împreună. Voi participa pentru prima data la Jocurile Olimpice Invictus în calitate de concurent. Sunt extrem de bucuros că voi reprezenta Armata României și România, vreau să evoluez cât mai bine și peste toate să mai simt încă o dată ceea ce am simțit în teatrul de operații  – mândrie că sunt român.”

cap. NEAGU MARCEL: „A fost o pregătire frumoasă, în condiții excelente. Am avut câteva modificări ale tehnicii și am încercat să le îmbunătățim. Suntem pe drumul cel bun și sperăm să putem continua pregătirea. Invictus nu e o competiție, e o stare de spirit.”

mr. NICOLA DĂNUȚ: „Suntem foarte multumiti de condiții și le mulțumim organizatorilor pentru sprijinul acordat. Ne-am antrenat în condiții foarte bune timp de două săptămâni. Eu am participat și în 2018 la Invictus Games Sydney în proba de tir cu arcul olimpic, competiție la care am obținut locul V la individual și locul II cu echipa. Anul acesta nu voi participa însă voi merge la Haga să îmi susțin colegii.”

Pe lângă tir, militarii români se mai pregătesc la încă șapte discipline sportive individuale (atletism, canotaj în sală, nataţie, powerlifting, ciclism, săritura în lungime şi aruncarea discului), respectiv un sport de echipă (volei din şezut).

Sportul îi ajută foarte mult pe militarii răniți în teatrele de operații în procesul de recuperare fizică și psihică și le crează totodată motivația necesară pentru a se autodepăși.

Go Invictus!

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2020 Jurnalul sportiv al Bistriței. Proudly crafted by: 201.ro