conecteaza-te cu noi

Alte sporturi

Salariile sportivilor din Romania, afectate de pandemia de Coronavirus

După ce președintele Romaniei Klaus Iohannis a decretat stare de urgență în țară și a luat mai multe măsuri aspre împotriva răspândirii noului Coronavirus, cluburile sportive din țara noastră au fost nevoite să ia măsuri drastice.

Pandemia de COVID-19 care afectează și România ar putea avea efecte negative pentru cluburi. În condițiile în care meciurile nu se mai joacă, grupările din România rămân fără niciun venit important şi consideră că dacă plătesc salariile ca până acum, riscă falimentul. Cluburile le achita sportivilor 75% din salariul mediu pe economie. Mai multe cluburi din țară și străinatate, din mai multe sporturi au luat această decizie.

 

La fotbal, măsura se implementează la cluburi mari din Italia, Spania și nu numai. În țara noastră, presa națională anunță că la FC Hermannstadt, Poli Iași, S.C.M. Zalău, Chindia Târgoviște Buzău, Csiksezreda și alte cluburi s-a decis  suspendarea contractelor jucătorilor legitimaţi pe perioada stării de urgenţă în România. Măsura vine ca o consecinţă a faptului că obiectul contractului încheiat nu mai poate fi adus la îndeplinire.

 

Și la handbal s-au luat măsuri similare. Jurnaliștii sportivi anunță că SCM Râmnicu Vâlcea, CSM București, SCM Craiova, Dunărea Călărași și alte cluburi au suspendat contractele jucătoarelor/ jucătorilor pe perioada stării de urgenţă. Măsura se aplică și la alte sporturi.

 

Participanţii la activitatea sportivă beneficiază pe durata suspendării contractelor de activitate sportivă de o indemnizaţie de 75 la sută din drepturile în bani aferente activităţii sportive prestate, dar nu mai mult de 75 la sută din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020 (număr 6/2020). Decizia va fi suspendată în momentul în care oficialităţile vor ridica starea de urgenţă.

 

În ziua în care Violeta Alexandru – ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, a anunţat cadrul legal prin care administratorii din sport pot suspenda contractele angajaţilor, FRF a anunțat  scăderea salariilor cu 20 la sută. Toţi angajaţii FRF, inclusiv cei de la echipele naţionale, vor primi retribuţiile diminuate cu 20 la sută. De asemenea, săptămâna de lucru va avea pentru ei doar patru zile.

 

Publicitate

Alte sporturi

Ionel Burduhos – PFG: ”Ne dorim ca în septembrie să luptăm din nou acasă, la Mix Kombat 6”

video: PFG

Echipa Profesional Fight Gym a întrerupt pregătirea în săptămână în care cinci dintre sportivi urmau să lupte la Viena, în super Gala Vendetta Fight Night.

 

Clubul mai avea negociate încă patru evenimente profesioniste dar și invitații la foarte multe competiții de amatori.

De puțin timp însă, sportivii PFG au revenit la antrenamente. Se pregătesc în prima fază în aer liber și atunci când situația epidemiologica din țară va permite vor reintra și în sală.

„Am asteptat cu nerăbdare sa reluăm pregătirea in echipa completă. Antrenamentul de K1 ne da o stare de echilibru și o energie aparte”- spune antrenorul PFG Ionel Burduhos.

 

Sportivii își doresc ca totul să revina la normal și să reînceapă competițiile mai ales că spun ei, motivația e acum mult mai mare.

„Din ultimele discuții, fiecare promoție din România va organiza în scurt timp câte un eveniment. Ne dorim să luptăm peste tot unde vom fi invitați. În septembrie ne propunem să luptam din nou acasă, la Mix Kombat 6. Am primit oferte pentru două evenimente în străinătate, negociem condițiile și neapărat trebuie să ne asigurăm ca sportivii vor fi în siguranță. Așteptăm cu nerăbdare să simțim din nou emoția și adrenalina din ring”– mai spune Ionel Burduhos

Antrenamentele grupelor de copii, juniori si amatori se desfășoară în fiecare zi de luni, miercuri și vineri de la ora 10.30, iar cele ale profesioniștilor de la ora 19.00.

Continua sa citesti

Alte sporturi

Sprijin pentru performanță

foto: PFG

Secția de kickboxing a Clubului sportiv ”Scorpions” din Iași va fi preluată de Clubul Sportiv Municipal. Decizia autorităților ieșene a fost salutată de sportivii din toată țara care și-ar dori ca acest sport să fie mai bine sprijinit atât logistic cât și financiar.

Printre aceștia se află și bistrițenii de la Profesional FIGHT GYM. Ionel Burduhos consideră ca performanța trebuie sprijinită peste tot în țară. O introducere a secției de arte martiale ca ramura de sport a unui club municipal ar fi doar o recunoaștere a meritelor elevilor săi și ar aduce echilibrul financiar atât de necesar.

Ionel Burduhos: „În cei șapte ani de activitate, principalul finanțator am fost eu, ajutat fiind de câteva societăți care au fost de la început alături de noi cu meniul pentru sportivi și abonamente gratuite la sală. Susținerea mare a venit de la Consiliul Județean Bistrița Năsăud pentru organizarea evenimentelor Mix Kombat.”

 

Profesional FIGHT GYM participa aproape lunar la competiții cu grupa de amatori și anual la cel putin zece gale profesioniste la nivel național și internațional.

 

”PFG Bistrița a demonstrat mereu ca obiectivul principal pentru club este performanța la cel mai înalt nivel. Toți suntem conștienți că pe lângă multă muncă și pasiune, avem nevoie și de resurse financiare pentru a ajunge unde ne propunem. Cred că asta ar trebui sa fie o prioritate pentru autorități. E extrem de important ca cei abilitați să urmărească și să susțină financiar evoluția sportivilor și a celor care fac sacrificii și obțin rezultate.” – mai spune Ionel Burduhos

 

 

Continua sa citesti

Alte sporturi

Femeia și sportul

Ce înseamnă o femeie puternică? Te naști sau devii puternică? A fost femeia dintotdeauna sedusă de acest ideal? Ce presupune condiția ei? Face sport?

Sportul este văzut ca o formă de promovare a egalității între sexe. De la Jocurile Olimpice de la Chamonix 1924 (participare feminină de 4,3%) până la cele din Buenos Aires 2018 (49, 7%), procentul a crescut exponențial. La Olimpiada din 2020, de la Tokyo, participarea feminină va fi de 48, 8%.

 

Dacă mă gândesc să fac o listă a femeilor puternice, îmi vin în minte numele unor scriitoare, al unor artiste, cercetătoare, femei cu funcții politice, dar ele aparțin unui timp destul de îndepărtat.

Pentru că promovăm sportul, am făcut o lista pur aleatorie a doamnelor și domnișoarelor care au adus rezultate foarte bune pentru Bistrița, județul Bistrița Năsăud și cluburile lor.

 

Tenis de masa: Mihaela Steff, Tania Plaian, Bernadette Szocs, Andreea Clapa, Ioana Singeorzan, Oana Adela Struna, Cristina Singeorzan

Innot: Lorena Otvos, Ruxandra Brehar

Schi: Mihaela Purdea, Ileana Ianoșiu Hangan, Emilia Raus, Rodica Dragus, Georgiana Andreca, Dumitrela Andreca, Daniela Cosofret

Atletism: Gabriela Szabo, Maria Cioncan, Felicia Țilea, Alina Cucerzan, Maria Rus Sinmartean, Anuta Catuna, Maria Pintea, Lidia Purghel

Handbal: Valeria Motogna, Carmen Mican, Lidia Cervenschi, Doina Tatt, Georgeta Dinis Vârtic, componentele echipei de handbal CS Gloria 2018 BN

Fotbal: Rodica Tegle, componentele echipei de fotbal feminin ACS Heniu Prundu Bargaului

Gimnastica: Ica Sigartau, Laura Boldor

Haltere: Marioara Munteanu, Daniela Alexandra Maricut, Monica Csengeri

Karate: Adriana Antoneac, Cristiana Chirlejan, Georgiana Chirlejan, Denisa Dolha

Taekwondo: Liana Ionela Musteata, Luiza Bindea, Selena Solderea, Ana Riti

Dans sportiv: Florica Budusan

Box: Cristina Cosma, Dana Borzei, Andreea Seni

Judo: Nicoleta Alexandra Bita, Ioana Gherman

 

Cu siguranță sunt muuuult mai multe sportive/ antrenoare care au adus rezultate pentru Bistrița. Noi am menționat doar o mică parte dintre ele.

Ne cerem scuze celor pe care involuntar le-am uitat, dar le asigurăm de toată considerația și aprecierea noastră.

 

La mulți ani !

 

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2020 Jurnalul sportiv al Bistriței. Proudly crafted by: 201.ro Statistici T5