conecteaza-te cu noi

Handbal

RAREȘ FORTUNEANU e noul antrenor al naționalei masculine de handbal

foto: FRH

Bistrițeanul a fost dorit la națională pentru că este la zi cu tot ce înseamnă handbalul din România, cu mentalitatea de aici, cunoaşte jucătorii și a reuşit să ajungă la o echipă de prima ligă din Franţa pe forţe proprii.

La puțin timp după prezentarea sa oficială la națională, Rareș Fortuneanu a făcut declarații pentru Jurnalul sportiv al Bistriței. Rareș Fortuneanu spune că nu a ezitat nici o secundă atunci când a primit oferta Federației Române de Handbal de a antrena naționala masculină.

”Mă bucur că oamenii s-au gândit la mine. Sunt fericit că o să îmi reprezint țara și o să o fac cu mândrie. Vin la națională cu sufletul deschis și chiar dacă traversăm un moment dificil, am o datorie morală față de țara mea. Dacă s-a facut apel la mine înseamnă că oamenii cred că pot să ajut naționala. Voi face asta cu cea mai mare dăruire.”

Tehnicianul român va face echipă cu Adrian Petrea (antrenor secund) și Alexandru Buligan (antrenor portari).

”Am vrut să avem un STAFF 100% ROMÂNESC PENTRU ROMÂNIA. Cu Adrian Petrea mă leagă o prietenie de foarte mulți ani. Am parcurs împreună toate etapele la loturile naționale de juniori, tineret și seniori. E un tehnician tânăr care și-a dovedit valoarea în campionatul intern dar și unul dintre noii antrenori care au dorință și pasiune enormă pentru handbal. Alexandru Buligan este unul dintre cei mai buni antrenori cu portarii din lume. Are un palmares impresionant. Nici nu am cuvinte față de capacitățile lui dar și față de palmares.”

Deși abia a fost numit în funcție, Rareș Fortuneanu e cu gândul la prima faza a calificărilor europene pentru Campionatul mondial din 2021. Această competiție va fi prima cu 32 de echipe. În prima fază vor juca 15 echipe împărţite în trei grupe a câte patru şi o grupă de trei, prima clasată în fiecare urmând a se califica în faza a doua. Campionatul Mondial va avea loc în 2021.

Îmi propun pe termen scurt să câștigăm grupa de calificare cu Kosovo, Georgia și Italia. E o grupă ușoară dar cu toate acestea trebuie sa fim concentrați și determinați. Pentru a putea participa la calificări, trebuie să câștigăm prima grupa preliminară.”

Rareș Fortuneanu și-a stabilit obiective importante. Vrea să conceapă și să implementeze o strategie de formare a tinerilor jucători și mai ales a antrenorilor care îi pregătesc pentru că spune el ”acolo se construiesc bazele handbalului”.

Tehnicianul naționalei masculine nu i-a uitat pe bistrițeni.

”Sunt mândru că îmi reprezint orașul și că pot face cunoscut numele Bistriței în România și nu numai. Îmi doresc ca și ei să fie mândri de mine.”

*** Rareș Fortuneanu (40 ani) fost jucător la Ştiinţa Bacău, Dinamo şi Saint-Raphael VHB, îl înlocuieşte pe spaniolul Manuel Montoya, care a ratat calificarea la EURO 2020, ultimul meci sub comanda sa având loc pe 16 iunie, 25-34 cu Franţa, la Nantes. A fost secund la naţionala României în 2014, iar apoi a lucrat la Saint-Raphael VHB, unde anul acesta a fost numit principal.

 

 

 

Publicitate

Handbal

Gloria înscrie echipă în Divizia A ! VEZI ce jucătoare vor evolua la Bistrița

 

CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud va înscrie începând din acest sezon competițional o echipă de handbal feminin în Divizia A. Lotul va fi condus de prof. Mihaela și Claudiu Evi.

Miruna Pica, un inter dreapta valoros cu selectii la loturile nationale a semnat deja cu Gloria 2018.

Miruna Pica: „Mă bucur că o să îmi continui cariera la CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud. Îmi place proiectul de aici și vreau să contribui la dezvoltarea lui. Vreau să progresez alături de echipa de suflet a bistrițenilor și împreună cu colegele mele să obținem cât mai multe rezultate bune care să ducă la îndeplinirea tuturor obiectivelor.”

Miruna Pica și-a început cariera sportivă în anul 2011 la Corona Brașov, alături de care a câștigat o medalie de bronz. Au urmat apoi două sezoane la CSS Viitorul Cluj respectiv CS Universitatea Cluj Napoca.
Are selecții în lotul național de cadete, junioare și din 2018 și la cel de tineret.
Miruna a participat alături de celelalte tricolore la Campionatul Mondial U19 din Polonia și Campionatul European U20 din Ungaria.

Luana Drăgunoiu, extremă dreapta: „Am ales CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud pentru perspectiva pe care mi-o oferă dar și pentru seriozitate și profesionalism. Îmi doresc să evoluez atât pe plan personal cât și sportiv alături de echipă. Vreau să joc în Liga Florilor și chiar și în Cupele Europene, alături de Gloria 2018.”

Luana Drăgunoiu și-a facut junioratul la ASC Corona 2010 Brașov, alături de care a participat la turneele finale de juniori ( 2012-2013, 2013-2014, 2015-2016, 2016-2017, 2017-2018). În sezonul competițional precedent a fost jucătoarea CS Universitatea Cluj Napoca.
Luana a fost desemnata în 2016 – Cea mai bună extremă dreapta a turneului final în Campionatul național rezervat junioarelor III iar în 2017 și 2018 a obținut medalia de bronz cu echipa în Campionatul național al junioarelor II.
Jucătoarea noastră și-a adaugat în palmares o medalie de argint cu echipa și distincția pentru ”The Best Scorer” la Presov Slovacia, 2014 dar și o medalie de bronz în 2015, la aceeași competiție.

Munteanu-Korodi Krisztina, inter stânga: „Am ales CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud cu încredere și convingerea că ne vom atinge toate obiectivele. Vom avea nevoie de timp pentru adaptare, dar sunt convinsa că vom deveni o familie și vom crește valoric în fiecare zi. Îmi doresc să performez atât individual cât și cu echipa.”

Munteanu-Korodi Krisztina a început handbalul în anul 2015 la vârsta de 14 ani, la Clubul Sportiv Școlar din Odorheiu Secuiesc, sub îndrumarea profesorilor Mester Zsolt și Sándor Aliz.
În 2017 a devenit jucătoarea SZNKK – Székelyudvarhelyi Női Kézilabda Klub, alături de care a evoluat în Divizia A. Doi ani mai târziu a fost împrumutată la CSM Târgu Mureș, pentru o jumătate de sezon. Împreună cu echipa din Târgu Mureș, pregatită de prof. Mihaela si Claudiu Evi a devenit campioană natională la junioare I.
Krisztina deține mai multe selecții la lotul național de junioare de Beach Handbal. A participat în anul 2017 la Campionatul European din Croatia și în 2018 la cel din Muntenegru.
Sfârșitul anului 2019 i-a adus și prima convocare la lotul național de tineret al României.

Noemi Balint, centru, inter: „Sunt în fața unei noi provocări pe care cu ambiție, determinare și concentrare sunt convinsă că îi voi face față cu brio. Voi juca cu încredere pentru CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud. Îmi doresc să evoluez atât individual cât si alături de echipă și să ne îndeplinim toate obiectivele.”

Noemi Balint practică handbalul de 8 ani. Și-a facut junioratul la CSS Odorheiu Secuiesc, sub îndrumarea profesorilor Mester Zsolt și Sándor Aliz iar din 2017 a jucat în Divizia A alături de SZNKK – Székelyudvarhelyi Női Kézilabda Klub.
În sezonul competițional precedent a fost jucătoarea CSS Viitorul Cluj Napoca.

Luciana Bercea, inter dreapta: „Am ales să joc pentru CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud, pentru că este o mare oportunitate pentru mine. Mă bucur că voi putea vedea la lucru jucătoare experimentate, de la care sunt convinsă că voi învăța multe. Sunt bucuroasă și recunoscătoare pentru șansa care mi se oferă.”

Luciana Bercea a început sa joace handbal la Școala Gimnazială ”Ioan Vladuțiu” din Luduș. Și-a continuat apoi cariera la CS Arena Tâgu Mureș iar
în sezonul competițional precedent a jucat pentru CSM Târgu Mureș.
Jucătoarea noastră spune că în ultimul an, profesorii Mihaela și Claudiu Evi alături de care va continua la Gloria 2018 i-au dat încredere și au ajutat-o să progreseze mult în handbal.

Maria Ola, inter stânga: „Sunt foarte fericită că voi juca pentru CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud. Aici, mi se oferă oportunitatea de a face performanță alături de o echipă care va deveni foarte puternică. Sunt convinsă că suporterii bistrițeni vor fi alături de noi la fiecare meci. Voi da totul în teren și mă voi strădui să ajut echipa, pentru a obține cât mai multe victorii”.

Maria Ola și-a început cariera sportivă la vârsta de 12 ani la Clubul Sportiv ”Olimpic” din Târgu-Mureș, alături de care a obținut în 2013 titlul de vicecampioană națională la junioare II și în 2015 pe cel de campioană națională.
În 2019, în ultimul sau an de juniorat, a devenit campioană națională alături de CSM Târgu-Mureș, echipă pentru care a evoluat și în Divizia A.

Ancuța Andreea Moroianu, portar: „Am ales cu încredere CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud. Cred că este una dintre cele mai bune echipe din țară iar clubul bistrițean îmi poate oferi condiții optime pentru a performa în acest sport. Un alt motiv pentru care am ales această minunată echipă este că pot juca alături de sora mea, Andra la cel mai înalt nivel, atât în Liga Florilor cât și în Cupele europene!”

Ancuța Andreea Moroianu a început să practice handbalul la vârsta de 11 ani la CSS 1 Constanța, sub coordonarea prof. Roxana Damian. Alături de echipa constănțeană a participat în 2018 la turneul final.
Și-a continuat cariera la CS Dacia Mioveni 2012 (2016-2018), echipă cu care a participat și la barajul pentru promovare iar mai apoi la CSU Știința București (2018-2020).
Portarul Gloriei 2018 are în palmares și o convocare în stagiul de pregătire al naționalei României de Beach handbal.

Flavia Stan, portar: „Am ales să joc pentru CS Gloria Bistrița Năsăud pentru că îmi doresc să practic handbalul într-un mediu profesionist. Îmi place proiectul de aici, mai ales că le oferă tinerelor jucătoare șansa să joace la nivel înalt, să performeze și să crească din punct de vedere valoric. Abia aștept să intru în teren.”

Flavia Stan a început să practice handbalul la vârsta de 10 ani.
A jucat în cariera sa pentru CS Olimpic Târgu Mureș și mai apoi pentru CSM Târgu Mureș.
Este de cinci ori campioană națională – 2012, 2014, 2015, 2016, 2019 și de trei ori vicecampioană națională – 2011, 2013, 2018.
Flavia a fost desemnată ”Cel mai bun portar al României în sezonul competițional 2014/2015”, ”Cel mai bun portar al turneului internațional Sarius Cup” – Slovacia, 2015 și ”Cel mai bun portar al turneului internațional Smederevo” – Serbia, 2016.

Roxana Guță, extremă stânga: „Am aflat de proiectul Clubului Sportiv Gloria 2018 Bistrița Năsăud și mi-am dorit foarte mult să fac parte din lotul acestui club. Sunt convinsă că aici voi crește valoric și voi putea face performanța pe care mi-am dorit-o dintotdeauna.”

Roxana Guță a început handbalul la vârsta de cinci ani și jumatate la CS Olimpic Târgu Mureș. Alături de clubul mureșean a înregistrat mai multe performanțe, printre care titlurile de campioană respectiv vicecampioană națională la nivelul junioarelor V.
A evoluat apoi pentru ACS Pegasus Târgu Mureș, club cu care a obținut locul IV în Campionatul National al junioarelor III.
Cu CSM Târgu Mureș a devenit vicecampioană nationala în anul 2018, titlu obținut la turneul final de junioare II, desfășurat la Cisnădie.
În ultima perioadă a evoluat pentru echipa de junioare I și cea a divizionarei A – CSM Tg Mures.

 Fekete Anna Dóra, inter: „Este o ocazie excepțională pentru mine să îmi pot continua cariera la Clubul Sportiv Gloria 2018 Bistrița Năsăud. Voi profita de această oportunitate pentru a evolua și a crește valoric atât individual cât și alături de echipă. Abia aștept să intru în teren și să fac ceea ce iubesc atât de mult, la nivel profesionist.”

Fekete Anna-Dóra a început să practice handbalul în urmă cu nouă ani la CSS Odorheiu Secuiesc. În 2017 a devenit jucătoarea SZNKK – Székelyudvarhelyi Női Kézilabda Klub. În precedentul sezon competițional, Anna a avut dublă legitimare, evoluând atât pentru SZNKK cât și pentru CSM Târgu Mureș.

Continua sa citesti

Handbal

VEZI cum decurge cantonamentul Gloriei de la Mamaia

Cantonamentul este cea mai dificilă perioadă din viața oricărui sportiv. Handbalistele Gloriei se află de două zile la Mamaia, acolo unde timp de două săptămâni vor derula un stagiu de pregătire.Tehnicianul echipei noastre Horațiu Pașca se declară mulțumit de modul în care decurge cantonamentul.

Horațiu Pașca: „Suntem la finalul celei de-a doua zile de pregătire. Fetele lucrează foarte bine și faptul că am reușit să ne atingem parametri propuși înseamnă că jucătoarele s-au pregătit și în perioada de vacanță. Sper ca până la finalul stagiului de pregătire să reușim să ajungem la ceea ce ne-am propus din punct de vedere fizic.

Sperăm că situația epidemiologică din țară să se îmbunătățească până la revenirea noastră la Bistrița pentru a ne putea pregăti în sală, ca o continuare firească a ceea ce facem acum”.

 

Cantonamentul de la Mamaia se va încheia în 17 iulie.

 

Continua sa citesti

Handbal

Gloria 2018 a plecat în cantonament la mare

Echipa de handbal feminin a CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud a plecat în această dimineață spre Mamaia, acolo unde se va pregăti timp de două săptămâni.

Au făcut deplasarea:

Darly Zoqbi de Paula
Ana Maria Mazareanu
Raluca Elena Bacaoanu
Valentina Ardean Elisei
Nicoleta Dincă
Andreea Tetean
Szilvia Szabo
Laura Pristăvița
Andra Moroianu
Maria Țanc
Natallia Vasileuskaya
Daniela Ratiu
Dziyana Ilyina
Bianca Zegrean
Miruna Pica

Mariana Costa, Almudena Rodríguez Rodríguez si Natalia Savchyn se vor alătura lotului, dupa primirea rezultatelor ultimului test Covid19 efectuat la șapte zile. Acestea vor sosi în cursul zilei de astăzi.

Staff tehnic:
Horațiu Pașca – antrenor principal
Gabriel Borodi – antrenor cu portarii
Lucian Andreies- preparator fizic
Cătălin Rațiu – fizioterapeut
Alexandru Chiuzan – maseur

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2020 Jurnalul sportiv al Bistriței. Proudly crafted by: 201.ro Statistici T5