conecteaza-te cu noi

Atletism

Nicolae Bălan reprezintă România la mondialul de alergare pe șosea

foto: Wizz Air Cluj-Napoca Marathon.
Bistrițeanul Nicolae Bălan, legitimat la CSM Cluj Napoca e unul dintre cei opt atleți care vor reprezenta România la Campionatul mondial de 50 km alergare pe șosea de la Brașov.

Alături de sportivul nostru, din  lot mai fac parte Marian Mircea Sacara – CSM Cluj-Napoca, Sorin Mineran  – CS Universitatea Arad, Andrei-Marius Crainic – CSM Cluj-Napoca,  Claudiu Gorgan- CS Ştiinta Bacău, George Cosmin Popa  – CS Ştiinta Bacău, rezerve fiind Roland Unterweger – CS Universitatea Arad și Raul-Ionuţ Detesan – CS Universitatea Cluj.

În întrecerea feminină vor intra Paula Claudia Todoran- CSM Zalău, Natalia Zbirnea  – CSU Știința București,  Nicoleta Ciortan – CSM Danubiu Tulcea, Laura-Diana Popescu- CSM Cluj-Napoca,  Olga-Iulia Ghinga – CS Universitatea Arad și Denisa Alexandra Mădălina Bota  – LPS Cetate Deva.

Campionatul Mondial de 50 km alergare pe șosea de la Brașov va avea loc în 1 septembrie 2019.

 

Publicitate

Atletism

Teodor Marica s-a impus la naționalele de atletism ale juniorilor

foto: CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

Teodor Alexandru Marica s-a impus în prima etapa a Campionatului national rezervat juniorilor II si III. Competiția a avut loc vineri și sâmbătă la București pe stadionul ”Iolanda Balaș Soter„. Atletul CS Gloria 2018 BN a câștigat ambele probe la care a luat startul, atât 1500 cât si 3000 de metri, urcând pe podiumul competiției. Alături de Alex au mai concurat încă trei sportivi din Bistrița Năsăud, legitimați la CSM Bistrița. Concursul s-a constituit în bază de selecție pentru lotul național al României. care va participa între 20 și 28 iulie la Baku / Azerbaidjan la  Festivalul olimpic al tineretului european.

Daniel Rus și Alexandru Marica, sportivii profesorului antrenor Silvia Zanca Mureșan vor participa în acest sfârșit de săptămână la Campionatele Internaţionale de Atletism ale României “Iolanda Balaş Soter” de la Cluj Napoca. Alex Marica va incerca sa isi imbunatateasca recordul personal in proba de 1500 de metri in timp ce colegul sau Daniel Rus va forta si el un nou record in proba de 5000 m.

Competiţia dispune de 38 de probe atletice (masculin şi feminin) şi se va desfăşura în sesiuni de seară.

Continua sa citesti

Atletism

Atleții Gloriei 2018 sunt vicecampioni balcanici cu echipa

Atât Daniel Rus cât și Alexandru Marica au urcat pe podiumul Campionatului Balcanic de alergare montană, competiție care s-a desfășurat zilele trecute la Câmpulung Moldovenesc.
Sportivii legitimați la CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud au fost recompensați de organizatori cu medalia de argint.
Daniel Rus a înregistrat cea mai bună performanță la nivel de juniori, fiind primul dintre sportivii români care a trecut linia de sosire.
Datorită acestui rezultat, e deja calificat la Campionatul European de Alergare Montană din Elveția, de la începutul lunii iulie 2019.

Campionatul Balcanic de Alergare Montană a adus României o medalie de bronz şi trei de argint în clasamentul pe echipe şi două medalii de argint şi una de bronz în clasamentul individual.

Continua sa citesti

Atletism

Doi atleți bistrițeni – la balcaniadă

foto: CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

Atleții CS Gloria 2018 participă astăzi la la Câmpulung Moldovenesc la Campionatul Balcanic de Alergare Montană. Daniel Rus și Alexandru Marica au fost convocați la lotul Under 20 al României, după ce au urcat pe podiumul Campionatului Național de Alergare Montana scurtă, etapa I, seniori și juniori I.
Bistrițenii vor alerga de la ora 10.35 în proba de 6 km ( alergare montană).

La întrecere, România este reprezentată de 16 sportivi, câte patru la Under 20 masculin respectiv feminin și tot atâția la seniori masculin și feminin.

 

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2019 Jurnalul sportiv al Bistriței. Statistici T5