conecteaza-te cu noi

Alte sporturi

Nici o surpriză: Ilyo – 21 de medalii la Transilvania Taekwondo Open

foto: CS Ilyo

Sportivii CS Ilyo au participat ieri în Sala Sporturilor ”Horia Demian” din Cluj Napoca la ediția a doua a Transilvania Taekwondo Open. Întrecerea a reunit peste 250 de sportivi de la 20 de cluburi din țară. Ilyo a intrat în concurs cu 25 de sportivi.

În urma evoluției lor, au obținut 21 de medalii, dintre care 10 de aur, 6 de argint și 5 de bronz. Aceste rezultate au clasat Clubul Sportiv Ilyo pe primul loc în clasamentul general al cluburilor.

Pe prima treapta a podiumului au urcat Ana Riti (cadeți feminin -41 kg), Ana Luiza Bindea (juniori mici feminin -40 kg), Răzvan Riti ( juniori masculin -78 kg), Bogdan Tudorache (cadeți masculin -37 kg), Mihai Tudorache (juniori mici -35 kg), Mario Raul Filip Mureșanu (cadeți masculin -41 kg), Tudor Mihai Sas (juniori mici +40 kg), Rian Dominic Petri ( juniori mici masculin -30 kg), Iasmina Maria Buhai (cadeți feminin -47 kg) și Amir Dorin Halasu (juniori mici +40 kg).

Cele 6 medalii de argint au fost obținute de Vlad Ioan Țenghel ( juniori mici masculin -35 kg), Luca Paul Pintea ( juniori mici masculin -40 kg), Raul Adrian Avram ( juniori mici masculin +40 kg), Maria Riti ( cadeți feminin +59 kg) și Iacob Alexandru Buhai (copii 2 masculin +25 kg).

Pe locul 3 s-au clasat Darius Alexandru Avram (juniori mici +40 kg), Răzvan Daniel Cociuban (cadeți masculin -45 kg), Selena Șolderea ( juniori feminin -52 kg), Paula Arrianna Mihalci (juniori feminin -59 kg) și David Marian Moldovean (juniori mici masculin -40 kg).

 

Marius Muti, antrenor, președinte CS Ilyo: ”Mulțumim tuturor celor implicați în obținerea acestor rezultate: antrenori, instructori, părinți, sponsori, Consiliului Județean Bistrița Năsăud, Direcția pentru Tineret și Sport. Așteptăm tinerii dornici să învățe și să performeze în disciplina olimpică Taekwondo WT.„

Publicitate

Alte sporturi

Sportivii PFG, performanțe în competițiile internaționale

foto: PFG

Săptămâna trecută, doi sportivi ai Profesional Fight Gym din Bistrița au luptat în două gale internaționale.

Bogdan Suru a participat în Italia la World Martial Arts Games, o competiție care a reunit zece mii de sportivi care au luptat în diferite stiluri. În urma evoluției sale, bistrițeanul a obținut medalia de aur și titlul de Campion Momdial la Muay.

La rândul său, Bogdan  Medviski a luptat în Elvetia într-o Gala Pro, împotriva unui sportiv foarte experimentat care în urmă cu două săptămâni a luptat în Enfisio – una din cele mai pruternice promoții din Europa. Medviski a pierdut meciul la puncte, la o diferență foarte mică.

Meciul revansașă dintre cei doi va avea loc la Bistrița, în cadrul Galei  Mix Kombat 5.

Continua sa citesti

Alte sporturi

Alexandra Uiuiu reprezintă România la Jocurile Olimpice

Foto: internet

Performanta istorică pentru baschetul românesc. România va fi reprezentată în turneul feminin de baschet 3×3 din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, alaturi de Rusia, China, Mongolia si alte patru națiuni, care vor fi stabilite după disputarea unor turnee de calificare.
Baschetul autohton obține această calificare grație poziției din clasamentul mondial al federațiilor naționale realizat de FIBA până în 31 octombrie, România situandu-se, la feminin, pe locul 4 în lume și pe locul 2 în Europa, în ceea ce priveste baschetul 3×3.

În cadrul unei ceremonii organizate la la Utsunomiya (Japonia), Federația Internațională de Baschet (FIBA) a anunțat numele primelor națiuni calificate la turneul de baschet 3×3 din cadrul Jocurilor Olimpice din 2020 in baza clasamentului mondial al federațiilor naționale. La feminin, ordinea finală din ierarhia mondiala realizata de FIBA este: 1. Rusia; 2. China; 3. Mongolia; 4. ROMANIA.
Celelalte patru echipe care vor participa la turneul olimpic feminin de baschet 3×3 de la Tokyo vor fi stabilite anul viitor, dupa disputarea a două turnee preolimpice de calificare.

Lotul feminin este alcătuit din sportivele  Gabriela Mărginean, Elisabeth Pavel, Ana Ferariu, Gabriela Irimia, Sonia Ursu, Andreea Lazar, Alexandra Uiuiu, Ancuța Stoenescu.

Un progres remarcabil este cel al Alexadrei Uiuiu (fiica scriitorului bistrițean Alexandru Uiuiu), care a reușit prin prestațiile ei, să urce peste 70 de pozitii în ierarhia națională Fiba 3 X 3 și a încheiat sezonul preolimpic pe poziția nr 4 la nivel național, respectiv pe poziția nr 80 la nivel mondial.

România a mai fost reprezentată o singura dată în întrecerile olimpice, la ediția de la Helsinki din 1952, atunci când, în competiția masculină de baschet, nu a reusit accederea în faza grupelor principale, jucând doar două meciuri preliminare cu Italia și Canada.

Continua sa citesti

Alte sporturi

Performanță CS Ilyo la Galeb Trophy 2019

foto: CS Ilyo

Zilele trecute s-a desfășurat în capitala Serbiei – Belgrad la a 18 -a ediție a “Galeb Belgrade Trophy”, competiție clasificată G1. Întrecerea a reunit peste 1000 de sportivi, 4 dintre ei reprezentând CS Ilyo. Ana Riti, Mario Raul Filip Mureșanu și Ștefan Gabriel Agrișan au fost foarte aproape sa ocupe un loc pe podium.

Ana Riti a câștigat primul meci împotriva sportivei Sajra Kajevic din Bosnia Herțegovina cu scorul de 19-3, iar în al doilea meci cu Anja Gvozdic din Serbia a pierdut în repriza a patra ca Golden Point, după ce în prealabil a condus tot meciul.

Mario Raul Filip Mureșanu a câștigat primul meci împotriva lui Jan Petrdid din Croația cu scorul de 24-4 pentru ca mai apoi să piardă meciul de medalie în fața sportivului polonez, Igor Drazkiewicz.

Ștefan Gabriel Agrișan a fost învins de Danilo Ristovic din Serbia.

Desi junioara, Liana Ionela Musteață a concurat la seniori. A învins-o pe turcoaica Melike Yilmaz cu scorul de 32-5, pe franțuzoaica Imani Sitti cu scorul de 31-3 și a pierdut semifinala cu reprezentanta Spaniei Blanca Palmer Soler cu scorul de 12-13. În urma acestor rezultate, a obținut locul III la seniori feminin -53 kg.

Marius Muti antrenor și președinte CS Ilyo: ”Fiind la a doua participare la categoria de vârstă seniori sunt mulțumit de rezultatele sportivei Liana Musteață. Apreciez totodată eforturile celorlalți sportivi care au fost aproape de podium. Mulțumim doamnei profesor Ica Sigartău pentru munca depusă în obținerea acestor rezultate, părinților pentru sprijinul acordat, precum și întregului staff al clubului sportiv ILYO.”

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2019 Jurnalul sportiv al Bistriței. Statistici T5