conecteaza-te cu noi

Handbal

Nationala de tineret, meci de pregătire cu Polonia

Sursa text și foto: FRH

Naționala de tineret a României a întâlnit astăzi reprezentativa Poloniei,  într-un prim meci amical, desfășurat la Ploiești.

Acesta s-a incheiat cu victoria oaspeților cu scorul de  29-33 (14-20).

Selecționerul Horațiu Pașca a declarat pentru FRH:

Care sunt concluziile în urma meciului de azi?

Un prim meci după o lungă perioadă de pauză, un meci care cred eu că ne aduce cu picioarele pe pământ pentru că, pentru a câștiga trofee, e nevoie de foarte multă muncă. Noi mai avem multe lucruri de pus la punct într-o perioadă destul de scurtă. Mă bucur și că a trecut perioada examenelor de bacalaureat pentru că o parte dintre jucătoare au ajuns aseară în cantonamentul echipei naționale după patru zile de examene și cred că nu am reușit să fim suficient de concentrați pentru meciul pe care l-am desfășurat.

Unde credeți că s-a făcut direfența?

Cred că totuși diferența de 6 goluri pe care a avut-o Polonia la pauză e destul de mare față de ceea ce s-a jucat în teren. Noi am marcat destul de multe goluri, până la final 29, în prima repriză 14, și cred că diferența s-a făcut pe faza de apărare unde am pierdut mai toate duelurile de 1 la 1 și nu am reușit să ne apărăm așa cum ne-am fi dorit.

Ce așteptări aveți de la meciul de mâine?

Sper să fi trecut emoțiile unui prim meci internațional după atât de multă vreme, sper ca fetele să fi conștientizat faptul că nu e suficient doar să te prezinți la sală ca să câștigi un meci, e nevoie de rigurozitate, de multă disciplină, de dăruire. Din punct de vedere tehnico-tactic, vom încerca să schimbăm ceva pe faza defensivă în așa fel încât să fim mai eficienți.

Al doilea meci de pregătire cu Polonia este programat mâine. Este ultimul test înaintea Campionatului European din Slovenia, care începe săptămâna viitoare.

Publicitate

Handbal

Bistrița găzduiește primele faze ale Cupei României FAN Courier!

Federația Română de Handbal organizează în Bistrița jocurile din optimile respectiv sferturile de finală ale acestei competiții. Ele se vor juca în 24/25 august atât în Sala Polivalentă cât și în cea a Liceului cu Program Sportiv din Bistrița.
CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud va întâlni CSM București, în 24 august de la ora 18.00, în direct pe TVR 1.
Celelalte meciuri:
CS Minaur Baia Mare – CSM Slatina (Sala Polivalenta, ora: 10.10)
CS Măgura Cisnădie – HC Dunărea Brăila (Sala Polivalenta, ora: 12.50)
CS Dacia Mioveni 2012 – SCM Gloria Buzău ( Sala LPS Bistrița, ora 12.50)
SCM Râmnicu Vâlcea – SCM Craiova (Sala Polivalenta, ora: 15.30, TVR 2)
HC Zalau – CSU Cluj Napoca (Sala LPS, ora 15.30)
CSM Deva – CSU Știința București ( Sala LPS, ora 18.10)
Competiția se va desfășura cu spectatori, FRH urmând să pună în curând în vânzare tichetele de acces.

Continua sa citesti

Handbal

Gloria 2018 a disputat primele meciuri amicale ale verii!

foto: JB Sport
Jucătoarele Gloriei 2018 au obținut o victorie și o înfrângere, în primele două partide de pregătire ale verii, în compania CS Minaur Baia Mare. În prima partidă disputată ieri băimarencele s-au impus cu scorul 27-23. Astăzi a venit rândul elevelor lui Kim Rasmussen să obțină victoria: 31-30.
 Tehnicienii echipei din Bistrita au rulat toată echipa, testând mai multe formule de joc.
”Omogenizarea echipei reprezintă unul dintre obiectivele noastre, avand în vedere că mai mult de jumătate dintre jucătoarele pe care mizăm în noul sezon au semnat de curând cu Bistrița.” – anunță clubul pe pagina de Facebook.
Pregatirea Gloriei 2018 va continua în ritm sustinut, echipa avand programate meciuri amicale și turnee atât în țară cât și în străinătate.

Continua sa citesti

Handbal

Ana Maria Iuganu, Nicoleta Dincă și Sonia Seraficeanu, convocate la lot!

Jucătoarele Gloriei 2018 vor participa între 2 și 6 august la o acțiune de pregătire centralizată în capitală. În cadrul acesteia se vor efectua și o serie de testări.
Au fost convocate 33 de jucătoare, 18 din lotul A de senioare al României și 15 din a doua reprezentativă a țării noastre.

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2020 Jurnalul sportiv al Bistriței. Proudly crafted by: 201.ro