conecteaza-te cu noi

Fotbal

MIREL ALBON: ”Am în vedere jucătoare de la Heniu pentru națională”

Selecționerul echipei naționale de fotbal feminin a României a asistat ieri din tribunele stadionului din Prundu Bârgăului

foto: facebook Mirel Albon

MIREL ALBON: ”Am în vedere jucătoare de la Heniu pentru națională”

🇷🇴 Selecționerul echipei naționale de fotbal feminin a României a asistat ieri din tribunele stadionului din Prundu Bârgăului la meciul dintre campioana României și liderul clasamentului Ligii intâi – Olimpia Cluj și echipa gazdă – ACS HENIU Prundu Bârgăului – Oficial.
➡️ Mirel Albon a venit să vadă jucătoarele ambelor echipe, aflate în vizor pentru echipa națională. ”Unele vor fi convocate și vreau să le văd nivelul. Am văzut câteva jucătoare tinere care în viitorul mai apropiat sau mai îndepărtat pot fi soluții pentru echipa națională de fotbal feminin a României. O sa revin și la meciul cu ACS Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.”
⚽️ Selecționerul a vorbit și despre nivelul Ligii intâi feminine de fotbal. ”Campionatul intern trebuie să crească calitativ. Trebuie să încercăm să menținem jucătoarele în campionatul nostru, pentru ca acesta să fie atractiv pentru toată lumea, suporteri, presa, sponsori. Sunt semnale că în această primăvară campionatul și mai ales play off-ul va fi mai bun decât anul trecut.”

Publicitate

Fotbal

Diana GRECU: ”Heniu mi-a declanșat pofta de fotbal”

Sportul nu are gen. În ultimii ani, tot mai multe tinere aleg să facă parte din echipe de fotbal feminin din toată țara. Majoritatea iubesc fotbalul de mici, de când se uitau cu tații lor la meciuri, exersau scheme cu colegii de școală sau jucau în orele de sport, în pauze, în timpul liber. Este și cazul Dianei Grecu, mijlocașul defensiv al ACS Heniu Prundu Bârgăului.

Pentru ea, acomodarea cu regulile jocului de fotbal s-a produs în anul 2013 când era elevă în clasa a VII-a și a participat pentru prima dată la o competiție județeană împreună cu echipa liceului din orașul Victoria, pregatită de profesorul Alexandru Mușat.

”Îmi plăcea să joc handbal, baschet, am participat la concursuri de orientare turistică, dar am preferat gazonul și mingea de fotbal, pentru că acolo mă regăseam”.

După această competiție, au venit și primele oferte serioase. Cu două oferte tentante în față, Diana Grecu a decis că drumul său în fotbal și nu numai trebuie să continue aproape de casă, la Cluj. Acolo a finalizat gimnaziul, a urmat liceul și primul an de facultate și tot acolo a practicat fotbalul până în 2017.

 ”Împreună cu echipa Liceului Sportiv am câștigat locul I național ONSS. Anul 2013 a fost unul plin de schimbări pentru mine, atunci am primit și prima convocare la lotul național U15, am jucat în Elveția pentru o calificare la Olimpiada din China. Nu conștientizam ce se întâmplă, abia primisem buletinul si încă plângeam când plecam de acasă. Începând cu U15 terminând cu u19 am făcut parte din loturile de junioare”.

Pentru Diana Grecu a urmat un an de pauză în urma unei accidentări la spate.

”Riscurile erau destul de mari, iar la început mă simțeam inutilă doar pentru ca nu mai jucam fotbal. Am revenit în urma unei solicitări din partea echipei din Baia-Mare la care am jucat un tur de campionat, iar la începutul anului 2019 am bătut palma cu A.C.S Heniu Prundu Bârgăului”.

Jucătoarea în varstă de 20 ani se simte la Prundu Bârgăului ca într-o familie. Spune că s-a acomodat ușor aici, colegele fiind foarte deschise iar staff-ul la fel.

 ”Heniu mi-a declanșat pofta de fotbal. Pentru mine acest an se definește prin medalia de bronz si convocarea la echipa națională de senioare”.

E vehementă atunci când vine vorba ca fotbalul e doar un sport rezervat bărbaților: ”Nu cred asta. E o percepție gresită. Nu este o lume doar a bărbaților, noi ne creăm lumea noastră a femeilor care joacă fotbal. Nu există femeie care să nu poata face un anumit lucru”.

Diana Grecu il admira pe Messi, despre care spune ca ”este un geniu nu are cum să nu îți placă să îl vezi jucând, îmi place de jucătoarea Barçei Maria Leon, dar nu am un model sportiv, fiecare dintre noi trebuie să ne sculptăm încât să devenim cel mai bun model pentru noi”

Mijlocașul defensiv al Heniului își dorește ca 2020 să fie un an bun pentru echipa la care activează, obiectivul său fiind o evoluție cât mai bună în Cupa României și o clasare pe podium în campionat.

”În viitor mi-aș dori să experimentez fotbalul în străinătate și desigur ar fi un vis împlinit să activez într-un campionat puternic din Europa” mai spune carismatica jucătoare.

 

Mult succes Diana și un an cât mai bun cu Heniu !

Continua sa citesti

Fotbal

CĂLIN SVOBODA, Heniu: ”Sunt mulțumit de lot”

foto: JB Sport

Antrenorul principal al ACS Heniu Prundu Bârgăului e mulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție pentru returul de campionat. Călin Svoboda mizează atât pe tinerele jucătoare cât și pe cele cu experiență.  E conștient ca obiectivul respectiv clasarea pe locurile I-IV nu este ușor de îndeplinit însă experiența și mai ales determinarea elevelor sale îl determină să creadă că nimic nu e imposibil.

9 din cele 18 jucătoare din lotul actual al Heniului sunt convocate la echipele naţionale, Under 17, 19 și senioare.

  „Am în lot trei jucătoare cu experienţă, plus o revenire, de lot naţional Andreea Corduneanu. În perioada de iarnă a venit la echipă și Laura Desmerean de la Baia Mare cu selecţii la lotul naţional, Beata Ambrus de la Ladies Târgu Mureş. Contez și pe revenirea Adelinei Rus. Încercăm aducerea unei jucătoare pentru finalizare, care să facă diferenţa. Suntem acoperiţi pe toate posturile, mai puţin pe cel de portar ne dorim încă o jucătoare care să ne asigure liniştea” – spune Călin Svoboda.

Lotul bârgăuan s-a reunit in 4 ianuarie, după care a participat la un turneu international de pregătire în Spania pe care l-a și câștigat. Până la reluarea campionatului, urmează pentru Heniu cantonamentul de iarnă pe care echipa îl va desfășura între 21-29 ianuarie la Colibița dar și o serie de meciuri amicale programate deja.

Continua sa citesti

Fotbal

GEORGE RUSCĂU, Heniu: ”Anul competitional viitor luptăm pentru titlu”

Foto: facebook George Ruscău, video: JB Sport

Președintele ASC Heniu Prundu Bârgăului George Ruscău și-a stabilit un obiectiv îndrăzneț pentru viitorul sezon competițional.

Obținerea medaliei de bronz la finele campionatului trecut, transferurile pe care le are în vedere, cooptarea în calitate de consultant a lui Mirel Albon – selecționerul naționalei feminine dar și determinarea și experiența jucatoarelor și a staff-ului echipei îl determină pe președinte să creadă că acest obiectiv este realizabil.

”Ar fi ceva benefic pentru zona noastră, pentru administraţia locală din Prundu Bârgăului, deoarece o echipă „de la ţară”, din mediul rural, ar ajunge să câştige un titlu sau Cupa României” – spune președintele clubului bârgăuan.

VEZI declarația AICI:

 

Pentru retur, clubul  își propune îndeplinirea obiectivului: clasarea pe unul dintre primele patru locuri în Liga întâi feminină de fotbal.

Heniu are de tras tare mai ales ca a încheiat anul 2019 pe locul VI în Liga întâi feminină de fotbal cu 14 puncte, 17 mai puține decât liderul clasamentului – Olimpia Cluj. În primele 11 etape din acest sezon, bârgăuncele au câștigat patru meciuri și au fost învinse în cinci, remizând în alte două întâlniri.

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2019 Jurnalul sportiv al Bistriței. Statistici T5