conecteaza-te cu noi

Fara categorie

Medalii pentru CS Ilyo

Sala Polivalentă din București a găzduit în acest sfârșit de săptămână cele mai importante competiții pe plan național – ediția a XXXIII-a Campionatului Național de Taekwondo WT și ediția a XXI-a a Cupei României la Taekwondo WT.

Din cauza restricțiilor și a condițiilor impuse, numărul participanților a fost mai mic decât de obicei.

Clubul sportiv ILYO din Bistrița a fost reprezentat de surorile Ana și Maria Riti, care au avut prestații deosebite. Acestea au concurat atât la categoria de vârstă cadeți cât și la juniori, obținând la fiecare categorie câte o medalie.

Ana Riti a produs o surpriză plăcută câștigând medalia de aur la toate categoriile reprezentate. Ea și-a adăugat în palmares patru medalii de aur: doua la Campionatul Național și alte două la Cupa României, rezultate aducându-i titlul de “ Cea mai bună sportivă” la categoria de vârstă Juniori.  Ana a obtinut medaliile de aur la categoriile de greutate cadeți feminin -44 kg și juniori feminin -46 kg, atât la Campionatul Național cât și la Cupa României.

Sora ei, Maria Riti a castigat o medalie de aur la Cupa României, categoria cadeți +59 kg și trei medalii de argint, două la Campionatul Național categoriile cadeți +59 kg și juniori +68 kg și o medalie de argint la Cupa României categoria juniori +68 kg.

Rezultatele acestor sportive au clasat clubul sportiv ILYO pe locul II la categoria de vârstă cadeți și pe locul IV în clasamentul general pe cluburi.

Cele două sportive pregătite de prof. Ica Sigartău și de antrenorul clubului ILYO  Marius Muti sunt surori gemene, fiind eleve in clasa a VIII-a la Școala Generală Numărul I Bistrița.

Marius Muti, antrenor CS Ilyo: ”Suntem foarte bucuroși și mulțumiți de evoluția sportivelor, de ambiția și determinarea lor de a participa la competiții și a reprezenta clubul ILYO și județul Bistrița Năsăud, deși ceilalți sportivi, colegii lor, nu au putut merge la aceste competiții!”

Publicitate

Fara categorie

HANDBAL FEMININ: 3 bistrițeni la lotul național de tineret al României!

Lotul național de handbal feminin, tineret 2002-2003 se pregătește în aceste zile în capitală, cu gândul la Campionatul european din perioada 8-18 iulie din Slovenia. Tricolorele au fost repartizate în grupa D alaturi de Ungaria, Norvegia și Republica Cehă, obiectivul lor fiind ieșirea din grupă și accederea în fazele superioare ale competiției europene.

La lot au fost convocate cele mai în formă 18 jucătoare din țară la această oră. Ele joacă la nouă cluburi sportive din campionatul intern.

Una dintre marile provocări este aceea de a aduce lotul la maximum de formă, preparatorului fizic al lotului național revenindu-i una dintre cele mai dificile sarcini.

Stagiul centralizat al tricolorelor este al doilea din acest an, după cel de la jumătatea lunii martie. El se va încheia în 20 aprilie.

Continua sa citesti

Fara categorie

Când vor avea acces spectatorii în tribune?

    ”Șansele să vedem suporterii în tribune sunt destul de reduse în următoarea perioada” – declarația îi apartine ministrului Sporturilor Ionuț Stroe și a fost făcută într-o emisiune televizată. Acesta a mai precizat că gradul de conformare la reguli este la cote minime, iar mult așteptata relaxare de la 1 iulie a fost amânată ”pe bună dreptate”.
    Chiar dacă spectatorii își doresc să revină alături de echipele sau sportivii pe care îi susțin și să se bucure de spectacolul sportiv, acest lucru se va întâmpla abia ”când cifrele pandemiei vor fi spre zero„.
    Ministrul Ionuț Stroe a motivat acest lucru spunând că ”spectacolele sportive sunt adunări publice la care pot participa mii de oameni, de aici restricționarea accesului pe stadioane. Am lucrat la un scenariu la o posibilitate legală de a asigura spectatori pe stadioane, dar asta va intra în vigoare când nu vom mai avea pandemie. Va fi cu număr redus, cifrele la care lucrăm sunt de 10% din capacitatea stadioanelor, cu rezervare prealabilă. Dar numai dacă cifrele pandemiei vor fi foarte foarte mici”.

Continua sa citesti

Fara categorie

Manifestările sportive, afectate de decizia Guvernului

Începând de astăzi, Guvernul a decis interzicerea manifestărilor publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1000 de persoane. Măsura este obligatorie, la nivel național, pentru toți agenții publici și privați și nu este supusă negocierii, excepțiilor, neputând fi amânată.
Guvernul anunță ca evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obținerea aprobării de la Direcțiile de Sănătate Publice locale. Acceptul sau refuzul organizării va fi transmis în baza unei analize care ține cont de natura evenimentului, grupa de vârstă a participanților, modalitatea în care participanții ajung la eveniment și durata deplasării către eveniment, dacă există posibilitatea ca la eveniment să participe persoane pentru care există posibilitatea să fi fost în zone de risc sau să fi intrat în contact cu persoane contaminate.

Această decizie este valabilă până în 31 martie, pe întreg teritoriul național al României și există posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației.

 

Sunt afectate toate competițiile sportive din țară. Prima federație sportivă care a luat o poziție oficială este Federația Română de Fotbal, care a postat pe Facebook acest mesaj:

”În urma deciziei Guvernului României, conform căreia se interzic adunările a peste 1.000 de oameni la evenimente sociale pentru a preîntâmpina răspândirea virusului Covid-19, Federația Română de Fotbal a sistat organizarea de meciuri cu spectatori pentru toate competițiile pe care le organizează.”

La rândul sau, Federația Română de Handbal a anunțat:

”Cluburile care organizează meciuri de handbal în această perioadă vor trebui să limiteze accesul persoanelor în sala de joc la un total de 1000 persoane (spectatori, jucători, staff, oficiali, stewarzi etc) si vor trebui să contacteze Direcția de Sănătate Publică pentru a primi acordul ca evenimentele să aibă loc cu spectatori. Aceste măsuri se aplică tuturor meciurilor de handbal, la toate nivelurile (Echipa Națională, Liga Națională, Cupa României, Divizia A, campionatul național de juniori, competițiile organizate de AJH-uri/AMHB etc).”

 

Până astăzi, 8 martie, la nivel național au fost confirmate 13 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României. Dintre cei 13 cetățeni care au contactat virusul, 4 sunt declarați vindecați și au fost externați. Starea de sănătate a pacienților internații este bună, iar persoanele în vârstă și care au boli cronice sunt monitorizate cu atenție.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 15 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12734 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.  Până ieri, au fost raportate 7264 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2020 Jurnalul sportiv al Bistriței. Proudly crafted by: 201.ro