conecteaza-te cu noi

Fara categorie

Manifestările sportive, afectate de decizia Guvernului

Începând de astăzi, Guvernul a decis interzicerea manifestărilor publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1000 de persoane. Măsura este obligatorie, la nivel național, pentru toți agenții publici și privați și nu este supusă negocierii, excepțiilor, neputând fi amânată.
Guvernul anunță ca evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obținerea aprobării de la Direcțiile de Sănătate Publice locale. Acceptul sau refuzul organizării va fi transmis în baza unei analize care ține cont de natura evenimentului, grupa de vârstă a participanților, modalitatea în care participanții ajung la eveniment și durata deplasării către eveniment, dacă există posibilitatea ca la eveniment să participe persoane pentru care există posibilitatea să fi fost în zone de risc sau să fi intrat în contact cu persoane contaminate.

Această decizie este valabilă până în 31 martie, pe întreg teritoriul național al României și există posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației.

 

Sunt afectate toate competițiile sportive din țară. Prima federație sportivă care a luat o poziție oficială este Federația Română de Fotbal, care a postat pe Facebook acest mesaj:

”În urma deciziei Guvernului României, conform căreia se interzic adunările a peste 1.000 de oameni la evenimente sociale pentru a preîntâmpina răspândirea virusului Covid-19, Federația Română de Fotbal a sistat organizarea de meciuri cu spectatori pentru toate competițiile pe care le organizează.”

La rândul sau, Federația Română de Handbal a anunțat:

”Cluburile care organizează meciuri de handbal în această perioadă vor trebui să limiteze accesul persoanelor în sala de joc la un total de 1000 persoane (spectatori, jucători, staff, oficiali, stewarzi etc) si vor trebui să contacteze Direcția de Sănătate Publică pentru a primi acordul ca evenimentele să aibă loc cu spectatori. Aceste măsuri se aplică tuturor meciurilor de handbal, la toate nivelurile (Echipa Națională, Liga Națională, Cupa României, Divizia A, campionatul național de juniori, competițiile organizate de AJH-uri/AMHB etc).”

 

Până astăzi, 8 martie, la nivel național au fost confirmate 13 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României. Dintre cei 13 cetățeni care au contactat virusul, 4 sunt declarați vindecați și au fost externați. Starea de sănătate a pacienților internații este bună, iar persoanele în vârstă și care au boli cronice sunt monitorizate cu atenție.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 15 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12734 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.  Până ieri, au fost raportate 7264 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Publicitate

Fara categorie

Andrei Șumfelean va lupta în Gala lui Cătălin Moroșanu

Sportivul Profesional Fight Gym Andrei Șumfelean participa la a 7-a ediție a Galei Dynamite Fight Show. Aceasta va avea loc saptămâna viitoare la Arad.

Ionel Burduhos, PFG: ”Ținând cont de experiență lui Andrei in competițiile de amatori și de seriozitatea lui in pregatire sunt foarte încrezător că o să facă un meci bun”

Evenimentul este unul de talie mondială, cap de afiș fiind revanșa dintre Tolea Ciumac și Florin Lambagiu (Rembo). Primul meci, cel de la Piatra Neamț a fost câștigat Rembo pe reguli de KickBoxing, revanșa urmând să se desfășoare pe regulament de MMA.

Continua sa citesti

Fara categorie

Brand-uri noi pentru ligile feminine de handbal și fotbal

Federatia Română de Handbal a debutat în 2020 cu un parteneriat pe care l-a semnat cu una dintre cele mai importante companii petroliere din România. În baza acestei înțelegeri, campionatul intern de handbal feminin și-a schimbat denumirea în acest sezon in „Liga Florilor MOL”.

„Un parteneriat care încununează un drum început acum cinci ani, în care handbalul românesc a fost desfăcut în diferite produse, echipele naţionale, campionatele naţionale, Cupa României, Supercupa, produse care au fost branduite, marketate, crescute şi prezentate ca nişte valori ale sportului românesc actual” – precizau la jumătatea lunii ianuarie reprezentanții FRH.

La exact o lună distanță si Federația Română de Fotbal își schimba brandul pentru fotbalul feminin. Pentru prima dată în istoria acestuia, competițiile naționale vor beneficia de o identitate de brand dedicată fotbalului feminin, care se integrează în universul de branduri FRF deja existente.

Noua identitate vizuală combină elementul central al jocului de fotbal, mingea, cu silueta unei jucătoare. Aceasta va fi implementată la nivelul celor trei ligi de senioare, dar și la ligile de junioare U13 și U15.

Cele mai titrate echipe din Bistrița Năsăud activează în cele două ligi – handbal: CS Gloria 2018 BN (medaliată cu bronz în precedenta ediție de campionat, participantă în Cupa EHF, calificată în sferturile de finală ale acestei competiții) și fotbal: ACS Heniu Prundu Bârgăului (medaliata cu bronz în sezonul competițional trecut și finalistă a Cupei României în 2018).

 

 

 

Continua sa citesti

Fara categorie

Cum au trăit bistrițenii meciul Gloriei?

foto: JB Sport, Cristina Vlasa, Mihai Pintea

Bistrițenii au trăit la maximum meciul de aseară dintre Gloria 2018 și Odense Handbold. Au venit cu emoție la Sala Polivalentă, au aplaudat, au încurajat echipa și cu pulsul 200 s-au bucurat de victoria echipei lor de suflet.

Au intrat pe teren, s-au fotografiat cu jucătoarele, le-au îmbrățisat, iar când luminile s-au stins în sală au retrăit meciul pe paginile oficiale din social media ale echipei.

Cele mai frumoase mesaje ale suporterilor AICI:

Ioan Racila: Felicitari peste felicitari!!! Sunteti mandria Transilvaniei!!!

Neamtiu Maria: Fără cuvinte, încă nu ne-am revenit am răgușit,ne-au usturat palmele, dar a meritat, și tot timpul merită, pt că avem o echipă de valoare! Felicitări fetelor!!!

Mihai Dumitrica: Observ clasamentul grupei Bistrița probabil va merge mai departe alături de Odense. Meciul decisiv în Ungaria Bistrița pare favorită. Sincer să fiu astăzi Bistrița a bătut o echipă mai bună decît Krim și FTC .Și chiar am văzut o atmosferă în sală mult mai tare, decât la Vâlcea. Mult succes Bistrița în această competiție, unde dacă veți juca ca astăzi orice este posibil. Eu zic că de grupă treceți fără probleme.

Claudio Florian: Bravo! Ma bucur pt echipa si suporterii dv, un meci de mare lupta, Nenezic a facut minuni si Zoqbi a fost buna, Vasileuskaya si Alice f bune, toata echipa a jucat bine, Bravo!

Gavril Stincuta: O victorie mare muncită cu o apărare agresivă și cu un portar de nota zece in repriza doua bravooo

Piccolo Cla: Mii si mii de felicitări. Sunteti mîndriei Bistritei. Dacă terminăm pe ultimul loc pentru noi ați termina pe locul 1. Mii si mii de felicitări

Istvan Karakas: Magnific, să poti vedea cîstigătoare de campionat mondial ,cîstigătoare de Liga Campionilor ,internationale Daneze ,din Norvegia e o realizare o bucurie aici în Bistrita , să vezi că Gloria bate o asemenea echipa e de felicitat 

Raol Nicolas: Se dovedește că locul lor este acolo.Cu cinste și cu onoare…..

Oana DragutFelicitări fetelor!!!! E cel mai frumos cadou pe care l-a primit băiețelul meu de ziua lui!!!!!! Felicităriiiiiiiii!!!!!

Ovidiu Zabaroschi: Apărarea a făcut diferența. Țineți-o tot așa! Felicitări!

Adrian Fagarasan: Multumim pentru victorie…cea mai frumoasă echipă…galerieeee….Si tot ce înseamnă Cs GLORIA…cea mai minunată zi din viata suporterilor bistriteni…Va prețuim 

Ioana Pop: Bistrița va iubește!!!! 

Valer Balai: Felicitări fetelor pentru victorie ! In Bistrița avem noroc cu această echipă , care ne aduce bucurie in suflet ! Păcat că nu avem o sală mai mare, bistrițenii sunt iubitori de sport și ar merita o adevărată sală polivalentă ! Hai Gloria Bistrița !

Un mesaj emoționant vine din partea propriei galerii:  ”25-23. Asta-i realitatea! O peluză altfel un club diferit”, scrie Peluza Albastră.

 

 

 

 

 

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2020 Jurnalul sportiv al Bistriței. Proudly crafted by: 201.ro Statistici T5