conecteaza-te cu noi

Alte sporturi

Liana Musteață, vicecampioană europeană

foto: CS Ilyo

Trei sportivi bistrițeni din cadrul Clubului Sportiv Ilyo au participat zilele trecute la Campionatul european rezervat cadeților 12-15 ani și cel al juniorilor 15-17 ani. Întrecerea a avut loc în cartierul Marina D’or a localității Oropesa, din Spania.

În prima competiție au intrat Ana Riti și Mario Raul Filip Mureșanu în timp ce la juniori a concurat Liana Musteață. Aceasta din urmă și-a adjudecat titlul de vicecampioană europeană la categoria Juniori feminin -55 kg, după ce a disputat 4 meciuri. În primul dintre ele, bistrițeanca a câștigat cu scorul de 21-0 cu reprezentanta Bulgariei, Ilina Ivanova. În al doilea meci, sportiva noastra a învins-o pe reprezentanta Greciei Athina Makrygianni, cu scorul de 22-16 iar în al treilea pe reprezentanta Croației Helena Kicema cu scorul de 19-16.

Finala a disputat-o cu reprezentanta Rusiei, Dzhavriiat Alieva. Deși la sfârșitul reprizei a 2-a Liana conducea cu scorul de 10-8, în final reprezentanta Rusiei a câștigat finala cu scorul de 16-10.

Pe categoria Lianei Musteață (-55kg) au luptat 29 de sportive.

Aceasta este cea de a patra medalie europeană din cariera sa, la care se adaugă și o medalie de bronz obținută la Campionatul Mondial de Cadeți din Muju/ Koreea de Sud din anul 2015. Din acestea, două au fost obținute la categoria cadeți (12-15ani).  În anul 2015 Liana Musteață a obținut medalia de argint la Campionatul European de Cadeți din Strasbourg/ Franța, la categoria cadeți feminin -44 kg, iar în anul 2016 a devenit Campioană Europeană la Campionatului European de Cadeți desfășurat la București – categoria cadeți feminin -47 kg. La categoria de vârstă Juniori (15-17 ani) Liana și-a trecut în palmares două titluri de vicecampioaană europeană, în anul 2017 – locul 2 la categoria Juniori -52 kg – Campionatul European desfășurat în Larnaca / Cipru iar în octombrie 2019 a obținut locul 2 în cadrul categoriei Juniori feminin -55 kg în cadrul Campionatului Europen de Juniori din Marina D’or/ Spania.

Liana Ionela Musteață practică Taekwondo de 10 ani, în prezent fiind deținătoarea centurii negre 2 Dan. Face parte din grupa de performanță a clubului sportiv Ilyo coordonată de profesorii Ica Sigartău și Marius Muti.

Marius Muti: ”Mulțumim Federației Române de Taekwondo WT, Consiliului Județean Bistrița Năsăud, Direcției pentru Tineret și Sport a județului Bistrița Năsăud, antrenorilor, părinților, sponsorilor și tuturor susținătorilor disciplinei olimpice Taekwondo WT -în general și a Clubului Sportiv ILYO – în special.„

Publicitate

Alte sporturi

Sportivii CS Tibi, medalii la Cupa Select

foto: CS Tibi

Șapte dintre sportivi CS Tibi au participat zilele trecute la Cupa Select, competiție desfășurată la Satu Mare. Aceasta a reunit 160 înotători de la 10 cluburi din țară.

Tiberiu Horgoș: ”A fost un concurs cu foarte multe probe la fiecare categorie de vârstă, am avut sportivi care au concurat în 12 probe, în cadrul celor 3 reuniuni. Numărul total de medalii contează mai puțin deoarece au fost foarte multe probe la care au participat sportivii. Remarc progresul constant al tuturor sportivilor, mai ales al celor din Beclean.”

Cele mai multe medalii le-au luat  Lorena Otvos(aur la 50 m liber, 100 m mixt, 200 m liber, 100 m fluture, 50 m spate, 100 m liber, 50 m fluture, 100 m spate, 400 m liber, argint la 50 m bras, 100 m bras) și Robert Harsan (aur la 50 m liber, 100 m mixt, 200 m liber, 50 m bras, 400 m liber, 100 m bras, argint la 100 m fluture, 50 m spate, 100 m liber, 50 m fluture, 100 m spate).

Cristian Farcas a câștigat aur la 50 m bras, 50 m spate, argint la 50 m liber, 100 m mixt, 100 m spate, 400 m liber, 100 m bras, bronz la 200 m liber, 100 m fluture,  Gabriel Bolos – bronz la 50 m liber, 100 m mixt, 50 m bras, 50 m spate, 200 m mixt, 50 m fluture, 400 m liber, 100 m bras, Alexia Bota – aur la 100 m liber, 400 m liber, argint la 50 m liber, 200 m liber, 100 m spate, bronz la 100 m bras, Melisa Otvos – argint la 50 m liber, 100 m mixt, 400 m liber, bronz la 100 m liber, 100 m spate, 100 m bras) și Nagy Etelka – argint la 50 m liber, 50 m bras, 400 m liber, bronz la 50 m spate.

Continua sa citesti

Alte sporturi

Doi dintre concurenții Exatlon vin la Gala Mix Kombat 5

foto: PFG

28 de sportivi, 14 meciuri si un show de calitate – asta promit organizatorii galei de sâmbătă, ora 18.00 de la Sala Polivalentă din Bistrița.

Clubul Profesional Fight Gym anunță ca pe Fight Card vor fi 13 meciuri cu sportivi foarte bine cotați în România. Adversarii lor sunt din Elveția, Italia, Maroc, Ungaria, Republica Moldova și Ucraina.

Sportivii cu care PFG intră în ring sunt Bogdan Suru, Sebastian Lutaniuc, Dan Bolfa, Emilian Singeorzan, Andrei Sumfelean, Daniel Morar, Bogdan Medviski.

În main event  Cristian Ristea va lupta împotriva unui sportiv foarte experimentat din Germania: Jurgen Dolch.

Invitații Galei vor fi pe lângă Bogdan Stoica și Cătălin Moroșanu și concurenții Exatlon Ciprian Mariș și Ion Surdu.

Ionel Burduhos, promotorul Mix Kombat”Am avut un an încărcat de competiții și sunt bucuros că sportivii mei au avut o evoluție bună atât cei amatori cât și cei pro. Așteptăm această gală și sperăm să fim la înălțime, să încheiem frumos anul. O să fie meciuri foarte complicate pentru sportivii noștri, cu adversari din afară țării, dar am încredere în ei. Avem nevoie de susținerea publicului bistrițean care mereu ne-a fost alături și ne-a dat putere.”

Accesul in Sala Polivalenta se va face sambata incepand cu ora 17.00.

 

Continua sa citesti

Alte sporturi

Bronz la europenele de tineret

foto: CS Ilyo

Medalia a fost obținută de Liana Ionela Musteață, la Campionatul European de Tineret pe categorii olimpice, întrecere găzduită de capitala Irlandei.

Reprezentanta Clubului Sportiv Ilyo a fost la doar câteva secunde de a doua poziție. Alături de Liana Musteață alți 2 sportivi din lotul României au obținut medalii: Alexandru Badea (CS Steaua -locul 1) și Andreea Mocanu (CS Steaua -locul 3).

  Marius Muti: ”Conducerea clubului sportiv Ilyo mulțumește tuturor celor implicați în obținerea acestui rezultat al Lianei Ionela Musteață; staffului tehnic al clubului ILYO, în special doamnei profesor Ica Sigartău, conducerii Federației Române de Taekwondo WT, sponsorilor, părinților, autorităților locale și tuturor susținătorilor acestei discipline olimpice.”

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2019 Jurnalul sportiv al Bistriței. Statistici T5