conecteaza-te cu noi

Fotbal

Joacă in sferturi

ACS HENIU Prundu Bârgăului – Oficial joacă în deplasare în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal feminin

foto: ACS Heniu Prundu Bârgăului

🏆 ACS HENIU Prundu Bârgăului – Oficial joacă în deplasare în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal feminin
Fotbalistele bârgăuance vor întâlni în această fază a competiției echipa ACS Fortuna Becicherec’ Feminin. Partida e programată să aibă loc duminică de la ora 11.00, pe Stadionul Comunal din Becicherecu Mic.

👉 Lotul lui Călin Svoboda și Gicu Ruscău junior au trecut până acum de CS Nicu Gane Fălticeni cu 4-0 (27 octombrie 2018) și de CSM Târgu Mureș cu 4-2 (18 noiembrie 2018).

▪️Tehnicianul echipei din Prundu Bârgăului spune că echipa sa va merge la Bechicherecu Mic să își joace șansa.
Calin Svoboda: ”Întâlnim echipa momentului în Liga întâi feminină de fotbal. Lotul condus de Florin Padurar, Andra Vela și Sava Totovici a obținut în ultimele două etape victorii importate în deplasări foarte grele. Din perspectiva meciurilor directe, le suntem superiori iar asta ne da încredere că putem scoate un rezultat bun. Ne-am pregătit săptămâna aceasta pentru a reuși calificarea în semifinale. Vom da totul pe teren în acest meci”.

▪️De cealaltă parte, antrenorul ACS Fortuna – Florin Pădurean a declarat pentru pagina oficială a clubului din Becicherecu Mic : „Întâlnim echipa din Prundu Bârgăului finalista ediției de anul trecut, o echipă experimentată, valoroasă, cu un antrenor bun, care se află de mulți ani în prima ligă. Asta nu înseamnă că sunt de neînvins. Îmi doresc ca duminică să jucăm cum am făcut-o la Cluj, cu determinare, ambiție și foarte mare concentrare la ceea ce facem pe teren”.

➡️ Cupa României la fotbal feminin este o competiție sportivă organizată de Federația Română de Fotbal deschisă participării cluburilor afiliate FRF. Ea se desfășoară în fiecare an începând cu 2004.

Continua sa citesti
Publicitate

Fotbal

Transfer de top: Daniela Mardari a semnat cu Heniu

foto: ACS Heniu Prundu Bârgăului

Jucătoarea curtată de cluburi din țară și străinătate a ales ca în sezonul următor să joace pentru echipa de fotbal feminin din Prundu Bârgăului. Internaționala în vârstă de 18 ani din Republica Moldova vine de la Noroc Nimoreni. Daniela Mardari este primul transfer pe care Călin Svoboda și echipa sa îl face în această vara.

Mijlocașul moldovean a declarat că a ales echipa din Prundu Bârgăului pentru că își dorește să încerce ceva nou.

Daniela Mardari: ”Din cate știu echipa de la Prundu Bârgăului este tânără și cu oameni minunați care pun suflet. Am venit din iarna la echipă, dar din mai multe motive nu am avut drept de joc. Aștept cu nerăbdare noul sezon și îmi doresc ca împreună cu colegele mele să câștigăm și o cupă.”

La rândul său, tehnicianul bârgăuancelor Călin Svoboda a declarat pentru Jurnalul Sportiv al Bistriței: ”Daniela Mardari este o jucătoare puternică, pe talie, care se va plia perfect în angrenajul pe care îl gândesc pentru noul sezon. Experiența internațională pe care o are Daniela la fel va fi un atu pentru noi.”

Gruparea din Prundu Bârgăului a semnat de curând noi înțelegeri cu Mihaela Merlan, Diana Grecu și Szidonia Salamon.

 

 

Continua sa citesti

Fotbal

Călin Svoboda a coordonat astăzi acțiunea zonală de selecție a junioarelor

Tehnicianul ACS Heniu Prundu Bârgăului a fost desemnat de Federația Română de Fotbal în comisia tehnică de selecție a celor mai bune tinere jucătoare de fotbal în zona Cluj. Acțiunea a avut loc astăzi pe Baza sportivă Clujana. Au fost testate nu mai puțin de 26 de tinere speranțe din Cluj, Hunedoara, Carei, Baia Mare, Prundu Bârgăului Gherla și Reghin, în probe de viteza 50 m, abdomene, duble, șerpuire cu mingea printre jaloane contratimp, 10 șuturi la poartă și joc. Printre ele și junioarele ACS Heniu Prundu Bârgăului Gabriela Oniga, Raluca Suticau și Alexandra Gales, toate evoluând pe postul de mijlocaș.

Acțiuni similare au avut loc simultan și în alte cinci zone din țară: București, Craiova, Timișoara, Odorheiu Secuiesc și Roman, nu mai puțin de 130 de sportive participând la testări. În urma selecției, cele mai bune 60 de junioare din România vor intra în programul ”Fotbal și Feminitate”, care se va desfășura în două perioade, 25 iunie – 2 iulie și 3-10 iulie, la Costinești. Scopul acestor acțiuni este de a urmări într-un cadru organizat nivelul de pregătire al sportivelor, în vederea convocării acestora la naționalele U15, U17 și U19 ale României.

Continua sa citesti

Fotbal

Adina Rognean revine la națională

sursa: FRF, facebook Adina Rognean, ACS Heniu Prundu Bargaului

După sezonul foarte bun făcut în tricoul lui ACS Heniu Prundu Bârgăului, jucătoarea a revenit în atenția selecționerului Mirel Albon, care a convocat-o la naționala României.

Atacantul s-a alăturat astăzi celorlalte tricolore pentru a pregăti startul preliminariilor Euro 2021. Rognean și colegele sale vor participa la un stagiu de pregătire care se va încheia cu un amical contra Serbiei, programat în deplasare pe 17 iunie.

Adina Rognean: „Mă bucur și sunt onorată de această convocare. Sper să răsplătesc așa cum se cuvine încrederea care mi s-a acordat”

Reprezentativa feminină a României a fost repartizată în Grupa H, alături de Elveția, Belgia, Croația și Lituania, în urma tragerii la sorți care s-a desfășurat pe 21 februarie, la Nyon.

Naționala feminină va debuta în preliminariile pentru EURO 2021 pe teren propriu, chiar împotriva Belgiei, pe 8 octombrie.

Programul Grupei H din preliminarii:

29.08.2019: Lituania – Croația
03.09.2019: Elveția – Lituania, Belgia – Croația
4.10.2019: Lituania – Elveția
8.10.2019: ROMÂNIA – Belgia, Elveția – Croația
8.11.2019: ROMÂNIA – Lituania, Croația – Belgia
11.11.2019: Belgia – Lituania, Elveția – ROMÂNIA
10.04.2020: Croația – Lituania
14.04:2020: Belgia – Elveția, Croația – ROMÂNIA
05.06.2020: Lituania – ROMÂNIA
09.06.2020: Lituania – Belgia, ROMÂNIA – Elveția
18.09.2020: Belgia – ROMÂNIA, Croația – Elveția
22.09.2020: Elveția – Belgia, ROMÂNIA – Croația

La turneul final se califică direct câștigătoarele celor 9 grupe alături de cele mai bune trei locuri doi, cărora li se alătură țara-gazdă, Anglia. Celelalte șase ocupante ale pozițiiilor secunde vor disputa un play-off, în sistem tur-retur, astfel urmând a se stabili celelalte trei care se vor califica la EURO 2021.

Lotul convocat de selecționerul Mirel Albon pentru această acțiune: 

Portari: Andreea Părăluță (Levante UD), Sara Câmpean (”U” Olimpia Cluj)

Fundași: Alexandra Kuhnle (Univ. New York), , Mihaela Ciolacu (”U” Olimpia Cluj), Teodora Meluță (”U” Olimpia Cluj), Maria Ficzay (Diosgyori VTK), Brigitta Goder (Gyor ETO)

Mijlocași: Beatrice Tărășilă (”U” Olimpia Cluj), Ioana Bortan (”U” Olimpia Cluj), Andrea Herzeg (Kungsbancka DFF), Ana Vlădulescu (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Roxana Mirea (”U” Olimpia Cluj), Andreea Voicu (Apollon Ladies)

Atacanți: Florentina Olar (Fortuna Hjorring), Cosmina Dușa (Konak Beledyespor), Isabelle Mihail (Kent State University), Ioana Bălăceanu (”U” Olimpia Cluj), Adina Rognean (Heniu Prundu Bârgăului)

Continua sa citesti
Publicitate

Facebook

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2019 Jurnalul sportiv al Bistriței. Statistici T5