conecteaza-te cu noi

Fotbal

Heniu a câștigat triunghiularul din Spania

foto: ACS Heniu Prundu Bârgăului

Fotbalistele ACS Heniu Prundu Bârgăului au participat ieri în Spania la un turneul amical de pregătire în compania a doua echipe iberice. Elevele lui Călin Svoboda și Gicu Ruscău junior nu s-au speriat de adversarele lor chiar dacă acestea joacă într-un campionat mult mai puternic decât cel românesc.

Prima partida, cea cu Peña Ferranca Barbastro a fost câștigata la scor, bârgăuancele impunându-se cu 5-0 grație reușitelor Claudiei Pană, Alexandrei Hornea și Dianei Grecu (ultimele doua marcând fiecare de două ori). Clubul bârgăuan a abordat meciul cu Salamon, Zamfir, Dezmerean, Ștef, Ciontoș, Mates, Grecu, Pană, Hornea, Purcil și Ambrus.

A urmat apoi meciul cu echipa locala Ciudad Monzón Femenino.  Echipa trimisă în teren de staff-ul tehnic, respectiv Salomon, Cătuna, Ștef, Rusu, Purcil, Mateș, Grecu, Kincso, Ambrus, Hornea și Răileanu a facut un meci bun, cu faze frumoase de joc și o reușită pe măsură, Beata Ambrus înscriind singurul gol al partidei și demonstrând că antrenorii au facut o bună investiție transferând-o la Heniu în ultimele zile din 2019.

Călin Svoboda, antrenor principal ACS Heniu Prundu Bârgăului: ”Sunt mulțumit de evoluția echipei mele dar și de modul în care fetele mele au abordat cele două meciuri. Mi-am dorit foarte mult să ne evaluam nivelul și în partide cu echipe din afara țării iar rezultatele obținute aici în Monzon, Spania îmi dau speranțe că vom face un retur de campionat bun, la finele căruia să ne îndeplinim obiectivele”.

 

George Ruscău, președinte ACS Heniu Prundu Bârgăului: ”Rezultatele echipei mă bucură. Faptul că am câștigat ambele partide la doar câteva zile de la reunirea lotului și fără o pregătire susținută mă mulțumeste. Mă bucur că am reușit să onoram invitația celor din Monzon și le mulțumesc pentru găzduire. Mulțumim domnului Marius Augustin, organizatorul triunghiularului spaniol. Mulțumim administrației locale din Prundu Bârgăului, Consiliului Local dar și tuturor celor care ne-au susținut financiar pentru a participa la acest turneu.”

 

Bârgăuancele au fost însoțite în Spania de Mirel Albon, selecționerul nationalei de fotbal feminin a României: ”Mă bucur că le-am însoțit pe medaliatele cu bronz din sezonul competițional trecut la această acțiune desfășurată în Spania. Am avut timp să analizez jocul Heniului și să remarc sportive, atât din echipa noastră cât și altele de origine română care activează în zonă. Cu multa muncă și pregătire cred că unele dintre jucătoarele Heniului pot fi viitoare componente ale naționalei României.”

 

Astăzi, fotbalistele vizitează Camp Nou. La revenirea în țară, va începe efectiv pregătirea cu antrenamente pe Bârgau Arena și un cantonament la Colibița.

Publicitate

Fotbal

Mihaela Merlan, aproape de revenire

foto: arhiva personală Mihaela Merlan

Revenirea pe teren e tot mai aproape pentru mijlocașul dreapta al ACS Heniu Prundu Bârgăului – Mihaela Merlan. Recuperarea sportivei merge bine și cel mai probabil din retur va juca din nou pentru culorile Heniului.  Jucătoarea s-a accidentat grav în aprilie în duelul cu Fortuna Becicherecu Mic și a necesitat o intervenție chirurgicală. Recuperarea care a urmat a fost lungă și dificilă, însă nimic nu ține pe loc un sportiv ambițios, nu-i așa ?

“În primul rând, cred că dincolo de durerile fizice de după operaţie, mult mai mari au fost cele sufleteşti. Când corpul nu îţi dă voie să faci ce îşi place, iar mintea oricât de puternică ar fi, nu poate schimba situaţia cu nimic. A fost greu la început.”

I-au fost alături profesioniști, care au ajutat-o sa se recupereze cât mai bine. Pentru asta, Mihaela parcurge 20 de km pentru a ajunge la clinica din Bistrița, unde face recuperare.

”E greu să iti găsești motivația în astfel de momente, oricât de tare îți place ceea ce faci. Cel mai dificil este să te obișnuiești cu ideea că vei lipsi minin 6 luni, timp în care trebuie să te antrenezi singur… Să o iei de fapt de la 0. Mă bucur că am găsit ” omul potrivit la momentul potrivit ” la clinica Physiokinetic din Bistrița. Aici, în cea mai mare măsură de recuperarea mea s-a ocupat Denis Moldovan, care a știut să mă motiveze mereu. Mi-am spus că dacă ceilalți au atâta încredere în mine, trebuie neapărat să „trag de mine” și să revin acolo unde îmi este locul, pe teren. Îi mulțumesc și domnului președinte George Ruscău pentru că a avut grija de mine și a ales cele mai bune variante atât pentru operație cât și pentru recuperare. Sper să îi pot răsplăti pe toți cu evoluții cât mai bune, după revenire.”

Heniu Prundu Bârgăului are nevoie de Mihaela Merlan dacă e să ne luăm după parcursul din turul campionatului, acolo unde gruparea bistriţeană ocupă doar locul 6, fiind la 11 puncte în spatele echipei de pe locul 3, Fortuna Becicherecu Mic si la 17 de liderul Olimpia Cluj.

Jucătoarea, nominalizată în 2015 de Asociația Fotbaliștilor Amatori și NonAmatori la titlul de ”cea mai bună jucătoare a anului” mărturisește că s-a apucat de fotbal inspirată de dragostea pentru echipa Petrolul Ploieşti.

”Desi inițial am făcut atletism, prima echipă de fotbal la care am activat a fost CS Brazi. Pe perioada facultății am jucat la echipa de sub Turnul Chindiei, CSS Târgoviște. În tot acest timp, cea mai importantă performanță a fost câștigarea Cupei României dar și faptul că am fost declarată „jucătoarea finalei”.”

Mihaela a jucat timp de trei ani pentru culorile echipei din Târgoviște, dupa care în vara anului 2018 a acceptat oferta Heniului.

 ”Heniu a fost o „provocare” pentru mine. Simțeam că trebuie să schimb ceva. Am avut mai multe opșiuni dar am considerat că echipa din Prundu Bârgăului este alegerea potrivita pentru mine și … asa a fost. De când am ajuns aici am fost tratată foarte bine și m-am simțit ca acasă. Mă bucur ca familia m-a susținut în decizia mea dar și că de fiecare dată când au ocazia vin tocmai din Prahova la meciuri să mă vadă.”

Inevitabil, vine discuția despre modelele pe care fiecare tânăr sportiv le are. În cazul Mihaelei, un jucător portughez în varstă de 40 de ani, născut în Franta la Paris, care a jucat în România la FC Brașov, Astra, Rapid, Petrolul Ploiești și FCSB. Poartă același numar pe tricou – 80, ca și idolul sau Filipe de Andrade Teixeira.

”Îl admir pentru tehnica sa, caracter dar și pentru viața extrasportivă. E un profesionist cu adevărat.”

Jucătoarea Heniului se va alătura curând lotului ACS Heniu Prundu Bârgăului pentru pregătirea în vederea returului de campionat. Unul, pe care Mihaela Merlan și colegele ei și-l doresc cât mai bun și cu reușite pe masură.

Continua sa citesti

Fotbal

Edvina Ciontoș, convocată la lot

foto: facebook Edvina Ciontoș

Naționala antrenată de Irina Giurgiu și Călin Svoboda se pregătește pentru duelurile din cadrul Turului de Elită, ultima fază dinainte de EURO WU17 din 2020.  Selecționata feminină Under 17 a României va efectua în acest sens un stagiu de pregătire în Antalya, Turcia, în perioada 25 ianuarie – 2 februarie. Acesta se va încheia cu un joc amical. O săptămână mai târziu, pe 10 februarie, tricolorele vor reveni în Turcia, unde vor participa la prima ediție a turneului amical ”Young Rose”.

ACS Heniu Prundu Bârgăului va fi reprezentată de fundașul Edvina Ciontoș.

 

În urma tragerii la sorți pentru Turul de Elită, tricolorele vor întâlni Ungaria, Rusia și Islanda în drumul spre EURO 2020. Ultima fază dinainte de turneul final se va desfășura în Ungaria.

18 martie 2020: Ungaria – ROMÂNIA, Islanda – Rusia
21 martie 2020: Ungaria – Islanda, Rusia – ROMÂNIA
24 martie 2020: Rusia – Ungaria, ROMÂNIA – Islanda

Câștigătoarele celor șapte grupe de la Turul de Elită i se alătură gazdei Suedia la turneul final, programat în perioada 9-22 mai 2020!

 

Continua sa citesti

Fotbal

Bază sportivă modernă la Prundu Bârgăului

Viitoarea baza sportiva ar urma sa cuprindă  un teren pentru fotbal 8.833 m, un alt teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis 1.100 mp și o clădire pentru vestiare 395 mp. Terenul de fotbal cu gazon artificial va beneficia de nocturnă si tabelă de marcaj. Din tribunele lui vor putea urmari meciurile care se vor disputa aici circa 500 de persoane.

Din proiect nu lipsesc aleile pietonale, spațiile verzi si zonele rezervate parcarilor.

Proiectul a primit deja acordul de mediu de la Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud.

 

 

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2019 Jurnalul sportiv al Bistriței. Statistici T5