conecteaza-te cu noi

Fotbal

Heniu a câștigat triunghiularul din Spania

foto: ACS Heniu Prundu Bârgăului

Fotbalistele ACS Heniu Prundu Bârgăului au participat ieri în Spania la un turneul amical de pregătire în compania a doua echipe iberice. Elevele lui Călin Svoboda și Gicu Ruscău junior nu s-au speriat de adversarele lor chiar dacă acestea joacă într-un campionat mult mai puternic decât cel românesc.

Prima partida, cea cu Peña Ferranca Barbastro a fost câștigata la scor, bârgăuancele impunându-se cu 5-0 grație reușitelor Claudiei Pană, Alexandrei Hornea și Dianei Grecu (ultimele doua marcând fiecare de două ori). Clubul bârgăuan a abordat meciul cu Salamon, Zamfir, Dezmerean, Ștef, Ciontoș, Mates, Grecu, Pană, Hornea, Purcil și Ambrus.

A urmat apoi meciul cu echipa locala Ciudad Monzón Femenino.  Echipa trimisă în teren de staff-ul tehnic, respectiv Salomon, Cătuna, Ștef, Rusu, Purcil, Mateș, Grecu, Kincso, Ambrus, Hornea și Răileanu a facut un meci bun, cu faze frumoase de joc și o reușită pe măsură, Beata Ambrus înscriind singurul gol al partidei și demonstrând că antrenorii au facut o bună investiție transferând-o la Heniu în ultimele zile din 2019.

Călin Svoboda, antrenor principal ACS Heniu Prundu Bârgăului: ”Sunt mulțumit de evoluția echipei mele dar și de modul în care fetele mele au abordat cele două meciuri. Mi-am dorit foarte mult să ne evaluam nivelul și în partide cu echipe din afara țării iar rezultatele obținute aici în Monzon, Spania îmi dau speranțe că vom face un retur de campionat bun, la finele căruia să ne îndeplinim obiectivele”.

 

George Ruscău, președinte ACS Heniu Prundu Bârgăului: ”Rezultatele echipei mă bucură. Faptul că am câștigat ambele partide la doar câteva zile de la reunirea lotului și fără o pregătire susținută mă mulțumeste. Mă bucur că am reușit să onoram invitația celor din Monzon și le mulțumesc pentru găzduire. Mulțumim domnului Marius Augustin, organizatorul triunghiularului spaniol. Mulțumim administrației locale din Prundu Bârgăului, Consiliului Local dar și tuturor celor care ne-au susținut financiar pentru a participa la acest turneu.”

 

Bârgăuancele au fost însoțite în Spania de Mirel Albon, selecționerul nationalei de fotbal feminin a României: ”Mă bucur că le-am însoțit pe medaliatele cu bronz din sezonul competițional trecut la această acțiune desfășurată în Spania. Am avut timp să analizez jocul Heniului și să remarc sportive, atât din echipa noastră cât și altele de origine română care activează în zonă. Cu multa muncă și pregătire cred că unele dintre jucătoarele Heniului pot fi viitoare componente ale naționalei României.”

 

Astăzi, fotbalistele vizitează Camp Nou. La revenirea în țară, va începe efectiv pregătirea cu antrenamente pe Bârgau Arena și un cantonament la Colibița.

Publicitate

Fotbal

1.FC Gloria Bistrița, cu gândul la promovare

Antrenorul 1.FC Gloria Bistrița își dorește un lot competitiv cu care să poată ataca promovarea în Liga a II-a.

Dan Matei:Pornind de la zero, şansele sunt egale pentru toţi participanții. Trebuie să ne preocupăm de transferul unor jucători. E un obiectiv îndrăzneţ. Atunci când te referi la o promovare, la o ligă superioară, este un obiectiv îndrăzneţ. Ne ocupăm, căutăm jucători în special de Liga a II-a, pentru că dacă vrei să promovezi în Liga a II-a, ai nevoie de jucători de Liga a II-a. Deja am contactat câţiva jucători, suntem în faza de discuţii cu ei”.

Echipa de fotbal a reluat pregătirea pe plan local, respectând toate măsurile impuse de autorități dar și protocoalele medicale în vigoare. Lotul este împărțit în două grupe, fiecare a câte 10 jucători care se pregătesc zilnic pe stadionul Jean Pădureanu.

Sezonul competițional e programat să înceapă în 29 august.

Continua sa citesti

Fotbal

Echipa de fotbal 1.FC Gloria Bistrița va fi finanțată de Primărie și Consiliul Județean

Cele două instituții și-au exprimat intenția de direcționa spre clubul de fotbal sume importante de bani, Primăria – 1 milion de lei în acest an iar forul județean – 900.000 de lei. Proiectele de hotărâre inițiate de viceprimarul Cristian Niculae respectiv președintele Consiliului Județean Emil Radu Moldovan vor trebui să treacă de votul aleșilor locali și a celor județeni.

Viitoare echipă a municipalității va avea ca obiectiv promovarea în Liga a 2-a. Se dorește implementarea unui proiect similar celui a echipei de handbal feminin, aflată în subordinea Consiliului Județean.

Legea sportului, actualizată permite primăriilor și consiliilor județene finanțarea cluburilor sportive de drept privat.

Continua sa citesti

Fotbal

S-a reunit echipa de fotbal feminin a ACS Heniu Prundu Bârgăului!

 

Echipa de fotbal feminin de pe Valea Bargaului a revenit la antrenamente.

Respectând măsurile de distanțare socială dar și protocoalele medicale în vigoare, jucătoarele Heniului au reluat pregătirea sub comanda tehnicienilor Călin Svoboda și Gicu Ruscău jr.

Calin Svoboda, antrenor principal ACS Heniu Prundu Bârgăului: ”Începem cu gânduri mari. Jucătoarele fac pregătirea pe baza Heniu, împărțite pe trei grupe, evident respectând distanțarea socială și celelalte măsuri impuse.”

George Ruscău, președinte ACS Heniu Prundu Bârgăului: ”Pornim la drum cu încredere. Am convingerea că jucătoarele noastre sunt dornice să facă performanță. Sperăm ca situația epidemiologică din țara să ne permită desfășurarea partidelor amicale și a celor din noul sezon competițional, pentru că ne este dor de fotbal, de emoția meciurilor, de bucuria de la final de meci și de tot ce ne oferă acest sport.”

Oficialii clubului au prezentat si noile echipamente de joc.

Noul sezon competițional ar trebui să înceapă in 22/23 august.

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2020 Jurnalul sportiv al Bistriței. Proudly crafted by: 201.ro Statistici T5