conecteaza-te cu noi

Handbal

FOTO-VIDEO Gloria 2018 s-a prezentat în fața bistrițenilor

foto: CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

Clubul Sportiv Gloria 2018 Bistrița-Năsăud și-a prezentat echipa cu care va aborda noul sezon competițional de handbal feminin. Publicul prezent în numar mare la Sala Polivalentă le-a aplaudat și încurajat pe sportive atât pe parcursul prezentării cât și în meciul disputat în compania CS Universitatea Cluj Napoca.

În prezentarea lui Marian Gruștor, au venit rând pe rând în fața suporterilor Gloriei – Cheers All Stars și trupa Khameleon din Cluj.

A urmat apoi prezentarea celor două loturi. Universitatea Cluj coordonată de Alin Bondar, Mircea Cucuian și Adelina Niste a venit la Bistrița cu Andrada Preda, Alexandra Dindiligan, Reka Tamaș, Florina Chintoan, Miruna Pica, Alexandra Prodan, Luana Drăgunoiu, Diana Lazăr, Patricia Morar, Mihaela Ani Senocico, Viorica Țăgean, Cristina Boian și Ana Maria Mincu.

Gloria va aborda noul sezon cu  Nicoleta Elena Dincă, Magdalena Elena Paraschiv, Laura -Ioana Pristăvița, Szilvia Szabo, Maria Țanc, Diana Ana–Maria Șamanț (9), Darly Zoqbi de Paula ( 12), Valentina Neli Ardean Elisei (15), Ljubica Nenezic ( 16), Teodora Adriana Bloj (17), Daniela Elena Todor (18), Dziyana Ilyina (21), Daniela Constantina Rațiu, Andreea Lucreția Tetean, Natallia Vasileuskaya, Ștefania -Costela Lazăr ( 67), Andra Liviana Moroianu ( 79), Mariana Costa ( 88), Ana-Maria Inculeț ( 94) și Bianca -Adina Zegrean (96).

Echipa Bistritei va fi coordonata de Horațiu Pașca, Radu Alexandru Moldovan, Lucian Valentin Andreieș, Cătălin Alexandru Rațiu și Alexandru Filip Chiuzan – maseur.

Meciul dintre Gloria 2018 și CS Universitatea Cluj s-a încheiat cu victoria bistrițencelor, scor 32-29 (17-17). Au adus victoria Dziyana Ilyina (6), Natallia Vasileuskaya ( 4), Ștefania Lazar (4), Bianca Zegrean ( 3), Andra Moroianu (2), Teodora Bloj ( 2), Valentina Ardean Elisei ( 2); Diana Șamant (2), Laura Pristăvița (2), Magdalena Paraschiv ( 2), Nicoleta Dincă ( 2); Szilvia Sabo ( 1).

Maine, echipa pleaca spre Coreea de Sud. În perioada 6-11 august participă la”2019 Busan International Friendly Women Club Handball Tournament”. Gloria 2018 va juca în 6 august cu naționala Angolei, o zi mai târziu cu echipa Ringkobing Handbold din Danemarca iar în 9 august cu Zvezda Zvenigorod – Rusia. Ultimele două partide sunt programate în 10 august – cu naționala Australiei și în 11 august cu echipa din Busan – Coreea de Sud.

 

 

Publicitate

Handbal

Corona, descalificată din Liga Natională !

Federația Română de Handbal a anunțat astăzi decizia luată în urma desfășurării ședinței extraordinare a C.C.D. în prezența membrilor: Lucian Jugănaru, Viorel Vicea, Valerică Dincă, Dan Berindei și  Emil Teodorescu.

 

”În legătură cu procedura disciplinară deschisă împotriva clubului C.S.M. Corona Brașov, Comisia, văzând punctul de vedere al acestuia, hotărăște:

  • Respinge excepția necompetenței generale a Comisiei de Disciplină, ca neîntemeiată
  • Respinge excepția inadmisibilității sesizării Comisiei de Disciplină, ca neîntemeiată.

În baza dispozițiilor Art.63 alin. 2 din Legea 227/2006 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport, sancționează echipa de handbal feminin senioare a C.S.M. Corona Brașov cu descalificarea și pierderea punctelor obținute în Liga Națională, sezonul competițional 2019-2020.”

sursa: https://frh.ro/comunicat.php?id=699

Continua sa citesti

Handbal

CA-LI-FI-CA-RE

sursa foto: FRH

Naționala de handbal feminin a României a învins într-un meci trăit la maximum de fanii romani – naționala Ungariei și a obținut în extremis calificarea în grupele principale ale Campionatului mondial de handbal feminin.

După o prima repriză în care nu s-au regăsit, tricolorele au intrat la vestiare cu un handicap de șase goluri, scor 10-16. Au revenit motivate și treptat au reușit să reducă din handicap, menținându-se în joc. În minutul 58.46 româncele au reușit egalarea prin Ana Maria Iuganu.

Laura Pristăvița a obținut în ultimele 8 secunde ale meciului o aruncare de la 7 m, transformată impecabil de Cristina Neagu. Bistrițeanca noastră a fost decisivă în mai multe faze ale partidei cu Ungaria. A înscris din nou pentru România în minutul 56, la scorul 24-26.

Dupa meciul care a calificat Romania între cele mai bune 12 naționale ale lumii, jucătoarea Gloriei 2018 Laura Pristăvița a declarat pentru gsp.ro: „Am încercat să fac tot ce pot pentru echipă și astăzi mi-a ieșit. Mă bucură cel mai mult victoria noastră. E incredibil de mare pentru țara noastră. Sincer, nici nu prea reușesc să mă bucur de victoria asta. E un sentiment atât de profund. O să am nevoie de o oră ca să realizez ce se întâmplă. La pauză atmosfera era un pic moale, dar din cauza primei părți, când am intrat greu în meci. Am știut că e ultima șansă pentru noi și ceva s-a întâmplat, un scurtcircuit în interiorul nostru. S-a simțit tensiunea. A fost un joc psihic pentru noi. Am avut și noroc în apărare, am luat câteva mingi. Nu se știe niciodată în sport, trebuie să fii mereu concentrat. Am ezitat în prima secundă să mă uit la ultima aruncare, dar nu am putut pierde momentul. Am avut încredere în Cristina!”

România va juca în grupa principală cu câștigătoarea dintre Rusia/Suedia (8 decembrie), învinsa dintre Rusia/Suedia (10 decembrie) și Japonia (11 decembrie).

 

România – Ungaria 28-27 (10-16)

Dedu, Dumanska; Udriștioiu, Pristăvița 1, Neagu 10, Băcăoanu, Perianu 2, Pintea 2, Florica, Dache, Polocoșer, Ostase 2, Seraficeanu 5, Zamifrescu, Iuganu 6, Vizitiu

Triffa, Biro, Kiss; Tovizi 1, Schatzl 2, Kovacsics 6, Klujber 1, Marton, Kovacs 1, Vamos 1, Hafra 4, Faluvegi, Lukacs 2, Szabo 6, Tomori 3, Toth

Continua sa citesti

Handbal

Corona, suspendată din EHF

Corona Brașov a fost suspendată provizoriu din orice competiție organizată de EHF. Curtea de Handbal EHF a inițiat procedurile legale împotriva clubului CSM Corona Brașov în urma presupusei încălcări a normelor antidoping.

”În prezent, Agenția Națională Antidoping din România (ANAD) derulează o investigatie, care a luat deja decizii, din care rezultă suspendări provizorii pentru jucătoarele echipei. Se presupune că sportivele au participat la o procedură de terapie cu laser intravenoasă, considerată o metodă interzisă în Section M1.3 of the 2019 Prohibited List of the World Anti-Doping Code, i.e.

În conformitate cu articolul 14.1 din Regulamentul EHF pentru antidoping și după aprobarea departamentului antidoping EHF, EHF a decis să recunoască și să pună în aplicare deciziile furnizate de ANAD în cadrul competițiilor sale. Sportivele sunt suspendate provizoriu să participe la competiții europene de handbal, la nivel de cluburi și naționale.

În plus, în conformitate cu articolul 10.2 din Regulamentul EHF pentru antidoping, în cazul în care se constată că mai mult de doi membri ai unei echipe au comis o încălcare a regulii antidoping in timpul derularii competitiilor EHF, organul juridic competent impune, de asemenea, o sancțiune corespunzătoare pentru club. Din acest motiv, au fost inițiate proceduri legale împotriva CSM Corona Brașov.

În spiritul protejării integrității sportului și pentru a asigura o continuare corectă a competiției, președintele Curții de Handbal a notificat, CSM Corona Brașov decizia de a suspenda provizoriu clubul, de a participa la competițiile organizate de EHF”.

Clubul poate face contestație în termen de șapte zile.

 

SURSA: http://www.eurohandball.com/article/33713

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2019 Jurnalul sportiv al Bistriței. Statistici T5