conecteaza-te cu noi

Handbal

Gloria 2018 pregătește noul sezon în Coreea de Sud

foto: CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

Handbalistele Gloriei 2018 BN au revenit acasă după un stagiu de pregătire derulat la Neptun
Tehnicianul echipei noastre Horatiu Pasca spune că „𝙖 𝙛𝙤𝙨𝙩 𝙪𝙣 𝙨𝙩𝙖𝙜𝙞𝙪 𝙧𝙚𝙪𝙨𝙞𝙩 𝙞𝙣 𝙘𝙖𝙧𝙚 𝙥𝙖𝙧𝙖𝙢𝙚𝙩𝙧𝙞𝙞 𝙙𝙚 𝙙𝙚𝙯𝙫𝙤𝙡𝙩𝙖𝙧𝙚 𝙛𝙞𝙯𝙞𝙘𝙖 𝙖𝙪 𝙛𝙤𝙨𝙩 𝙖𝙩𝙞𝙣𝙨𝙞. 𝘼𝙣𝙜𝙖𝙟𝙖𝙢𝙚𝙣𝙩𝙪𝙡 𝙛𝙚𝙩𝙚𝙡𝙤𝙧 𝙡𝙖 𝙚𝙛𝙤𝙧𝙩 𝙥𝙚 𝙩𝙞𝙢𝙥𝙪𝙡 𝙥𝙧𝙚𝙜𝙖𝙩𝙞𝙧𝙞𝙞 𝙖 𝙛𝙤𝙨𝙩 𝙩𝙤𝙩𝙖𝙡. 𝙇𝙚 𝙛𝙚𝙡𝙞𝙘𝙞𝙩 !”
Antrenorul mai spune că timp de două săptămâni echipa se pregătește pe plan local.

În 1 august e programat meciul de prezentare în compania CSU Cluj Napoca dar și un concert susținut de Khameleon Band.

A doua zi după meci Gloria 2018 va pleca spre Coreea de Sud, unde până în 13 august va participa la ”2019 Busan International Friendly Women Club Handball Tournament” – un stagiu de pregătire derulat alături de alte cinci echipe: Busan Bisco – organizatoarea turneului, naționalele Angolei și Australiei (calificată la Campionatul Mondial), Zvezda Zvenigorod – Rusia și Ringkobing Handbold – Danemarca.
”𝘼𝙢 𝙖𝙡𝙚𝙨 𝙨𝙖 𝙣𝙚 𝙥𝙧𝙚𝙜𝙖𝙩𝙞𝙢 𝙞𝙣 𝘾𝙤𝙧𝙚𝙚𝙖 𝙙𝙚 𝙎𝙪𝙙 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙘𝙖 𝙖𝙘𝙤𝙡𝙤 𝙨𝙚 𝙤𝙧𝙜𝙖𝙣𝙞𝙯𝙚𝙖𝙯𝙖 𝙪𝙣 𝙩𝙪𝙧𝙣𝙚𝙪 𝙥𝙪𝙩𝙚𝙧𝙣𝙞𝙘, 𝙙𝙚 𝙩𝙧𝙖𝙙𝙞𝙩𝙞𝙚, 𝙞𝙣 𝙘𝙖𝙧𝙚 𝙞𝙣𝙩𝙖𝙡𝙣𝙞𝙢 𝙛𝙤𝙧𝙢𝙖𝙩𝙞𝙞 𝙨𝙖𝙪 𝙨𝙩𝙞𝙡𝙪𝙧𝙞 𝙙𝙚 𝙟𝙤𝙘 𝙥𝙚 𝙘𝙖𝙧𝙚 𝙡𝙚 𝙥𝙪𝙩𝙚𝙢 𝙧𝙚𝙜𝙖𝙨𝙞 𝙞𝙣 𝘾𝙪𝙥𝙖 𝙀𝙃𝙁”– mai spune Horațiu Pașca.

La revenirea din Coreea de Sud, echipa va disputa o dublă de pregătire, în deplasare, în compania HC Zalău.

Debutul în campionat e programat pentru 31 august, pe teren propriu în compania SCM Craiova.

Publicitate

Handbal

Corona, descalificată din Liga Natională !

Federația Română de Handbal a anunțat astăzi decizia luată în urma desfășurării ședinței extraordinare a C.C.D. în prezența membrilor: Lucian Jugănaru, Viorel Vicea, Valerică Dincă, Dan Berindei și  Emil Teodorescu.

 

”În legătură cu procedura disciplinară deschisă împotriva clubului C.S.M. Corona Brașov, Comisia, văzând punctul de vedere al acestuia, hotărăște:

  • Respinge excepția necompetenței generale a Comisiei de Disciplină, ca neîntemeiată
  • Respinge excepția inadmisibilității sesizării Comisiei de Disciplină, ca neîntemeiată.

În baza dispozițiilor Art.63 alin. 2 din Legea 227/2006 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport, sancționează echipa de handbal feminin senioare a C.S.M. Corona Brașov cu descalificarea și pierderea punctelor obținute în Liga Națională, sezonul competițional 2019-2020.”

sursa: https://frh.ro/comunicat.php?id=699

Continua sa citesti

Handbal

CA-LI-FI-CA-RE

sursa foto: FRH

Naționala de handbal feminin a României a învins într-un meci trăit la maximum de fanii romani – naționala Ungariei și a obținut în extremis calificarea în grupele principale ale Campionatului mondial de handbal feminin.

După o prima repriză în care nu s-au regăsit, tricolorele au intrat la vestiare cu un handicap de șase goluri, scor 10-16. Au revenit motivate și treptat au reușit să reducă din handicap, menținându-se în joc. În minutul 58.46 româncele au reușit egalarea prin Ana Maria Iuganu.

Laura Pristăvița a obținut în ultimele 8 secunde ale meciului o aruncare de la 7 m, transformată impecabil de Cristina Neagu. Bistrițeanca noastră a fost decisivă în mai multe faze ale partidei cu Ungaria. A înscris din nou pentru România în minutul 56, la scorul 24-26.

Dupa meciul care a calificat Romania între cele mai bune 12 naționale ale lumii, jucătoarea Gloriei 2018 Laura Pristăvița a declarat pentru gsp.ro: „Am încercat să fac tot ce pot pentru echipă și astăzi mi-a ieșit. Mă bucură cel mai mult victoria noastră. E incredibil de mare pentru țara noastră. Sincer, nici nu prea reușesc să mă bucur de victoria asta. E un sentiment atât de profund. O să am nevoie de o oră ca să realizez ce se întâmplă. La pauză atmosfera era un pic moale, dar din cauza primei părți, când am intrat greu în meci. Am știut că e ultima șansă pentru noi și ceva s-a întâmplat, un scurtcircuit în interiorul nostru. S-a simțit tensiunea. A fost un joc psihic pentru noi. Am avut și noroc în apărare, am luat câteva mingi. Nu se știe niciodată în sport, trebuie să fii mereu concentrat. Am ezitat în prima secundă să mă uit la ultima aruncare, dar nu am putut pierde momentul. Am avut încredere în Cristina!”

România va juca în grupa principală cu câștigătoarea dintre Rusia/Suedia (8 decembrie), învinsa dintre Rusia/Suedia (10 decembrie) și Japonia (11 decembrie).

 

România – Ungaria 28-27 (10-16)

Dedu, Dumanska; Udriștioiu, Pristăvița 1, Neagu 10, Băcăoanu, Perianu 2, Pintea 2, Florica, Dache, Polocoșer, Ostase 2, Seraficeanu 5, Zamifrescu, Iuganu 6, Vizitiu

Triffa, Biro, Kiss; Tovizi 1, Schatzl 2, Kovacsics 6, Klujber 1, Marton, Kovacs 1, Vamos 1, Hafra 4, Faluvegi, Lukacs 2, Szabo 6, Tomori 3, Toth

Continua sa citesti

Handbal

Corona, suspendată din EHF

Corona Brașov a fost suspendată provizoriu din orice competiție organizată de EHF. Curtea de Handbal EHF a inițiat procedurile legale împotriva clubului CSM Corona Brașov în urma presupusei încălcări a normelor antidoping.

”În prezent, Agenția Națională Antidoping din România (ANAD) derulează o investigatie, care a luat deja decizii, din care rezultă suspendări provizorii pentru jucătoarele echipei. Se presupune că sportivele au participat la o procedură de terapie cu laser intravenoasă, considerată o metodă interzisă în Section M1.3 of the 2019 Prohibited List of the World Anti-Doping Code, i.e.

În conformitate cu articolul 14.1 din Regulamentul EHF pentru antidoping și după aprobarea departamentului antidoping EHF, EHF a decis să recunoască și să pună în aplicare deciziile furnizate de ANAD în cadrul competițiilor sale. Sportivele sunt suspendate provizoriu să participe la competiții europene de handbal, la nivel de cluburi și naționale.

În plus, în conformitate cu articolul 10.2 din Regulamentul EHF pentru antidoping, în cazul în care se constată că mai mult de doi membri ai unei echipe au comis o încălcare a regulii antidoping in timpul derularii competitiilor EHF, organul juridic competent impune, de asemenea, o sancțiune corespunzătoare pentru club. Din acest motiv, au fost inițiate proceduri legale împotriva CSM Corona Brașov.

În spiritul protejării integrității sportului și pentru a asigura o continuare corectă a competiției, președintele Curții de Handbal a notificat, CSM Corona Brașov decizia de a suspenda provizoriu clubul, de a participa la competițiile organizate de EHF”.

Clubul poate face contestație în termen de șapte zile.

 

SURSA: http://www.eurohandball.com/article/33713

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2019 Jurnalul sportiv al Bistriței. Statistici T5