conecteaza-te cu noi

Fotbal

Fotbal, Liga I feminin: Heniu joacă partida restanță cu Fair Play

foto: ACS Heniu Prundu Bârgăului

Partida de duminică dintre ACS Heniu Prundu Bârgaului și AS FC Fair Play București se va disputa pe terenul bucureștencelor. Contează pentru etapa a XII-a a acestui sezon competițional.

Szidonia Salamon, portar: ”Duminică, în partida cu Vasas ne-am arătat adevărata noastră față. Am prestat un joc bun. Determinarea și ambiția predomină acum la noi în echipă. Așteptăm meciul cu Fair Play încrezătoare și cu dorință de reușită. Vrem să aducem cele trei puncte la Bârgău și vom da totul pentru a realiza acest lucru”.

Ioana Cătuna, mjlocaș central: ”Meciul cu Vasas a fost unul dintre cele mai reușite meciuri ale noastre, iar din retur – cel mai reușit. Fiind primul meci din acest retur în care am fost titular, am intrat cu dorința de a-mi ajuta echipa și a câștiga un loc constant în primul 11. Sunt mulțumită de felul în care am jucat, însă e nevoie de mai multă muncă. Sper ca în meciurile viitoare în care o să evoluez, să-mi ajut mai mult echipa. Îmi doresc ca și în urmatoarele meciuri să ne dăruim în totalitate fotbalului pentru a termina campionatul fără nici o înfrângere. Vom da totul pentru a câștiga meciul de duminică din etapa a XII cu Fair Play. Ne dorim victoria.”

Înaintea acestui meci, bârgăuancele sunt pe 5 în clasamentul Ligii I feminine de fotbal cu 16 puncte, cu nouă mai multe decât echipa gazdă care e pe 8. Dacă vor obține victoria, jucătoarele echipei din Prundu Bârgăului vor fi la doar un punct de locul III în clasament.

Partida care va începe la ora 11.00 la baza sportiva Ciorogârla va fi arbitrată de Valentin Naidin din Turnu Măgurele, Andrei Baciu din Videle și Cosmin Ciocan – Turnu Măgurele.

Continua sa citesti
Publicitate

Fotbal

Călin Svoboda, în pregătire la mare cu viitoarea națională U15

sursa: FRF

Cele mai talentate tinere jucătoare de fotbal s-au pregătit centralizat la Costinești. Federația Română de Fotbal  își dorește să dezvolte fotbalului feminin și sub umbrela proiectului ”Fotbal și Feminitate” a organizat o perioada intensă de pregătire, în vederea selecției pentru viitoarea naționala Under 15 a României.

În urma acțiunilor desfășurate în mai multe regiuni din țară, la care au participat 140 de sportive născute în anii 2004-2005, au fost selectate cele mai bune 60. Tinerele au fost supravegheate și antrenate de coordonatorii loturilor naționale feminine. Printre ei și bistrițeanul Călin Svoboda, tehnicianul ACS Heniu Prundu Bârgăului.

FRG anunță că cele mai bune jucătoare vor intra în aria de selecție pentru viitoarea națională Under 15 a României.

Continua sa citesti

Fotbal

Alexandra Hornea revine în țară și din sezonul viitor va juca la Heniu

foto: ACS Heniu Prundu Bârgăului

Conducerea clubului de fotbal feminin din Prundu Bârgăului a ajuns la o înțelegere cu Alexandra Ana Maria Hornea, o jucătoare experimentată de talie internațională. Mijlocașul stânga în vârsta de 23 de ani a semnat un contract valabil un an cu gruparea din Prundu Bârgăului, pentru care va juca în sezonul viitor.

Alexandra Ana Maria Hornea: ”Sunt bucuroasă să revin acasă după o perioadă de 5 ani în care am jucat în strainatate. Unul dintre visele mele este să câştig multe titluri cu o echipă românească şi cred cu tărie că voi avea această ocazie la ACS Heniu Prundu Bîrgăului. Am ales echipa din Bistrița Năsăud și datorită profesionalismului și atmosferei foarte bune de acolo. Sper ca în cel mai scurt timp să demonstrez.”

Alexandra Ana Maria Hornea a jucat în carieră atât ca atacant cât și ca mjlocaș central și mjlocaș stanga. A fost legitimată în țară la CS HM Junior Câmpina, CFF Olimpia Cluj și CSS Real Craiova și în străinătate la FC Famagusta Cipru și Smedjeabaken FK Suedia.

Călin Svoboda, tehnicianul Heniu Prundu Bârgăului a confirmat transferul jucătoarei: ”Mi-am dorit-o pe Alexandra Hornea la club pentru experiența ei internațională. Important a fost și faptul că si-a dorit sa vina la echipa din Prundu Bârgăului”.

 

 

Continua sa citesti

Fotbal

Toate echipele din Liga întâi vor trebui să aibă obligatoriu și lot feminin

sursa info si foto: FRF

Comitetul Executiv al FRF a aprobat astăzi măsurile de dezvoltare a fotbalului feminin prin intermdiul cluburilor cu echipe participante în Campionatul Național Liga I.

Într-un comunicat se anuntță că începând cu sezonul 2020/2021, toate echipele care vor activa în campionatul Ligii 1 trebuie să îndeplinească cerința de a înregistra minimum 20 de jucătoare care să evolueze în Campionatul Național U15 feminin. Aceasta este o condiție obligatorie pentru primirea licenței de a evolua în Liga 1. Echipele au posibilitatea de a semna un protocol de colaborare cu un club de fotbal feminin din Liga 1, Liga 2 sau Liga 3, caz în care echipa va participa în competițiile de junioare cu numele clubului de Liga 1 masculin.

De asemenea, reforma va continua și în următoarele sezoane, astfel:

Sezonul 2021-2022:

  • Începând cu acest sezon, cluburile din Liga 1 trebuie să înscrie o echipă de fotbal feminin în campionatul de senioare (Liga 1, Liga 2, Liga 3)
  • Trebuie să aibă în continuare minim 20 de jucătoare înscrise în Campionatul Național U15
  • În ambele situații se aplică varianta protocolului de colaborare: echipa de fotbal feminin preia denumirea clubului de Liga 1 masculin în competițiile în care evoluează

Sezonul 2022-2023

  • Înregistrarea a minimum 20 de jucătoare care să joace în Campionatul Național U15
  • Înregistrarea a minimum 15 jucătoare U13
  • Înscrierea unei echipe de Campionatul Național de Senioare
  • Pentru toate cele trei situații prezentate mai sus se aplică, de asemenea, varianta protocolului de colaborare, caz în care echipa de fotbal feminin preia denumirea clubului de Liga 1 masculin atât la nivel de senioare, precum și la junioare

*Echipa de senioare va evolua în Liga 3 în cazul în care nu există un protocol de colaborare semnat. Dacă acesta există, atunci echipa de senioare va juca la nivelul ligii în care activează clubul de fotbal feminin.

Prin această decizie, Federația Română de Fotbal dorește continuarea dezvoltării fotbalului feminin prin reforme care să ofere fetelor din România șansa de a practica acest sport într-un cadru care să crească nivelul competițiilor și să aducă beneficii pe termen lung echipelor naționale.

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2019 Jurnalul sportiv al Bistriței. Statistici T5