conecteaza-te cu noi

Fotbal

Fotbal, Liga I feminin: Campioana se impune la Prundu Bârgăului

foto: ACS Heniu Prundu Bârgăului

Proaspăta campioana U Olimpia Cluj s-a impus astăzi pe Bârgău Arena. Deși elevele lui Călin Svoboda și Gicu Ruscău junior au avut câteva ocazii mari nu au fost inspirate la finalizare. Clujencele le-au dat bârgăuancelor nu mai puțin de 4 goluri prin Ioana Bălăceanu, Maria Neacșu, Adina Borodi și Roxana Mirea. Asta dupa ce în urmă cu câteva zile au învins și celalaltă echipă care joacă play off -ul: Fortuna Becicherecu Mic cu 7-0.

Ioana Bortan, antrenor Olimpia Cluj: ”Am fost încrezatoare; încă de la început am întrat în play off cu un anumit număr de puncte avans, dupa primul meci eram matematic în procent de 99 % campioane și astăzi am decis să dau o șansă celorlalte jucătoare care au prins mai puține minute să demonstreze că merită să continue cu prima echipa pentru că sunt jucătoare tinere și am vrut să văd pe ce/cine mă bazez pentru grupele Champions League.”

Fotbalistele de la ACS Heniu Prundu Bârgăului sunt pe III in Liga I cu 15 puncte.

Călin Svoboda, antrenorul ACS Heniu Prundu Bârgăului spune meciul nu a decurs cum și-a dorit.

Echipa din Prundu Bârgăului va juca duminică de la ora 11.00 pe teren propriu cu Fortuna Becicherecu Mic.

 

Continua sa citesti
Publicitate

Fotbal

Transfer de top: Daniela Mardari a semnat cu Heniu

foto: ACS Heniu Prundu Bârgăului

Jucătoarea curtată de cluburi din țară și străinătate a ales ca în sezonul următor să joace pentru echipa de fotbal feminin din Prundu Bârgăului. Internaționala în vârstă de 18 ani din Republica Moldova vine de la Noroc Nimoreni. Daniela Mardari este primul transfer pe care Călin Svoboda și echipa sa îl face în această vara.

Mijlocașul moldovean a declarat că a ales echipa din Prundu Bârgăului pentru că își dorește să încerce ceva nou.

Daniela Mardari: ”Din cate știu echipa de la Prundu Bârgăului este tânără și cu oameni minunați care pun suflet. Am venit din iarna la echipă, dar din mai multe motive nu am avut drept de joc. Aștept cu nerăbdare noul sezon și îmi doresc ca împreună cu colegele mele să câștigăm și o cupă.”

La rândul său, tehnicianul bârgăuancelor Călin Svoboda a declarat pentru Jurnalul Sportiv al Bistriței: ”Daniela Mardari este o jucătoare puternică, pe talie, care se va plia perfect în angrenajul pe care îl gândesc pentru noul sezon. Experiența internațională pe care o are Daniela la fel va fi un atu pentru noi.”

Gruparea din Prundu Bârgăului a semnat de curând noi înțelegeri cu Mihaela Merlan, Diana Grecu și Szidonia Salamon.

 

 

Continua sa citesti

Fotbal

Călin Svoboda a coordonat astăzi acțiunea zonală de selecție a junioarelor

Tehnicianul ACS Heniu Prundu Bârgăului a fost desemnat de Federația Română de Fotbal în comisia tehnică de selecție a celor mai bune tinere jucătoare de fotbal în zona Cluj. Acțiunea a avut loc astăzi pe Baza sportivă Clujana. Au fost testate nu mai puțin de 26 de tinere speranțe din Cluj, Hunedoara, Carei, Baia Mare, Prundu Bârgăului Gherla și Reghin, în probe de viteza 50 m, abdomene, duble, șerpuire cu mingea printre jaloane contratimp, 10 șuturi la poartă și joc. Printre ele și junioarele ACS Heniu Prundu Bârgăului Gabriela Oniga, Raluca Suticau și Alexandra Gales, toate evoluând pe postul de mijlocaș.

Acțiuni similare au avut loc simultan și în alte cinci zone din țară: București, Craiova, Timișoara, Odorheiu Secuiesc și Roman, nu mai puțin de 130 de sportive participând la testări. În urma selecției, cele mai bune 60 de junioare din România vor intra în programul ”Fotbal și Feminitate”, care se va desfășura în două perioade, 25 iunie – 2 iulie și 3-10 iulie, la Costinești. Scopul acestor acțiuni este de a urmări într-un cadru organizat nivelul de pregătire al sportivelor, în vederea convocării acestora la naționalele U15, U17 și U19 ale României.

Continua sa citesti

Fotbal

Adina Rognean revine la națională

sursa: FRF, facebook Adina Rognean, ACS Heniu Prundu Bargaului

După sezonul foarte bun făcut în tricoul lui ACS Heniu Prundu Bârgăului, jucătoarea a revenit în atenția selecționerului Mirel Albon, care a convocat-o la naționala României.

Atacantul s-a alăturat astăzi celorlalte tricolore pentru a pregăti startul preliminariilor Euro 2021. Rognean și colegele sale vor participa la un stagiu de pregătire care se va încheia cu un amical contra Serbiei, programat în deplasare pe 17 iunie.

Adina Rognean: „Mă bucur și sunt onorată de această convocare. Sper să răsplătesc așa cum se cuvine încrederea care mi s-a acordat”

Reprezentativa feminină a României a fost repartizată în Grupa H, alături de Elveția, Belgia, Croația și Lituania, în urma tragerii la sorți care s-a desfășurat pe 21 februarie, la Nyon.

Naționala feminină va debuta în preliminariile pentru EURO 2021 pe teren propriu, chiar împotriva Belgiei, pe 8 octombrie.

Programul Grupei H din preliminarii:

29.08.2019: Lituania – Croația
03.09.2019: Elveția – Lituania, Belgia – Croația
4.10.2019: Lituania – Elveția
8.10.2019: ROMÂNIA – Belgia, Elveția – Croația
8.11.2019: ROMÂNIA – Lituania, Croația – Belgia
11.11.2019: Belgia – Lituania, Elveția – ROMÂNIA
10.04.2020: Croația – Lituania
14.04:2020: Belgia – Elveția, Croația – ROMÂNIA
05.06.2020: Lituania – ROMÂNIA
09.06.2020: Lituania – Belgia, ROMÂNIA – Elveția
18.09.2020: Belgia – ROMÂNIA, Croația – Elveția
22.09.2020: Elveția – Belgia, ROMÂNIA – Croația

La turneul final se califică direct câștigătoarele celor 9 grupe alături de cele mai bune trei locuri doi, cărora li se alătură țara-gazdă, Anglia. Celelalte șase ocupante ale pozițiiilor secunde vor disputa un play-off, în sistem tur-retur, astfel urmând a se stabili celelalte trei care se vor califica la EURO 2021.

Lotul convocat de selecționerul Mirel Albon pentru această acțiune: 

Portari: Andreea Părăluță (Levante UD), Sara Câmpean (”U” Olimpia Cluj)

Fundași: Alexandra Kuhnle (Univ. New York), , Mihaela Ciolacu (”U” Olimpia Cluj), Teodora Meluță (”U” Olimpia Cluj), Maria Ficzay (Diosgyori VTK), Brigitta Goder (Gyor ETO)

Mijlocași: Beatrice Tărășilă (”U” Olimpia Cluj), Ioana Bortan (”U” Olimpia Cluj), Andrea Herzeg (Kungsbancka DFF), Ana Vlădulescu (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Roxana Mirea (”U” Olimpia Cluj), Andreea Voicu (Apollon Ladies)

Atacanți: Florentina Olar (Fortuna Hjorring), Cosmina Dușa (Konak Beledyespor), Isabelle Mihail (Kent State University), Ioana Bălăceanu (”U” Olimpia Cluj), Adina Rognean (Heniu Prundu Bârgăului)

Continua sa citesti
Publicitate

Facebook

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2019 Jurnalul sportiv al Bistriței. Statistici T5