conecteaza-te cu noi

Alte sporturi

Femeia și sportul

Ce înseamnă o femeie puternică? Te naști sau devii puternică? A fost femeia dintotdeauna sedusă de acest ideal? Ce presupune condiția ei? Face sport?

Sportul este văzut ca o formă de promovare a egalității între sexe. De la Jocurile Olimpice de la Chamonix 1924 (participare feminină de 4,3%) până la cele din Buenos Aires 2018 (49, 7%), procentul a crescut exponențial. La Olimpiada din 2020, de la Tokyo, participarea feminină va fi de 48, 8%.

 

Dacă mă gândesc să fac o listă a femeilor puternice, îmi vin în minte numele unor scriitoare, al unor artiste, cercetătoare, femei cu funcții politice, dar ele aparțin unui timp destul de îndepărtat.

Pentru că promovăm sportul, am făcut o lista pur aleatorie a doamnelor și domnișoarelor care au adus rezultate foarte bune pentru Bistrița, județul Bistrița Năsăud și cluburile lor.

 

Tenis de masa: Mihaela Steff, Tania Plaian, Bernadette Szocs, Andreea Clapa, Ioana Singeorzan, Oana Adela Struna, Cristina Singeorzan

Innot: Lorena Otvos, Ruxandra Brehar

Schi: Mihaela Purdea, Ileana Ianoșiu Hangan, Emilia Raus, Rodica Dragus, Georgiana Andreca, Dumitrela Andreca, Daniela Cosofret

Atletism: Gabriela Szabo, Maria Cioncan, Felicia Țilea, Alina Cucerzan, Maria Rus Sinmartean, Anuta Catuna, Maria Pintea, Lidia Purghel

Handbal: Valeria Motogna, Carmen Mican, Lidia Cervenschi, Doina Tatt, Georgeta Dinis Vârtic, componentele echipei de handbal CS Gloria 2018 BN

Fotbal: Rodica Tegle, componentele echipei de fotbal feminin ACS Heniu Prundu Bargaului

Gimnastica: Ica Sigartau, Laura Boldor

Haltere: Marioara Munteanu, Daniela Alexandra Maricut, Monica Csengeri

Karate: Adriana Antoneac, Cristiana Chirlejan, Georgiana Chirlejan, Denisa Dolha

Taekwondo: Liana Ionela Musteata, Luiza Bindea, Selena Solderea, Ana Riti

Dans sportiv: Florica Budusan

Box: Cristina Cosma, Dana Borzei, Andreea Seni

Judo: Nicoleta Alexandra Bita, Ioana Gherman

 

Cu siguranță sunt muuuult mai multe sportive/ antrenoare care au adus rezultate pentru Bistrița. Noi am menționat doar o mică parte dintre ele.

Ne cerem scuze celor pe care involuntar le-am uitat, dar le asigurăm de toată considerația și aprecierea noastră.

 

La mulți ani !

 

Publicitate

Alte sporturi

Ziua Europeană a Sportului Școlar, marcată la CNAM

An de an, în 25 septembrie, milioane de elevi din mai multe țări se implică in activități sportive menite să marcheze această zi.

În ciuda pandemiei, aproximativ 150 de copii și profesori de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” din municipiul Bistrița s-au mobilizat pentru a sărbători prin mișcare ”Săptămâna Europeană a Sportului și ”Ziua Europeană a Sportului Școlar”. Fiecare participant a alergat minimum 2020 de metri sau a făcut 2020 de pași.

Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița a fost inclus în acest proiect european de profesorul de geografie Sorina Crina Peter.

,, Prin activitățile derulate s-a dorit creșterea interesului pentru educație fizică, pentru mișcare în general, crearea unei atmosfere relaxate care să dezvolte emoții pozitive, promovarea stilului de viață sănătos, cât și promovarea și dezvoltarea incluziunii sociale în rândul elevilor. Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița își dorește elevi activi, sănătoși, viguroși și veseli, de aceea am decis ca în aceste zile: SĂ PUNEM C.N.A.M.-ul în mișcare!” – spune Sorina Crina Peter

Au contribuit la buna desfășurare a acțiunii și profesorii Adrian Peter, Mihaela Oprea, Adriana Tabără, Sarkatny Kinga, Rodica Hâlmu și Aurelia Hîruța. Activitatea s-a desfășurat în conditii foarte grele datorate Covid-19, cu respectarea regulilor sanitare și de distanțare în vigoare.

”European School Sport Day”, sprijinită de către Comisia Europeană a implicat acum 1,5 milioane de elevi din 20 de țări în campania #BeActive.

Continua sa citesti

Alte sporturi

ATAT DE APROAPE! Sebastian Lutaniuc a fost învins în finală!

foto: Dynamite Fighting Show

Gladiatorul PFG Bistrița Sebastian Lutaniuc (19 ani, antrenor Ionel Burduhos, clubul Profesional FIGHT GYM) a avut un parcurs foarte bun la Dynamite Fighting Show și a reușit performanța de a lupta în finala piramidei. Bistrițeanul a trecut în sfertul de finală 2 al „Luptei Capitale” de Mihai Ștefan și în semifinală de Florin Ivanoaie. 

A fost învins din păcate, în finala competiției de Alin Ionut Iancu în vârstă de 21 de ani, un sportiv din Craiova care practică kickboxing de 8 ani și are o poveste impresionantă de viață, fiind părăsit și mai apoi adoptat la câteva luni de la naștere. În acestă seară, ”Tancul Olteniei” a încasat 10.000 de euro, sumă oferită câștigătorului de organizatorul DFS  – Cătălin Moroșanu și sponsorii competiției.

„20.08.2020 a fost o seara magica pentru mine, învingând 2 luptători din piramidă și disputând finala la o mică diferența de puncte. Ii mulțumesc lui Dumnezeu pentru aceasta performață, staff-ului și familiei! „ – a scris pe Facebook Sebastian Lutaniuc 

A 8-a ediție a Dynamite Fighting Show a fost organizată la Arenele Romane, în condiții pandemice, fără spectatori.

Continua sa citesti

Alte sporturi

Sportivii GSTennis Club Bistrița, evoluții bune la naționale

sursa text si foto: GSTennis Club Bistrita
Michael Szilagy, Ryan Szilagy si Mihai Roșu-Mareș s-au intors cu rezultate bune de la Campionatele Nationale de Vara 2020 organizate de Federatia Romana de Tenis. Cei trei au participat pentru prima data la cinci Campionate Nationale.

 

Michael Szilagy a participat la Campionatul National de Vara U10 ani, competiție desfășurată în Bucuresti. Evoluțiile sale l-au adus intre primii 8 sportivi ai tarii, A fost invins in sferturile de finala de vicecampionul national din 2920, principalul favorit al competitiei – Albert Pipie. Sportivul nostru a jucat si pe tabloul de calificari al Campionatului National de Vara U12 ani de la Brasov.
Ryan Szilagy a participat la Campionatul National de Vara U14 ani din Bucuresti. S-a calificat pe tabloul principal dupa cele 3 meciuri disputate in calificari, aflându-se între primii 32 de sportivi ai tarii, A fost invins in primul tur al tabloului principal de Radu Turcanu – favoritul 3 si noul campion national al Romaniei la categoria U14 ani. Bistrițeanul a mai participat și in calificarile Campionatului National de Vara U16 ani de la Oradea.
Mihai Roșu-Mareș a participat pentru prima data la doua Campionate Nationale de Vara: U12 ani – la Brasov și Campionatului National de Vara U14 ani din Bucuresti. La prima dintre cele două competiții, sportivul GSTennis Club Bistrița a fost aproape de a ajunge pe tabloul principal, fiind invins in ultimul tur de calificari, dupa trei meciuri disputate,. A ajuns astfel intre primii 40 de jucatori ai țării.

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2020 Jurnalul sportiv al Bistriței. Proudly crafted by: 201.ro