conecteaza-te cu noi

Fotbal

Echipa de fotbal a Gloriei 2018, în fața unui nou sezon competițional!

Directorul Clubului sportiv Gloria 2018 Bistrița-Năsăud Eugen V. Cosma a prezentat astazi o parte din staff-ul echipei de fotbal, recent cooptată în club.

Team managerul Paul Șomodean și antrenorul principal Dan Matei (prezenți la întâlnirea cu presa) vor fi ajutați de Horațiu Horoba – director sportiv, Dorel Zegrean – antrenor secund și Călin Albuț – antrenor cu portarii. Centrul de copii și juniori va fi condus de Valer Someșan, grupele urmând sa fie antrenate de Sergiu Mândrean, Aurel Nalați, Valer Săsărman și Titi Voica.

Eugen V. Cosma, director CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud: ”CS Gloria 2018 a înființat secția de fotbal, cu obiective bine stabilite, de a dezvolta Centrul de copii și juniori și de a avea prezență constantă în ligile superioare. Ne-am afiliat la FRF și ne-a fost cesionat locul echipei care activa în Liga a 3-a. Suntem în faza finală de semnare a contractelor cu foștii jucători ai echipei, dar încercăm și să completăm lotul, pentru a putea face față. Vom asigura toate condițiile necesare performanței, vom dimensiona bugetul astfel încât să le oferim condițiile necesare, mult mai bune decât în trecut și propice pentru performanță. Încercăm să atragem cât mai mulți sponsori, orice susținere este binevenită. Vrem să aducem din nou publicul pe stadion. O luăm pas cu pas, să creăm un lot competitiv, să ajungem în play-off-ul Ligii a 3-a și de aici mai e doar un pas spre promovare.”

Paul Șomodean, team manager: ”Mulțumesc Consiliului Județean pentru că nu a lăsat fotbalul bistrițean să moară, este un nou început. Fotbalul este pentru bistrițeni, avem mare nevoie de ei și îi așteptăm la stadion, iar noi vom încerca prin jocurile pe care le vom face să îi aducem în număr cât mai mare alături de echipă. Ne dorim și să recrutăm tinere talente din județ pentru ca spectatorii să fie mulțumiți că avem cât mai mulți bistrițeni în lot” 

Dan Matei, antrenor principal: ”Prefer pași mărunți și siguri, lucruri bine puse la punct și, bineînțeles, performanță.  Îmi doresc să formăm o echipă competitivă, să accedem în play-off și să ne batem pentru promovare în Liga a 2-a. Vom analiza bine situația, pentru că este un obiectiv îndrăzneț. Ni l-am propus și anul trecut, însă din cauza faptului că bugetul s-a înjumătățit și a unor situații colaterale am terminat pe locul 3, un loc meritoriu având în vedere bugetul și condițiile.”

Gloria 2018 începe noul sezon în 11 august, în deplasare cu Progresul Șomcuta Mare, în faza a doua a Cupei României. La doar câteva zile distanță, în 16 august, lotul cu care Gloria 2018 va aborda noul sezon competițional al Ligii a 3-a va fi prezentat publicului bistrițean, în cadrul unui eveniment la care vor participa multe dintre legendele fotbalului românesc și foste glorii ale echipei bistrițene.

Publicitate

Fotbal

GEORGE RUSCĂU: ”După rezultatele din campionatul precedent, ne dorim mai mult!”

Pregătirile pentru noul sezon competițional al Ligii 1 la fotbal feminin au intrat pe ultima sută de metri. Jucătoarele Heniului au efectuat un cantonament dar și câteva meciuri de pregatire atât în compania unor echipe de juniori cât și a Ladies Târgu Mureș, în continuarea evenimentului de prezentare a lotului de zilele trecute.

Fotbalistele de pe Valea Bârgăului își propun să facă performanță atât în campionat cât și în Cupa României.

Formatul competițional pentru acest sezon va fi identic cu cel din sezonul precedent. Se va juca un singur tur, urmând ca primele șase clasate să evolueze în Play-Off, iar următoarele șase în Play-Out.

Partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formaţie. Fiecare echipă va intra în această fază a competiției cu punctajul acumulat în prima parte a campionatului.

În 29 august, jucătoarele Heniului vor debuta în sezonul competițional 2021-2022 pe terenul celor de la CSS Târgoviște.

Continua sa citesti

Fotbal

Meci de gală, pe stadionul Jean Pădureanu

Legendele fotbalului românesc și gloriile echipei de fotbal bistrițene vor juca un meci amical, la evenimentul de prezentare al echipei de fotbal a Clubului Sportiv Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.

Vor veni la Bistrița pentru meciul din 16 august, ora 18.00 (stadionul Jean Padureanu) – Florin Prunea, Marian Aliuță, Dorinel Munteanu, Miodrag Belodedici, Gabi Balint și alții. Vor îmbraca din nou tricoul Gloriei – Dan Matei, Paul Czervenski, Sebastian Moga, Lucian Sănmărtean, Eugen Voica, Valer Săsărman, Dorel Zegrean, Toma Ivan.

Intrarea spectatorilor va fi liberă. Se vor respecta reglementarile în vigoare impuse de pandemia de Covid 19, urmând să aibă acces pe stadion doar cei vaccinați sau care prezintă rezultatul negativ al unui test. Se va ține cont de procentul de 75% din capacitatea maximă a arenei.

Eugen V. Cosma, director CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud: ”Ne dorim să fie un eveniment plăcut, să vină cât mai multă lume pe stadion, bistrițenilor să le revină pofta de fotbal.”

Continua sa citesti

Fara categorie

FOTBAL FEMININ: Vicecampioana din sezonul precedent anunță primele transferuri

Ocupanta locului secund în campionat în sezonul 2020-2021 a început campania de achizitii. Pe pagina oficiala de Facebook a clubului s-a anunțat deja cooptarea în lot a Ana Mariei Stanciu, Mirabelei Ristache, Anastasiei Toma, Nicoletei Deca, Larisei Sîrbovan, Margaritei Panova și a Denysei Pînzariu.
  • Ana Maria Stanciu vine la Heniu după 10 ani de când a plecat din țară, perioadă de timp în care a evoluat în Cipru. A început fotbalul în 2004 la CSS Târgoviște. În perioada 2009 – 2011 a jucat la Real Craiova. Ulterior a plecat în Cipru, evoluând pentru Amochostos Famagusta, Aya Napa Famagusta, Anorthosis Famagusta, Enosis Paralimni, Pyrgos Limassol și Salamina Limassol.
  •  Mirabela Ristache revine după 7 ani în România pentru a juca la Heniu. Jucătoarea practică fotbalul de la vârsta de 15 ani. A fost legitimată pentru prima dată la Pandurii Târgu Jiu, echipă cu care a câștigat în 2007 Cupa României. A evoluat apoi pentru CSS Târgoviște și Real Craiova (locul II în campionat). În anul 2014 a facut pasul spre fotbalul din Cipru, evoluând pe rând la Amochostos Famagusta, Ayia Napa Famagusta, Anorthosis Famagusta, Enosi Paralimni, Pyrgos Limassol si Nea Salamina Amochostos.
  • Anastasia Toma a inceput fotbalul in R.P. Moldova. Este de doua ori campioană a Moldovei – alături de Real Succes, deținătoare a Cupei Ciprului, fiind totodată desemnată de două ori cea mai bună jucătoare a R.P. Moldova.
    A jucat în carieră la FC Famagusta Cipru, Pyrgos Limassol, Omonia Nicosia dar și la ACS Heniu Prundu Bârgăului (2016-2018)
  • Nicoleta Deca revine la Heniu după 6 sezoane. Ea a început fotbalul la CS Universitatea Alexandria. În sezonul 2014-2015 a jucat pentru ACS Heniu Prundu Bârgăului pentru ca mai apoi să evolueze în echipamentul celor de la CS Navobi Iași. În sezonul precedent, jucătoarea a fost legitimată la ACS Fortuna Becicherecu Mic. Alături de toate echipele la care a jucat de-a lungul anilor, Nicoleta Deca s-a clasat pe podiumul Ligii 1. Prima convocare la lotul național de fotbal feminin al României a venit în anul 2013.
  • Larisa Sîrbovan a început fotbalul la CFR Timișoara, acolo unde a jucat timp de 5 ani si împreună cu care s-a clasat de două ori pe locul III în campionat. S-a transferat la Fortuna Becicherecu Mic și mai apoi la Piros Security Arad. Alături de echipa aradeana a câștigat locul III în Liga 1 de fotbal feminin. Larisa a fost în cariera sa componentă a echipei naționale a României – Under 17 și 19, acum activând la cea de senioare.
  • Denysa Andreea Pînzariu a început fotbalul la vârsta de 9 ani, în cadrul echipei școlii. Prima echipă la care a fost legitimată este ACS Profy FCI, jucând sub comanda antrenorului Cristian Frumuz. În anul 2017 a fost selectată de prof. Marcel Irimie la Clubul Sportiv Scolar ”Nicu Gane” din Fălticeni, fiind golgetera Ligii a 2-a. Perioada de achiziții nu s-a încheiat, lotului putându-se alătura și alte jucătoare. Reunirea este programată pentru 16 iulie.
  •   Margarita Panova a început fotbalul la Alga Tiraspol, pentru care a jucat în perioada 2009 – 2016 și alături de care a câștigat de trei ori Cupa Moldovei. În fiecare sezon competițional s-a clasat pe podiumul campionatului. S-a transferat apoi la FFC Astana (Kazahstan), alături de care a fost vicecampioană națională. Prima participare in Champions League a fost pentru CS Noroc (Republica Moldova) cu care a jucat în grupele acestei competiții. În sezoanele 2017/2018 și 2018/2019 a evoluat la Vasas Femina (România), trecându-și în palmares locul II în campionat și Cupa României. În sezonul următor a fost jucătoarea FC Agarista (Republica Moldova), cu care a câștigat campionatul și a participat în Champions League. Vine la Heniu de la Banat Girls – acolo unde a obținut titlul de cel mai bun portar din România în sezonul 2020-2021. Începând din 2013 este componentă a lotului național de fotbal feminin din Republica Moldova.
Lotul se va reuni în 16 iulie.

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2020 Jurnalul sportiv al Bistriței. Proudly crafted by: 201.ro