conecteaza-te cu noi

Alte sporturi

Doi bistrițeni participă la Campionatul european de tenis de masă al polițiștilor

Foto/video: IPJ BN

După un cantonament de trei zile la Bistrița, alături de campioana națională și internațională Mihaela Șteff, cei șase jucători care fac parte din lotul României la Campionatul European de Tenis de Masă al Polițiștilor, împreună cu delegația Ministerului Afacerilor Interne se află în Slovacia-Bratislava, locul de desfășurare a competiției.

Competiția aflată la a opta ediție, se desfășoară în perioada 19-23 septembrie. La ea participă jucători din peste 20 de țări.

Criminalistul Sorin Pop (IPJ Bistrița-Năsăud) și jandarmul Dorel Nistor (IJJ Bistrița-Năsăud) reprezintă România.

Alături de cei doi bistrițeni, din delegația țării noastre, coordonată de  Adrian Popa și Adrian Vasile, din partea Centrului Cultural MAI, fac parte Alexandra Cîrstescu (IPJ Buzău), Cătălin Doncea (IJJ Giurgiu), Elena Șerban (Academia de Poliție) și Cristian Jumară (Direcția Juridică a MAI).

 

Publicitate

Alte sporturi

Bronz în Slovenia pentru sportivii CS Ilyo

foto: CS Ilyo
Două din cele opt medalii ale lotului României au fost obținute de Ana Riti și Ștefan Gabriel Agrișan.  În cel de al doilea meci, Ana Riti și-a luat revanșa în fața unei sportive din Serbia care a învins-o anul trecut cu scorul de 12-0. La rândul său, Ștefan Agrișan a câștigat 2 meciuri, dar a pierdut oportunitatea de a intra în finală cu 3 secunde înainte de sfârșitul meciului (scor 18-16).
  Mihai Bura, după 2 meciuri câștigate detașat cu peste 20 de puncte diferență ( KO Tehnic- point gap) a pierdut al treilea meci, cel de medalie.
  4 sportivi ai clubului au schimbat anul acesta categoria de vârstă. Vlad Țenghel, la numai 11 ani a debutat la categoria cadeți (12-14ani) în fața unui adversar mult mai experimentat și mai mare ca vârstă, provenind din Serbia; Ana Luiza Bindea și-a făcut debutul la 12 ani la cadeți întâlnind o sportivă mai experimentată din Serbia iar Mario Raul Filip Mureșanu și-a făcut și el debutul la juniori in cadrul categoriei -45 kg, castigand primul meci, însa pierzând meciul de medalie în ultima repriză împotriva unui sportiv din Ungaria.
Deși anul trecut Liana Ionela  Musteață (18 ani) a debutat la seniori  este încă la început de drum la acestă categorie. După ce în primul meci adversara din Bosnia Herțegovina a renunțat in a doua repriză să mai lupte când scorul era 26-6, Liana a pierdur in fața unei sportive din Croația, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de Seniori din 2019, cu scorul de 17-15. Croata și-a adjudecat celelalte victorii cu peste 20 de puncte diferență.
La rândul său, Răzvan Riti a revenit anul trecut după o pauză de 3 ani de antrenamente. O accidentare la glezna piciorului stâng l-a făcut să renunțe în timpul meciului.
Marius Muti: ”Mulțumim Federației Române de Taekwondo WT, Consiliului Județean Bistrița Năsăud, Direcției pentru Tineret și Sport a județului Bistrița Năsăud, antrenorilor, în special doamnei profesor Ica Sigartău pentru munca și dăruirea de care dă dovadă, părinților, sponsorilor și tuturor susținătorilor disciplinei olimpice Taekwondo WT -în general, și a Clubului Sportiv ILYO – în special.”
Slovenia Open (o importantă competiție de Taekwondo WT, clasificată G1) a avut loc in 22-23 februarie în Lublijana. La aceasta au participat 959 de sportivi de la 187 de cluburi, asociații și federații naționale de specialitate.

Continua sa citesti

Alte sporturi

Medalii pentru România

Astra, Beauty, Sky, Aron, Atack și Sarah – sunt numele unor campioni europeni. Nu sunt orice fel de campioni, ci câinii Husky cu care Bogdan Berende și Damaschin Berende, sportivii CS Sleddog BN au câștigat pentru România, în acest sfârșit de săptămână titlul european la categoria 4 respectiv 2 Husky la Campionatul European din Pragelato, Italia.

Daniel Tentiș a urcat pe treapta a doua a podiumului la categoria 4 Malamut, alături de King, Kana și Amak, în timp ce Alexandru Achim s-a clasat al 5-lea la categoria 4 Husky alaturi de Krocky, Mira, Lucky și Taz.

România a bifat și o premieră la aceasta competiție. A urcat pentru prima data pe podium într-un clasament al națiunilor participante la campionatul european.

”După trei zile de curse nebune în Alpii Italieni am învins!” – scriu reprezentanții clubului bistrițean pe pagina proprie de Facebook

 

Evenimentul sportiv din Italia a reunit aproximativ șase sute de câini de sanie de rase diferite (de la husky-ul sibian, la samoyed, de la Malamutes din Alaska până la Groenlandeni). Acestia au alergat pe distanțe diferite în funcție de categorii (doi, patru, șase și chiar 8 câini).

Campionatul european a fost organizat de clubul italian Sleddog.

 

 

Continua sa citesti

Alte sporturi

Slovenia Open G1 Tournament, prima competiție oficială din 2020 pentru sportivii CS Ilyo

foto: WT Slovenian Taekwondo Association

Sportivii CS Ilyo participă în acest sfârșit de săptămână la prima competiție oficială din acest an. Aceasta are loc în 22 și 23 februarie în Ljubljana, într-una din cele mai frumoase arene din Slovenia – Arena Stozice.

Nu mai puțin de opt sportivi vor încerca să aducă pentru Bistrița și clubul pe care îl reprezintă primele medalii din 2020.

Liana Ionela Musteață va concura la seniori feminin -53 kg, Mihai Cristian Bura la juniori masculin -68 kg, Răzvan Riti – juniori masculin -73 kg, Mario Raul Filip Mureșanu – juniori masculin -45 kg, Ana Riti – cadeți feminin -41 kg, Ana Luiza Bindea – cadeți feminin -37 de kg, Ștefan Gabriel Agrișan – cadeți masculin -49 kg și Vlad Ioan Tenghel – juniori mici – 35 de kg.

Întrecerea seniorilor (meciurile eliminatorii și finala) e programată sâmbătă, după deschiderea oficiala a competiției urmând ca juniorii și cadetii să concureze a doua zi, duminică.

Organizatorii anunță ca la a 12-a ediție a Slovenia Open G1 Tournament participă echipe de club și loturi naționale.

 

Marius Muti, președinte CS Ilyo: ”Mergem încrezători la această competiție. Vrem să vedem nivelul tuturor sportivilor dar în special cel al Lianei Ionela Musteață, sportiva noastră și una dintre cei patru reprezentanți ai României la calificările continentale pentru Jocurile Olimpice din Milano, Italia, 17-20 aprilie.”

 

CS Ilyo intră apoi în linie dreaptă cu organizarea competiției devenită deja tradiție la Bistrița – Ilyo Open Cup. Întrecerea din 14 martie va fi gazduită de Sala Polivalenta și va reuni cei mai buni sportivi din toată țara.

 

 

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2020 Jurnalul sportiv al Bistriței. Proudly crafted by: 201.ro Statistici T5