conecteaza-te cu noi

Tenis de masă

Cupa Bistrița la tenis de masă, la final

Peste 200 de sportivi au participat zilele acestea la Cupa Bistrița la tenis de masă, competiție găzduită de sala olimpică de tenis de masă ”Gheorghe Bozga”.  Au intrat la mese juniori I, II și III din Norvegia, Bosnia – Herțegovina, Ucraina, Ungaria, Franța, Serbia, Norvegia, Republica Moldova și România.

Antrenorul emerit Marian Filipaș este bucuros că Bistrița găzduiește din 1999 această competiție și an de an participă la ea peste 200 de sportivi. ”E o competiție importantă, cunoscută în Europa . Ucraina de exemplu vine an de an la Cupa Bistrița cu peste 20 de sportivi din loturile naționale. Sper ca domnul Gheorghe Bozga de acolo de sus să fie mulțumit de ceea ce facem pentru tenisul de masă bistrițean”.

CSM / LPS Bistrița a intrat în concurs cu 28 sportivi.  Au obținut locul I la simplu cadeți, cadete, juniori și junioare prin Paul Szilagyi, Ioana Sîngeorzan, Mihai Nemaciuc și Tania Plăian. Sportivii noștri au urcat pe podium și la echipe – cadeți prin Mihai Roșca și Paul Szilagyi, la cadete prin Ioana Sîngeorzan și Adela Struna dar și la juniori Darius Toma – Mihai Nemaciuc și junioare – Tania Plăian care a jucat alături de norvegianca Rikka Skattet.

Pe podium au urcat la simplu minicadeți Christian Podar (locul II) la și la echipe minicadeți unde a obținut locul III alături de Nagy Mihai. La echipe minicadete, Cristina Sîngeorzan și Teodora Simon au obtinut locul III, simplu cadeți Mihai Roșca (locul III), simplu juniori Darius Toma (locul II) și  Vlad Hurloi ( locul III) și echipe juniori Vlad Hurloi – Oroszlan Richard ( locul III).

Tania Plăian, sportiva care astăzi a câștigat două medalii de aur la ambele probe la care a concurat a declarat că rezultatele obținute acasă, la Bistrița sunt întotdeauna speciale. ”Sunt în ultimul an de juniorat și mă bucur că am încheiat foarte bine. Partidele din cadrul acestei competiții au fost extrem de disputate, mai ales finală echipe. Am reușit să revin cu ambele jucătoare de la 2-0 pentru ele. Publicul a fost alături de mine și m-a susținut.”

Câștigătorii au fost recompensați cu diplome, medalii și cupe. Premierea a fost facută de soția fostului mare antrenor Gheorghe Bozga, secretarul de stat din Ministerul Tineretului și Sportului Cosmin Răzvan Butuza și de directorul Direcției județene pentru Sport și Tineret – Florian Constantin.

 

Cosmin Răzvan Butuza, secretar de stat: ”Am venit cu sufletul deschis să văd viitoarele talente ale României la tenis de masă. E o generație frumoasă. Federația de tenis de masă, cluburile de sport departamentale ale Ministerului Tineretului și Sportului și CNOPJ și-au făcut treaba și acest lucru se vede prin rezultatele obținute la competiția de la Bistrița. Suntem printre puținele țări care ne putem mândri că nu avem nici un sportiv naturalizat la tenis de masă.”

Rezultate complete: http://www.cupabistrita.ro

Publicitate

Tenis de masă

Christian Podar, primul calificat la ITTF World Hopes Week & Challenge 2020

Christian Podar, sportivul LPS Bistrița a fost selectat de pe prima poziție să participe în programul ”The European Table Tennis Union Development”. Acesta presupune selectarea a celor mai bune trei sportive și cei mai buni trei sportivi din Europa, care să participe la ITTF World Hopes Week & Challenge 2020 dar și la finala Eurotalents Selection Camp (Otocec, Slovenia, October 2020).

La masculin, bistrițeanul Christian Podar e primul, urmat de francezul Lucas Trascu și cehul Hodina Petr. Rezervele lor sunt din Cehia, Romania (Alexandru Istrate) si Germania.

 

La feminin au fost selectate sportive din Turcia, Spania și Franța, având ca rezerve jucătoare din Ungaria, România (Andrea Jifzu) și Republica Ceha.

Sportivii vor fi evaluați de Liu Jiayi (Marea Britanie), Cheng Xia (Luxembourg) (CTTC-E), Ostermann Martin (Luxembourg) (CTTC-E) și Vriesekoop Bettine (ETTU).

Continua sa citesti

Tenis de masă

Christian Podar, de neînvins la Eurotalents Hopes Selection Camp!

Evenimentul sportiv din Luxemburg, rezervat sportivilor cu vârsta până în 12 ani reunește cei mai buni dintre cei buni din Europa. Federațiile sportive din tarile europene și-au trimis reprezentantii la Eurotalents Hopes Selection Camp, 25 la masculin și 23 la feminin. Printre ei Christian Podar (legitimat CSM Bistrița), Andreea Jifcu, Serena Jantea și Alexandru Istrate, îndrumați de Anamaria Sebe și Alexandru Dincă (antrenor LPS Bistrița).

Christian Podar a avut evoluții foarte bune, reușind să câștige locul I la toate cele trei turnee din cadrul competiției. În finală, a dispus cu 3-1 de Luca Trașcu (locul III la europene) – Franța.

 

Christian Podar, Mihai  Nagy și Flavius Rus au câștigat anul acesta locul I pe echipe în Campionatul național rezervat juniorilor III de la Buzău.

Continua sa citesti

Tenis de masă

Nici o surpriză! Sportivii CSM pe podium la naționalele de tenis de masă

foto: FRTM

Performante obținute de juniorii 1 ai CSM Bistrița la Campionatul Național de tenis de masă de la Câmpulung. Două din cele trei echipe ale Clubului sportiv municipal Bistrița au urcat pe podium. 

Cel mai bun rezultat a fost adus de echipa feminină formată din Ioana Sîngeorzan, Adela Strună și Patricia Ianău, care și-au adjudecat titlul național.  Sportivele noastre îndrumate de antrenorul Cristian Podar au trecut în faza grupelor cu același scor 3-0 de echipele CSS Slatina, CSS Craiova și LPS Constanta. Au învins în primii opt – CSM Mediaș (3-0).

Semifinala a fost poate cel mai important meci al competiției – o adevarată finală, pe care sportivele CSM Bistrița au câștigat-o cu 3-2 în fata lotului LPS Constanța 1 cu Elena Zaharia, Bianca Mei -Roșu și Andreea Teglaș în componență.  În finală, fetele noastre au învins cu 3-1 Farul Constanța, într-un meci care le-a adus titlul național la junioare I.

 

Cristian Podar, îndrumător: ”Evoluția sportivelor CSM Bistrița a fost constantă pe tot parcursul competiției. Mă bucur că am reușit să ne impunem în fața tuturor echipelor. Pe lângă indicatiile primite de fete la meciuri, a contat foarte mult că le-am pregătit psihologic înainte de semifinala și finală, ele gestionând foarte bine momentele critice și punctele cheie din meci, asta asigurându-le victoria.”

De cealaltă parte, în competiția masculină, una din cele doua echipe ale CSM Bistrița a câștigat bronzul național, după ce a trecut cu 3-2 de Steaua 4 și cu 3-0 de echipele din Câmpulung și Craiova. În primii opt, Mihai Roșca, Paul Szilagyi, Richard Oroszlan și Dionisie Blănariu îndrumați de antrenorul Daniel Racilă au învins Steaua 3 cu 3-2. Din păcate s-au oprit în semifinala competiției după ce au pierdut în fața celor de la Steaua 2 cu 0-3. Celelalte două echipe ale clubului Steaua și-au disputat finala și au împărțit primele două pozitii ale podiumului.

 

Daniel Racilă, îndrumător: ”A fost o competiție foarte bună, cu echipe puternice. Faptul că am câștigat locul III reprezintă o performanță bună pentru sportivii CSM Bistrița, care au avut o atitudine bună în toate meciurile, intrând de fiecare data pozitivi la masă”.

Clasamente:

👦Masculin:
🥇1 CSA Steaua București I
🥈2 CSA Steaua București II
🥉3 CS Voința Câmpulung I
🥉3 CSM Bistrița

👧Feminin:
🥇1 CSM Bistrița I
🥈2 CS Farul Constanța
🥉3 LPS Constanța I
🥉3 CSM Arad I

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2020 Jurnalul sportiv al Bistriței. Proudly crafted by: 201.ro Statistici T5