conecteaza-te cu noi

Tenis de masă

Cupa Bistrița la tenis de masă, la final

Peste 200 de sportivi au participat zilele acestea la Cupa Bistrița la tenis de masă, competiție găzduită de sala olimpică de tenis de masă ”Gheorghe Bozga”.  Au intrat la mese juniori I, II și III din Norvegia, Bosnia – Herțegovina, Ucraina, Ungaria, Franța, Serbia, Norvegia, Republica Moldova și România.

Antrenorul emerit Marian Filipaș este bucuros că Bistrița găzduiește din 1999 această competiție și an de an participă la ea peste 200 de sportivi. ”E o competiție importantă, cunoscută în Europa . Ucraina de exemplu vine an de an la Cupa Bistrița cu peste 20 de sportivi din loturile naționale. Sper ca domnul Gheorghe Bozga de acolo de sus să fie mulțumit de ceea ce facem pentru tenisul de masă bistrițean”.

CSM / LPS Bistrița a intrat în concurs cu 28 sportivi.  Au obținut locul I la simplu cadeți, cadete, juniori și junioare prin Paul Szilagyi, Ioana Sîngeorzan, Mihai Nemaciuc și Tania Plăian. Sportivii noștri au urcat pe podium și la echipe – cadeți prin Mihai Roșca și Paul Szilagyi, la cadete prin Ioana Sîngeorzan și Adela Struna dar și la juniori Darius Toma – Mihai Nemaciuc și junioare – Tania Plăian care a jucat alături de norvegianca Rikka Skattet.

Pe podium au urcat la simplu minicadeți Christian Podar (locul II) la și la echipe minicadeți unde a obținut locul III alături de Nagy Mihai. La echipe minicadete, Cristina Sîngeorzan și Teodora Simon au obtinut locul III, simplu cadeți Mihai Roșca (locul III), simplu juniori Darius Toma (locul II) și  Vlad Hurloi ( locul III) și echipe juniori Vlad Hurloi – Oroszlan Richard ( locul III).

Tania Plăian, sportiva care astăzi a câștigat două medalii de aur la ambele probe la care a concurat a declarat că rezultatele obținute acasă, la Bistrița sunt întotdeauna speciale. ”Sunt în ultimul an de juniorat și mă bucur că am încheiat foarte bine. Partidele din cadrul acestei competiții au fost extrem de disputate, mai ales finală echipe. Am reușit să revin cu ambele jucătoare de la 2-0 pentru ele. Publicul a fost alături de mine și m-a susținut.”

Câștigătorii au fost recompensați cu diplome, medalii și cupe. Premierea a fost facută de soția fostului mare antrenor Gheorghe Bozga, secretarul de stat din Ministerul Tineretului și Sportului Cosmin Răzvan Butuza și de directorul Direcției județene pentru Sport și Tineret – Florian Constantin.

 

Cosmin Răzvan Butuza, secretar de stat: ”Am venit cu sufletul deschis să văd viitoarele talente ale României la tenis de masă. E o generație frumoasă. Federația de tenis de masă, cluburile de sport departamentale ale Ministerului Tineretului și Sportului și CNOPJ și-au făcut treaba și acest lucru se vede prin rezultatele obținute la competiția de la Bistrița. Suntem printre puținele țări care ne putem mândri că nu avem nici un sportiv naturalizat la tenis de masă.”

Rezultate complete: http://www.cupabistrita.ro

Continua sa citesti
Publicitate

Tenis de masă

Nici o surpriză: sportivii CSM medaliați la Skopje !

foto: CSM - LPS Bistrița

România cu sportivii CSM -LPS Bistrița în componență a fost la înălțime la Campionatele Balcanice de Tenis de Masă. Acestea au avut loc între 12 – 16 iunie la Skopje, în Macedonia de Nord,

CSM și LPS Bistrița au fost reprezentate în competitie de Toma Darius, Oroszlan Richard (echipa națională de juniori), Szilágyi Paul (cadeti), Sîngeorzan Ioana (cadete). Acestia au fost însotiți de antrenorii Cristian Podar ( CSM Bistrița) și George Alexandru Dincă ( LPS Bistrița).

Rezultate echipe:

Junioare I, locul 2: România – Turcia 1-3 (finala)
Juniori I, locul 1: România – Serbia 3-2 (finala)
Junioare II, locul 1: România – Turcia 3-0 (finala)
Juniori II, locul 1: România – Turcia 3-0 (finala)

Juniori I : Darius Toma, Mihai Pop, Matei Dumitrescu, Richard Oroszlan, antrenor Madalin Ionascu
Junioare I : Claudia Caragea, Denisa Uritu, Luiza Popescu, Ana Barbu, antrenor Petre Arnautu
Juniori II : Andrei Istrate, Paul Szilagyi, Horia Ursut, Dragos Bujor, antrenor Alex Dinca
Junioare II: Elena Zaharia, Ioana Singeorzan, Bianca Mei Rosu, antrenor Cristian Podar

 

Continua sa citesti

Tenis de masă

Medalii la Top 12

Sursa: LPS Bistrița

Municipiul Zalău a găzduit în acest sfârșit de săptămână o importantă competiție de tenis de masă.

Top 12 juniori III 11-12 ani a reunit cei mai buni 12 sportivi din țară la această categorie.

Bistrița a fost reprezentată de sportivii LPS: Teodora Simon, Christian Podar și Cristina Sîngeorzan.

Ultimii doi au reușit să urce pe treapta a doua a podiumului în timp ce Teodora Simon a venit pe șase.

 

 

Continua sa citesti

Tenis de masă

12 medalii la Openul Poloniei

sursa: FRTM

Openul Poloniei este o competiție rezervată juniorilor și cadeților, care a avut loc la Wladyslawowo, între 22-26 mai. România a participat cu 22 de jucători, cinci dintre ei reprezentând CSM Bistrița.

 Darius Toma, Oroszlan Richard, Szilágyi Paul, Ioana Sîngeorzan și Tania Plăian. Fetele au avut evoluții bune și au urcat pe podium.

Rezultate: 
AUR
⚬Juniori 2, echipe feminin: România 1 (Ioana Sîngeorzan, Elena Zaharia) – aur
⚬Juniori 2, echipe masculin: România 2 (Ionescu Eduard, Iulian Chiriță) – aur
⚬Juniori 2, simplu masculin: Darius Movileanu – aur
⚬Juniori 2, dublu masculin: Andrei Istrate/Horia Ursuț – aur

ARGINT
⚬Juniori 1, echipe feminin: România (Luciana Mitrofan, Claudia Caragea, Denisa Urîtu, Tania Plăian) – argint
⚬Juniori 2, echipe masculin: România 1 (Andrei Tomica, Darius Movileanu)
⚬Juniori 2, simplu feminin: Elena Zaharia – argint
⚬Juniori 2, dublu feminin: Ioana Sîngeorzan/Elena Zaharia – argint

BRONZ
⚬Juniori 1, dublu feminin: Tania Plăian/Elena Zaharia – bronz
⚬Juniori 2, echipe masculin: România 5 (Horia Ursuț, Andrei Istrate) – bronz
⚬Juniori 2, simplu masculin: Iulian Chiriță – argint
⚬Juniori 2, dublu masculin: Darius Movileanu/Andrei Tomica – bronz

 

Continua sa citesti
Publicitate

Facebook

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2019 Jurnalul sportiv al Bistriței. Statistici T5