conecteaza-te cu noi

Tenis de masă

Cupa Bistrița la tenis de masă, la final

Peste 200 de sportivi au participat zilele acestea la Cupa Bistrița la tenis de masă, competiție găzduită de sala olimpică de tenis de masă ”Gheorghe Bozga”.  Au intrat la mese juniori I, II și III din Norvegia, Bosnia – Herțegovina, Ucraina, Ungaria, Franța, Serbia, Norvegia, Republica Moldova și România.

Antrenorul emerit Marian Filipaș este bucuros că Bistrița găzduiește din 1999 această competiție și an de an participă la ea peste 200 de sportivi. ”E o competiție importantă, cunoscută în Europa . Ucraina de exemplu vine an de an la Cupa Bistrița cu peste 20 de sportivi din loturile naționale. Sper ca domnul Gheorghe Bozga de acolo de sus să fie mulțumit de ceea ce facem pentru tenisul de masă bistrițean”.

CSM / LPS Bistrița a intrat în concurs cu 28 sportivi.  Au obținut locul I la simplu cadeți, cadete, juniori și junioare prin Paul Szilagyi, Ioana Sîngeorzan, Mihai Nemaciuc și Tania Plăian. Sportivii noștri au urcat pe podium și la echipe – cadeți prin Mihai Roșca și Paul Szilagyi, la cadete prin Ioana Sîngeorzan și Adela Struna dar și la juniori Darius Toma – Mihai Nemaciuc și junioare – Tania Plăian care a jucat alături de norvegianca Rikka Skattet.

Pe podium au urcat la simplu minicadeți Christian Podar (locul II) la și la echipe minicadeți unde a obținut locul III alături de Nagy Mihai. La echipe minicadete, Cristina Sîngeorzan și Teodora Simon au obtinut locul III, simplu cadeți Mihai Roșca (locul III), simplu juniori Darius Toma (locul II) și  Vlad Hurloi ( locul III) și echipe juniori Vlad Hurloi – Oroszlan Richard ( locul III).

Tania Plăian, sportiva care astăzi a câștigat două medalii de aur la ambele probe la care a concurat a declarat că rezultatele obținute acasă, la Bistrița sunt întotdeauna speciale. ”Sunt în ultimul an de juniorat și mă bucur că am încheiat foarte bine. Partidele din cadrul acestei competiții au fost extrem de disputate, mai ales finală echipe. Am reușit să revin cu ambele jucătoare de la 2-0 pentru ele. Publicul a fost alături de mine și m-a susținut.”

Câștigătorii au fost recompensați cu diplome, medalii și cupe. Premierea a fost facută de soția fostului mare antrenor Gheorghe Bozga, secretarul de stat din Ministerul Tineretului și Sportului Cosmin Răzvan Butuza și de directorul Direcției județene pentru Sport și Tineret – Florian Constantin.

 

Cosmin Răzvan Butuza, secretar de stat: ”Am venit cu sufletul deschis să văd viitoarele talente ale României la tenis de masă. E o generație frumoasă. Federația de tenis de masă, cluburile de sport departamentale ale Ministerului Tineretului și Sportului și CNOPJ și-au făcut treaba și acest lucru se vede prin rezultatele obținute la competiția de la Bistrița. Suntem printre puținele țări care ne putem mândri că nu avem nici un sportiv naturalizat la tenis de masă.”

Rezultate complete: http://www.cupabistrita.ro

Publicitate

Tenis de masă

Tania Plăian: ”Această medalie este una dintre cele mai strălucitoare din colecția mea”

sursă foto: https://www.ettu.org, foto: Rob de Ruiter, FRTM

Tania Plăian e una dintre sportivele Bistriței care strălucește în competițiile de tenis de masă la care participă. Așa a făcut și zilele acestea în Noordwijk, Olanda, acolo unde a obținut medalia de aur la Europa Youth Top 10. După un parcurs foarte bun, sportiva noastră a câștigat competiția în ultimul meci, cel cu italianca Jamila Laurenti.

JB Sport: Felicitări Tania! Cum a fost competiția?

Tania Plăian: Parcursul meu la acest Top 10 Europa a fost unul aproape perfect. M-am simțit foarte încrezătoare încă de la începutul concursului pentru că jocul mi-a mers foarte bine și am reușit să mă mobilizez la fiecare meci. Aceasta medalie este una dintre cele mai strălucitoare din colecția mea deoarece Top 10 Europa este printre cele mai puternice concursuri pe plan continental. Sunt foarte fericită pentru aceasta performanță și o să continui sî muncesc și mai mult pentru a câștiga cât mai multe titluri.

JB: Care a fost momentul cheie din finală și cum l-ai gestionat ?

T.P.: Am analizat-o foarte bine împreuna cu antrenorii mei, ba chiar am urmărit meciul de la Campionatul European în care am pierdut cu scorul de 3-2 în proba pe echipe. Am fost foarte hotărâtă și determinată, pentru că știam că voi avea o luptă grea împotriva ei. Am strigat de la primul la ultimul punct și am fost foarte concentrată pe tot parcursul meciului.

JB: Care a fost attu-ul tău la Top 10 Europa ?

T.P.: Am știut foarte bine ce am de făcut încă dinainte să înceapă meciul. Cred că acesta a fost atuul meu – că am fost mai hotărâtă.

JB: Ce urmează pentru tine ?

T.P.: Voi participa la începutul lunii noiembrie la Superliga Feminină. Va urma apoi un cantonament de pregătire în Hong Kong și apoi între 24 noiembrie și 1 decembrie – Campionatul Mondial din Thailanda.

JB: Ce îți propui în privința celor două competiții majore?

T.P.: La Superligă ne dorim să fim în primele trei echipe, adică să ne menținem performanță iar pentru Mondiale imi doresc foarte mult o medalie, oricare ar fi ea.

 

 

Continua sa citesti

Tenis de masă

Aur pentru Tania Plăian la Europa Top 10

foto: FRTM, video: CSM Bistrița

Tania Plăian a obținut medalia de aur la Europa Youth Top 10 desfășurat în Noordwijk. Sportiva noastră a câștigat competiția în ultimul meci, cel cu Jamila LAURENTI.

„Toți antrenorii noștri mi-au spus să fiu relaxată și să mă bucur de joc. Am atacat-o de la început și nu am lăsat-o să controleze. Am studiat întâlnirea noastră de la Campionatele Europene, când ea m-a învins”, a explicat pentru site-ul Federației europene de tenis de masă – Tania Plăian.

Jamila Laurenti s-a clasat a doua iar Anna WEGRZYN din Polonia – a treia. Tania a pierdut două meciuri, împotriva Franziskai SCHREINER din Germania și Zdenei BLASKOVA din Republica Cehă.

„Meciul împotriva Zdenei a fost cel mai dur, atât mental cât și fizic” – spune Tania Plăian

„Am avut performanțe proaste la Campionatele europene de juniori și cadeți și a trebuit să îmi dovedesc că pot juca mai bine. La această competiție am simțit mingea, m-am simțit foarte bine. Fiecare meci a fost important, dar ultimul împotriva Jamilei și duelul împotriva campioanei europene au fost ceva deosebit. Am învins-o pe Anna WEGRZYN la Campionatele europene de juniori și cadeți de la Cluj și am vrut să demonstrez că nu este o coincidență. Știam că o pot bate din nou” – mai spune Tania Plăian.

Evoluția sportivei noastre:

Tania PLAIAN (Romania) – Ema LOBOSOVA (Slovakia) 4-1 (11-5, 11-6, 7-11, 11-7, 12-10)

Tania PLAIAN – Isa COK 4-2 (13-11, 8-11, 11-7, 11-9, 8-11, 13-11)

Tania PLAIAN – Franziska SCHREINER 2-4 (9-11, 11-9, 11-4, 9-11, 3-11, 5-11)

Tania PLAIAN – Katarzyna WEGRZYN 4-3 (11-5, 9-11, 11-8, 11-6, 9-11, 9-11, 11-6)

Tania PLAIAN – Emine ERNST 4-0 (14-12, 11-4, 11-6, 11-5)

Tania PLAIAN – Olga VISHNIAKOVA 4-1 (11-5, 11-8, 7-11, 11-7, 11-5)

Tania PLAIAN – Anna WEGRZYN 4-0 (11-6, 11-6, 11-6, 11-2)

Zdena BLASKOVA – Tania PLAIAN 4-1 (13-11, 11-6, 11-7, 10-12, 16-14)

Tania PLAIAN – Jamila LAURENTI 4-0 (11-6, 11-9, 11-6, 11-6)

 

România a obținut 3 medalii de aur și una de argint la Top 10 Europa juniori I și II. Pe lângă aurul Taniei Plăian obținut la junioare I, delegația tricoloră a obținut aur și la junioare respectiv juniori II prin Elena Zaharia și Darius Movileanu. Argintul a fost câștigat la juniori II de Iulian Chiriță.

Continua sa citesti

Alte sporturi

Doi bistrițeni participă la Campionatul european de tenis de masă al polițiștilor

Foto/video: IPJ BN

După un cantonament de trei zile la Bistrița, alături de campioana națională și internațională Mihaela Șteff, cei șase jucători care fac parte din lotul României la Campionatul European de Tenis de Masă al Polițiștilor, împreună cu delegația Ministerului Afacerilor Interne se află în Slovacia-Bratislava, locul de desfășurare a competiției.

Competiția aflată la a opta ediție, se desfășoară în perioada 19-23 septembrie. La ea participă jucători din peste 20 de țări.

Criminalistul Sorin Pop (IPJ Bistrița-Năsăud) și jandarmul Dorel Nistor (IJJ Bistrița-Năsăud) reprezintă România.

Alături de cei doi bistrițeni, din delegația țării noastre, coordonată de  Adrian Popa și Adrian Vasile, din partea Centrului Cultural MAI, fac parte Alexandra Cîrstescu (IPJ Buzău), Cătălin Doncea (IJJ Giurgiu), Elena Șerban (Academia de Poliție) și Cristian Jumară (Direcția Juridică a MAI).

 

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2019 Jurnalul sportiv al Bistriței. Statistici T5