conecteaza-te cu noi

Atletism

CS GLORIA 2018 BN a înființat secția de ATLETISM !

foto: CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

Sportivii Daniel Gheorghe Rus și Teodor Alexandru Marica au fost legitimați la clubul nostru. Aceștia au 18 respectiv 17 ani și un palmares bogat în întrecerile de atletism.
Sunt pregătiți de antrenor prof. Silvia Zanca Mureșan.

* DANIEL GHEORGHE RUS a fost campion național în 2016 (cros – proba de 4000 metri), 2017 (3000 metri – sală), 2018 (1500 metri – sală; 3000 metri – sală; cros 6000 metri și 5000 metri – aer liber).
*TEODOR ALEXANDRU MARICA a fost în 2017 campion național în proba de 3000 de metri, un an mai târziu urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului cu echipa. Deține locuri pe podium în probele de 1500, 3000, 5000 și 6000 de metri. A fost anul trecut primul sportiv din lotul de juniori II în proba de 1500 metri și al doilea în cea de 3000 metri.
*Pe lângă rezultatele obținute cu cei doi sportivi, antrenorul prof. SILVIA ZANCA MUREȘAN, deține titlul de Campion Național al României cu Simion Negrea, medalia de bronz la Campionatul Național cu ștafeta 5x 80m formată din Sigrid Cătinean, Andreea Sulici, Andreea Grozav, Anne-Marie Petruț și Jasmine Turc, precum și multiple medalii la competițiile zonale și județene.

Recent, atleții Gloriei 2018 BN au participat la Campionatul Național de Alergare Montana scurtă, etapa I, seniori și juniori I. La juniori I, Daniel Gheorghe Rus a câștigat detaşat, locul secund fiind ocupat de mai tânărul său coleg, Teodor Alexandru Marica.
Prin acest rezultat, ambii s-au calificat la Campionatele Balcanice și cele Europene de alergare montană.

Continua sa citesti
Publicitate

Atletism

Atleții Gloriei 2018 sunt vicecampioni balcanici cu echipa

Atât Daniel Rus cât și Alexandru Marica au urcat pe podiumul Campionatului Balcanic de alergare montană, competiție care s-a desfășurat zilele trecute la Câmpulung Moldovenesc.
Sportivii legitimați la CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud au fost recompensați de organizatori cu medalia de argint.
Daniel Rus a înregistrat cea mai bună performanță la nivel de juniori, fiind primul dintre sportivii români care a trecut linia de sosire.
Datorită acestui rezultat, e deja calificat la Campionatul European de Alergare Montană din Elveția, de la începutul lunii iulie 2019.

Campionatul Balcanic de Alergare Montană a adus României o medalie de bronz şi trei de argint în clasamentul pe echipe şi două medalii de argint şi una de bronz în clasamentul individual.

Continua sa citesti

Atletism

Doi atleți bistrițeni – la balcaniadă

foto: CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

Atleții CS Gloria 2018 participă astăzi la la Câmpulung Moldovenesc la Campionatul Balcanic de Alergare Montană. Daniel Rus și Alexandru Marica au fost convocați la lotul Under 20 al României, după ce au urcat pe podiumul Campionatului Național de Alergare Montana scurtă, etapa I, seniori și juniori I.
Bistrițenii vor alerga de la ora 10.35 în proba de 6 km ( alergare montană).

La întrecere, România este reprezentată de 16 sportivi, câte patru la Under 20 masculin respectiv feminin și tot atâția la seniori masculin și feminin.

 

Continua sa citesti

Atletism

PERFORMANȚĂ: Bistrițeanul Nicolae Bălan, cel mai bun român la Maratonul de la Cluj

foto: Wizz Air Cluj-Napoca Marathon

Atletul nostru a participat la proba de maraton. A plecat în cursa la ora 9.15 de pe stadionul Cluj Arena. A alergat apoi timp de 2 ore și 33 de minute prin mai multe zone ale Clujului. Cel mai bun timp personal al bistrițeanului i-a adus clasarea pe locul II, dupa kenyanul  Evans Kipngetich Tanui, care s-a impus cu 2:24.

Al treilea a terminat Andrei Bogaci, cetățean al Republicii Moldova.

Nicolae Bălan: ”Vremea a ținut cu noi astăzi, a fost excelentă pentru alergat. Mulțumesc familiei Datacor Running Team pentru tot suportul și sprijinul de pe traseu. Felicit toți participanții din concurs, a fost o plăcere să alerg la Cluj.”

 

A noua ediție a Maratonului Internațional Cluj s-a desfășurat astăzi, pe străzile orașului. La competiția din acest an au participat peste 7.500 de oameni din 37 de țări.

 

Continua sa citesti
Publicitate

Facebook

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2019 Jurnalul sportiv al Bistriței. Statistici T5