conecteaza-te cu noi

Atletism

CS GLORIA 2018 BN a înființat secția de ATLETISM !

foto: CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

Sportivii Daniel Gheorghe Rus și Teodor Alexandru Marica au fost legitimați la clubul nostru. Aceștia au 18 respectiv 17 ani și un palmares bogat în întrecerile de atletism.
Sunt pregătiți de antrenor prof. Silvia Zanca Mureșan.

* DANIEL GHEORGHE RUS a fost campion național în 2016 (cros – proba de 4000 metri), 2017 (3000 metri – sală), 2018 (1500 metri – sală; 3000 metri – sală; cros 6000 metri și 5000 metri – aer liber).
*TEODOR ALEXANDRU MARICA a fost în 2017 campion național în proba de 3000 de metri, un an mai târziu urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului cu echipa. Deține locuri pe podium în probele de 1500, 3000, 5000 și 6000 de metri. A fost anul trecut primul sportiv din lotul de juniori II în proba de 1500 metri și al doilea în cea de 3000 metri.
*Pe lângă rezultatele obținute cu cei doi sportivi, antrenorul prof. SILVIA ZANCA MUREȘAN, deține titlul de Campion Național al României cu Simion Negrea, medalia de bronz la Campionatul Național cu ștafeta 5x 80m formată din Sigrid Cătinean, Andreea Sulici, Andreea Grozav, Anne-Marie Petruț și Jasmine Turc, precum și multiple medalii la competițiile zonale și județene.

Recent, atleții Gloriei 2018 BN au participat la Campionatul Național de Alergare Montana scurtă, etapa I, seniori și juniori I. La juniori I, Daniel Gheorghe Rus a câștigat detaşat, locul secund fiind ocupat de mai tânărul său coleg, Teodor Alexandru Marica.
Prin acest rezultat, ambii s-au calificat la Campionatele Balcanice și cele Europene de alergare montană.

Publicitate

Atletism

Daniel Rus, locul II la „Crosul Loteriei Române„

foto: CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

Atletul legitimat la CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud s-a clasat al doilea în întrecerea juniorilor 14-18 ani. Sportivului nostru, pregătit de prof. Silvia Zanca Mureșan i-au lipsit doar două secunde pentru a câștiga categoria, Daniel Rus încheind proba cu 11 minute 38.
Traseul a avut 3800 de metri și a fost amenajat în incinta Parcului Alexandru Ioan Cuza (Titan) din capitală.

*** A XXI-a ediție a ”Crosului Loteriei Române„ s-a desfășurat sub sloganul ”Aleargă pentru sănătatea ta”. Întrecerea desfășurată pe mai multe categorii, atât la feminin cât și la masculin, încurajează adoptarea unui stil de viață sănătos prin mișcare în aer liber și practicarea sportului.

Continua sa citesti

Atletism

Daniel Rus e campion național

foto: Daniel Rus

Daniel Rus – atletul Gloriei 2018, a obținut cel mai bun timp în proba de 6 km din cadrul Campionatului național de alergare montană de la Câmpulung Moldovenesc și a devenit campion național. Sportivul nostru, pregătit de prof. Silvia Zanca Mureșan a încheiat cursa cu 30.03.35, în timp ce al doilea clasat a trecut linia de sosire la trei minute în urma sa.

Daniel Rus: ”Traseul a fost destul de greu față de celălalt când am fost în luna mai pentru selecția la Europenele din Elvetia, dar m-am adaptat repede și am reușit să câștig. Când am încheiat cursa am trăit o bucurie de nedescris, deoarece anul asta nu am mai avut șansa să iau un titlu național. Am avut câteva accidentări și în vară am reușit să devin doar vicecampion național. Este al șaptelea titlu pentru mine și primul din 2019.”

Atletul Gloriei 2018 va continua pregătirea, pentru că în 18 octombrie va participa la Băile Felix la Campionatul Național de Cros, acolo unde își propune să câștige din nou titlul de Campion Național. Acest lucru i aduce la calificarea la Campionatul Balcanic de Cros din Muntenegru din luna noiembrie și Campionatul European de Cros din Portugalia.

Continua sa citesti

Atletism

Nicolae Bălan reprezintă România la mondialul de alergare pe șosea

foto: Wizz Air Cluj-Napoca Marathon.
Bistrițeanul Nicolae Bălan, legitimat la CSM Cluj Napoca e unul dintre cei opt atleți care vor reprezenta România la Campionatul mondial de 50 km alergare pe șosea de la Brașov.

Alături de sportivul nostru, din  lot mai fac parte Marian Mircea Sacara – CSM Cluj-Napoca, Sorin Mineran  – CS Universitatea Arad, Andrei-Marius Crainic – CSM Cluj-Napoca,  Claudiu Gorgan- CS Ştiinta Bacău, George Cosmin Popa  – CS Ştiinta Bacău, rezerve fiind Roland Unterweger – CS Universitatea Arad și Raul-Ionuţ Detesan – CS Universitatea Cluj.

În întrecerea feminină vor intra Paula Claudia Todoran- CSM Zalău, Natalia Zbirnea  – CSU Știința București,  Nicoleta Ciortan – CSM Danubiu Tulcea, Laura-Diana Popescu- CSM Cluj-Napoca,  Olga-Iulia Ghinga – CS Universitatea Arad și Denisa Alexandra Mădălina Bota  – LPS Cetate Deva.

Campionatul Mondial de 50 km alergare pe șosea de la Brașov va avea loc în 1 septembrie 2019.

 

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2019 Jurnalul sportiv al Bistriței. Statistici T5