conecteaza-te cu noi

Atletism

Crosul Maria Cioncan, din nou la Maieru

sursa: Maieru de astăzi, Wikipedia, foto: internet

Sâmbătă va avea loc la Maieru, a XII-a ediție a Memorialului „Maria Cioncan”. Întrecerea gândită pentru a păstra memoria marii atlete născute la Maieru este orgamizată an de an de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Inspectoratul Școlar Județean, în parteneriat cu Liceul Tehnologic ”Liviu Rebreanu” Maieru, ASȘ ”Maria Cioncan”, Academia Olimpică Română, Primăria Maieru și Federația Română de Atletism.

Concursul promovează atletismul și sportul în general în randul elevilor, constituindu-se totodată într-o bună oportunitate de selecție a participanților cu aptitudini sportive.

Program:
-9.00-9.30 – sosirea participanţilor;
-9.30-10.00 – şedinta tehnică;
-11.00-13.00 – desfăşurarea competiţiei;
-13.00-13.30 – festivitatea de premiere.

Probe de concurs (categorii de vârstă):
-600 m.p. ( F-B) – 2009-2010 şi mai mici;
-800 m.p. ( F-B) – 2007-2008;
-1000 m.p. (F-B) – 2005-2006;
-1200 m.p. (F-B) – 2007-2008 – sportivi legitimaţi;
-1500 m.p. (F-B) – 2005-2006 – sportivi legitimaţi;
-1500 m.p. (F-B) – 2004 şi mai mari.

Maria Cioncan a reprezentat România la Jocurile Olimpice de vară din 2004 de la Atena, concurând în probele de alergări 800 m și 1500 m feminin. A obținut medalia de bronz la proba de 1500 m feminin (cu un timp de 3:58,39). La Cupa Europei din anul 2005 a obținut locul 1 la proba de 800 m și locul 2 la 1.500 m.

A primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca, al comunei Maieru și al municipiului Hunedoara.

 

Publicitate

Atletism

Daniel Rus, locul II la „Crosul Loteriei Române„

foto: CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

Atletul legitimat la CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud s-a clasat al doilea în întrecerea juniorilor 14-18 ani. Sportivului nostru, pregătit de prof. Silvia Zanca Mureșan i-au lipsit doar două secunde pentru a câștiga categoria, Daniel Rus încheind proba cu 11 minute 38.
Traseul a avut 3800 de metri și a fost amenajat în incinta Parcului Alexandru Ioan Cuza (Titan) din capitală.

*** A XXI-a ediție a ”Crosului Loteriei Române„ s-a desfășurat sub sloganul ”Aleargă pentru sănătatea ta”. Întrecerea desfășurată pe mai multe categorii, atât la feminin cât și la masculin, încurajează adoptarea unui stil de viață sănătos prin mișcare în aer liber și practicarea sportului.

Continua sa citesti

Atletism

Daniel Rus e campion național

foto: Daniel Rus

Daniel Rus – atletul Gloriei 2018, a obținut cel mai bun timp în proba de 6 km din cadrul Campionatului național de alergare montană de la Câmpulung Moldovenesc și a devenit campion național. Sportivul nostru, pregătit de prof. Silvia Zanca Mureșan a încheiat cursa cu 30.03.35, în timp ce al doilea clasat a trecut linia de sosire la trei minute în urma sa.

Daniel Rus: ”Traseul a fost destul de greu față de celălalt când am fost în luna mai pentru selecția la Europenele din Elvetia, dar m-am adaptat repede și am reușit să câștig. Când am încheiat cursa am trăit o bucurie de nedescris, deoarece anul asta nu am mai avut șansa să iau un titlu național. Am avut câteva accidentări și în vară am reușit să devin doar vicecampion național. Este al șaptelea titlu pentru mine și primul din 2019.”

Atletul Gloriei 2018 va continua pregătirea, pentru că în 18 octombrie va participa la Băile Felix la Campionatul Național de Cros, acolo unde își propune să câștige din nou titlul de Campion Național. Acest lucru i aduce la calificarea la Campionatul Balcanic de Cros din Muntenegru din luna noiembrie și Campionatul European de Cros din Portugalia.

Continua sa citesti

Atletism

Nicolae Bălan reprezintă România la mondialul de alergare pe șosea

foto: Wizz Air Cluj-Napoca Marathon.
Bistrițeanul Nicolae Bălan, legitimat la CSM Cluj Napoca e unul dintre cei opt atleți care vor reprezenta România la Campionatul mondial de 50 km alergare pe șosea de la Brașov.

Alături de sportivul nostru, din  lot mai fac parte Marian Mircea Sacara – CSM Cluj-Napoca, Sorin Mineran  – CS Universitatea Arad, Andrei-Marius Crainic – CSM Cluj-Napoca,  Claudiu Gorgan- CS Ştiinta Bacău, George Cosmin Popa  – CS Ştiinta Bacău, rezerve fiind Roland Unterweger – CS Universitatea Arad și Raul-Ionuţ Detesan – CS Universitatea Cluj.

În întrecerea feminină vor intra Paula Claudia Todoran- CSM Zalău, Natalia Zbirnea  – CSU Știința București,  Nicoleta Ciortan – CSM Danubiu Tulcea, Laura-Diana Popescu- CSM Cluj-Napoca,  Olga-Iulia Ghinga – CS Universitatea Arad și Denisa Alexandra Mădălina Bota  – LPS Cetate Deva.

Campionatul Mondial de 50 km alergare pe șosea de la Brașov va avea loc în 1 septembrie 2019.

 

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2019 Jurnalul sportiv al Bistriței. Statistici T5