conecteaza-te cu noi

Alte sporturi

Complex Sportiv Polivalent în Wonderland, în maxim 2-3 ani

Studiul de fezabilitate pentru construirea unui Complex Sportiv Polivalent a fost finalizat, investiţia fiind estimată la aproximativ 10 milioane euro.

foto: CJ

Studiul de fezabilitate pentru construirea unui Complex Sportiv Polivalent a fost finalizat, investiţia fiind estimată la aproximativ 10 milioane euro. Administraţia judeţeană a renunțat să mai preia Sala Polivalentă din centrul oraşului.
Viitoarea sală va avea 2675 de locuri şi va beneficia mai multe funcțiuni.
A fost gândită şi o zonă cu un teren de dimensiuni oficiale unde să se poată pregăti echipele. Totodată va exista un perete mobil, astfel ca terenul de pregătire să poată fi folosit pentru montarea unor scene pentru concerte.
Emil Radu Moldovan, președinte CJ BN: ”Cred că ideea de a construi un nou stadion, modern, este foarte bună. Ne-am gândit la un stadion de 10.000 de locuri, dedicat fotbalului, cu tribunele lângă teren. FRF are alocate de la UEFA sume pentru realizarea unor terenuri sintetice la dimensiuni oficiale, 106×68. Ei pun suprafața, iar eu voi propune CJ să realizăm facilitățile: viabilizarea terenului, vestiare, tribună de 500 de locuri. Terenul poate fi împărțit în trei terenuri de minifotbal, cu nocturnă. Aici vrem să facem o pistă de atletism la standarde internaționale, unde să putem organiza competiții.”


Totodată va fi amenajat un hotel cu 27 camere pentru sportivi, astfel ca Bistriţa să poată găzdui competiţii sportive cu mai multe echipe.
Autoritățile sunt optimiste că în 2-3 ani complexul va fi inaugurat.

Publicitate

Alte sporturi

Salariile sportivilor din Romania, afectate de pandemia de Coronavirus

După ce președintele Romaniei Klaus Iohannis a decretat stare de urgență în țară și a luat mai multe măsuri aspre împotriva răspândirii noului Coronavirus, cluburile sportive din țara noastră au fost nevoite să ia măsuri drastice.

Pandemia de COVID-19 care afectează și România ar putea avea efecte negative pentru cluburi. În condițiile în care meciurile nu se mai joacă, grupările din România rămân fără niciun venit important şi consideră că dacă plătesc salariile ca până acum, riscă falimentul. Cluburile le achita sportivilor 75% din salariul mediu pe economie. Mai multe cluburi din țară și străinatate, din mai multe sporturi au luat această decizie.

 

La fotbal, măsura se implementează la cluburi mari din Italia, Spania și nu numai. În țara noastră, presa națională anunță că la FC Hermannstadt, Poli Iași, S.C.M. Zalău, Chindia Târgoviște Buzău, Csiksezreda și alte cluburi s-a decis  suspendarea contractelor jucătorilor legitimaţi pe perioada stării de urgenţă în România. Măsura vine ca o consecinţă a faptului că obiectul contractului încheiat nu mai poate fi adus la îndeplinire.

 

Și la handbal s-au luat măsuri similare. Jurnaliștii sportivi anunță că SCM Râmnicu Vâlcea, CSM București, SCM Craiova, Dunărea Călărași și alte cluburi au suspendat contractele jucătoarelor/ jucătorilor pe perioada stării de urgenţă. Măsura se aplică și la alte sporturi.

 

Participanţii la activitatea sportivă beneficiază pe durata suspendării contractelor de activitate sportivă de o indemnizaţie de 75 la sută din drepturile în bani aferente activităţii sportive prestate, dar nu mai mult de 75 la sută din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020 (număr 6/2020). Decizia va fi suspendată în momentul în care oficialităţile vor ridica starea de urgenţă.

 

În ziua în care Violeta Alexandru – ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, a anunţat cadrul legal prin care administratorii din sport pot suspenda contractele angajaţilor, FRF a anunțat  scăderea salariilor cu 20 la sută. Toţi angajaţii FRF, inclusiv cei de la echipele naţionale, vor primi retribuţiile diminuate cu 20 la sută. De asemenea, săptămâna de lucru va avea pentru ei doar patru zile.

 

Continua sa citesti

Alte sporturi

Femeia și sportul

Ce înseamnă o femeie puternică? Te naști sau devii puternică? A fost femeia dintotdeauna sedusă de acest ideal? Ce presupune condiția ei? Face sport?

Sportul este văzut ca o formă de promovare a egalității între sexe. De la Jocurile Olimpice de la Chamonix 1924 (participare feminină de 4,3%) până la cele din Buenos Aires 2018 (49, 7%), procentul a crescut exponențial. La Olimpiada din 2020, de la Tokyo, participarea feminină va fi de 48, 8%.

 

Dacă mă gândesc să fac o listă a femeilor puternice, îmi vin în minte numele unor scriitoare, al unor artiste, cercetătoare, femei cu funcții politice, dar ele aparțin unui timp destul de îndepărtat.

Pentru că promovăm sportul, am făcut o lista pur aleatorie a doamnelor și domnișoarelor care au adus rezultate foarte bune pentru Bistrița, județul Bistrița Năsăud și cluburile lor.

 

Tenis de masa: Mihaela Steff, Tania Plaian, Bernadette Szocs, Andreea Clapa, Ioana Singeorzan, Oana Adela Struna, Cristina Singeorzan

Innot: Lorena Otvos, Ruxandra Brehar

Schi: Mihaela Purdea, Ileana Ianoșiu Hangan, Emilia Raus, Rodica Dragus, Georgiana Andreca, Dumitrela Andreca, Daniela Cosofret

Atletism: Gabriela Szabo, Maria Cioncan, Felicia Țilea, Alina Cucerzan, Maria Rus Sinmartean, Anuta Catuna, Maria Pintea, Lidia Purghel

Handbal: Valeria Motogna, Carmen Mican, Lidia Cervenschi, Doina Tatt, Georgeta Dinis Vârtic, componentele echipei de handbal CS Gloria 2018 BN

Fotbal: Rodica Tegle, componentele echipei de fotbal feminin ACS Heniu Prundu Bargaului

Gimnastica: Ica Sigartau, Laura Boldor

Haltere: Marioara Munteanu, Daniela Alexandra Maricut, Monica Csengeri

Karate: Adriana Antoneac, Cristiana Chirlejan, Georgiana Chirlejan, Denisa Dolha

Taekwondo: Liana Ionela Musteata, Luiza Bindea, Selena Solderea, Ana Riti

Dans sportiv: Florica Budusan

Box: Cristina Cosma, Dana Borzei, Andreea Seni

Judo: Nicoleta Alexandra Bita, Ioana Gherman

 

Cu siguranță sunt muuuult mai multe sportive/ antrenoare care au adus rezultate pentru Bistrița. Noi am menționat doar o mică parte dintre ele.

Ne cerem scuze celor pe care involuntar le-am uitat, dar le asigurăm de toată considerația și aprecierea noastră.

 

La mulți ani !

 

Continua sa citesti

Alte sporturi

Cristopher Farkaș – 7 medalii la Cupa Contratimp Chindia 2020

foto: CS Tibi

Rezultate frumoase obtinute de sportivii CS Tibi la Cupa Contratimp Chindia la innot, desfasurata intre 28 februarie si 1 martie la Targoviste.

Cele mai bune rezultate le-a obținut Cristopher Farkas, care deși a revenit în bazin de aproximativ 45 zile după o pauză lungă de aproximativ trei luni (fractură de claviculă) a câștigat 2 medalii de aur (la 100 m liber, 200 m liber), 2 medalii de argint (la 400 m liber, 1500 m liber) și 3 de bronz (la 100 m spate, 200 m spate, 200 m mixt).

La randul sau,  LorenaOtvoș a câștigat 2 medalii de bronz (la 50 m liber, 400 m liber) și a ocupat 3 locuri 4 (la 50 m spate, 100 m spate, 100 m liber).

Tiberiu Horgoș, presedintele CS Tibi spune ca a intrat in concurs cu 8 sportivi:  Gabriel Boloș, Cristopher Farkas ,  Alex Ilișuan, Cristian Farcaș, Melisa Otvoș, Nagy Etelka, Alexia Bota și  Lorena Otvoș.

La competitie au participat peste 400 sportivi de la 22 cluburi din țară

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2020 Jurnalul sportiv al Bistriței. Proudly crafted by: 201.ro Statistici T5