conecteaza-te cu noi

Tenis de masă

Christian Podar, primul calificat la ITTF World Hopes Week & Challenge 2020

Christian Podar, sportivul LPS Bistrița a fost selectat de pe prima poziție să participe în programul ”The European Table Tennis Union Development”. Acesta presupune selectarea a celor mai bune trei sportive și cei mai buni trei sportivi din Europa, care să participe la ITTF World Hopes Week & Challenge 2020 dar și la finala Eurotalents Selection Camp (Otocec, Slovenia, October 2020).

La masculin, bistrițeanul Christian Podar e primul, urmat de francezul Lucas Trascu și cehul Hodina Petr. Rezervele lor sunt din Cehia, Romania (Alexandru Istrate) si Germania.

 

La feminin au fost selectate sportive din Turcia, Spania și Franța, având ca rezerve jucătoare din Ungaria, România (Andrea Jifzu) și Republica Ceha.

Sportivii vor fi evaluați de Liu Jiayi (Marea Britanie), Cheng Xia (Luxembourg) (CTTC-E), Ostermann Martin (Luxembourg) (CTTC-E) și Vriesekoop Bettine (ETTU).

Publicitate

Tenis de masă

Christian Podar, de neînvins la Eurotalents Hopes Selection Camp!

Evenimentul sportiv din Luxemburg, rezervat sportivilor cu vârsta până în 12 ani reunește cei mai buni dintre cei buni din Europa. Federațiile sportive din tarile europene și-au trimis reprezentantii la Eurotalents Hopes Selection Camp, 25 la masculin și 23 la feminin. Printre ei Christian Podar (legitimat CSM Bistrița), Andreea Jifcu, Serena Jantea și Alexandru Istrate, îndrumați de Anamaria Sebe și Alexandru Dincă (antrenor LPS Bistrița).

Christian Podar a avut evoluții foarte bune, reușind să câștige locul I la toate cele trei turnee din cadrul competiției. În finală, a dispus cu 3-1 de Luca Trașcu (locul III la europene) – Franța.

 

Christian Podar, Mihai  Nagy și Flavius Rus au câștigat anul acesta locul I pe echipe în Campionatul național rezervat juniorilor III de la Buzău.

Continua sa citesti

Tenis de masă

Nici o surpriză! Sportivii CSM pe podium la naționalele de tenis de masă

foto: FRTM

Performante obținute de juniorii 1 ai CSM Bistrița la Campionatul Național de tenis de masă de la Câmpulung. Două din cele trei echipe ale Clubului sportiv municipal Bistrița au urcat pe podium. 

Cel mai bun rezultat a fost adus de echipa feminină formată din Ioana Sîngeorzan, Adela Strună și Patricia Ianău, care și-au adjudecat titlul național.  Sportivele noastre îndrumate de antrenorul Cristian Podar au trecut în faza grupelor cu același scor 3-0 de echipele CSS Slatina, CSS Craiova și LPS Constanta. Au învins în primii opt – CSM Mediaș (3-0).

Semifinala a fost poate cel mai important meci al competiției – o adevarată finală, pe care sportivele CSM Bistrița au câștigat-o cu 3-2 în fata lotului LPS Constanța 1 cu Elena Zaharia, Bianca Mei -Roșu și Andreea Teglaș în componență.  În finală, fetele noastre au învins cu 3-1 Farul Constanța, într-un meci care le-a adus titlul național la junioare I.

 

Cristian Podar, îndrumător: ”Evoluția sportivelor CSM Bistrița a fost constantă pe tot parcursul competiției. Mă bucur că am reușit să ne impunem în fața tuturor echipelor. Pe lângă indicatiile primite de fete la meciuri, a contat foarte mult că le-am pregătit psihologic înainte de semifinala și finală, ele gestionând foarte bine momentele critice și punctele cheie din meci, asta asigurându-le victoria.”

De cealaltă parte, în competiția masculină, una din cele doua echipe ale CSM Bistrița a câștigat bronzul național, după ce a trecut cu 3-2 de Steaua 4 și cu 3-0 de echipele din Câmpulung și Craiova. În primii opt, Mihai Roșca, Paul Szilagyi, Richard Oroszlan și Dionisie Blănariu îndrumați de antrenorul Daniel Racilă au învins Steaua 3 cu 3-2. Din păcate s-au oprit în semifinala competiției după ce au pierdut în fața celor de la Steaua 2 cu 0-3. Celelalte două echipe ale clubului Steaua și-au disputat finala și au împărțit primele două pozitii ale podiumului.

 

Daniel Racilă, îndrumător: ”A fost o competiție foarte bună, cu echipe puternice. Faptul că am câștigat locul III reprezintă o performanță bună pentru sportivii CSM Bistrița, care au avut o atitudine bună în toate meciurile, intrând de fiecare data pozitivi la masă”.

Clasamente:

👦Masculin:
🥇1 CSA Steaua București I
🥈2 CSA Steaua București II
🥉3 CS Voința Câmpulung I
🥉3 CSM Bistrița

👧Feminin:
🥇1 CSM Bistrița I
🥈2 CS Farul Constanța
🥉3 LPS Constanța I
🥉3 CSM Arad I

Continua sa citesti

Tenis de masă

Tania Plăian: ”Această medalie este una dintre cele mai strălucitoare din colecția mea”

sursă foto: https://www.ettu.org, foto: Rob de Ruiter, FRTM

Tania Plăian e una dintre sportivele Bistriței care strălucește în competițiile de tenis de masă la care participă. Așa a făcut și zilele acestea în Noordwijk, Olanda, acolo unde a obținut medalia de aur la Europa Youth Top 10. După un parcurs foarte bun, sportiva noastră a câștigat competiția în ultimul meci, cel cu italianca Jamila Laurenti.

JB Sport: Felicitări Tania! Cum a fost competiția?

Tania Plăian: Parcursul meu la acest Top 10 Europa a fost unul aproape perfect. M-am simțit foarte încrezătoare încă de la începutul concursului pentru că jocul mi-a mers foarte bine și am reușit să mă mobilizez la fiecare meci. Aceasta medalie este una dintre cele mai strălucitoare din colecția mea deoarece Top 10 Europa este printre cele mai puternice concursuri pe plan continental. Sunt foarte fericită pentru aceasta performanță și o să continui sî muncesc și mai mult pentru a câștiga cât mai multe titluri.

JB: Care a fost momentul cheie din finală și cum l-ai gestionat ?

T.P.: Am analizat-o foarte bine împreuna cu antrenorii mei, ba chiar am urmărit meciul de la Campionatul European în care am pierdut cu scorul de 3-2 în proba pe echipe. Am fost foarte hotărâtă și determinată, pentru că știam că voi avea o luptă grea împotriva ei. Am strigat de la primul la ultimul punct și am fost foarte concentrată pe tot parcursul meciului.

JB: Care a fost attu-ul tău la Top 10 Europa ?

T.P.: Am știut foarte bine ce am de făcut încă dinainte să înceapă meciul. Cred că acesta a fost atuul meu – că am fost mai hotărâtă.

JB: Ce urmează pentru tine ?

T.P.: Voi participa la începutul lunii noiembrie la Superliga Feminină. Va urma apoi un cantonament de pregătire în Hong Kong și apoi între 24 noiembrie și 1 decembrie – Campionatul Mondial din Thailanda.

JB: Ce îți propui în privința celor două competiții majore?

T.P.: La Superligă ne dorim să fim în primele trei echipe, adică să ne menținem performanță iar pentru Mondiale imi doresc foarte mult o medalie, oricare ar fi ea.

 

 

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2020 Jurnalul sportiv al Bistriței. Proudly crafted by: 201.ro Statistici T5