conecteaza-te cu noi

Fotbal

CĂLIN SVOBODA, Heniu: ”Sunt mulțumit de lot”

foto: JB Sport

Antrenorul principal al ACS Heniu Prundu Bârgăului e mulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție pentru returul de campionat. Călin Svoboda mizează atât pe tinerele jucătoare cât și pe cele cu experiență.  E conștient ca obiectivul respectiv clasarea pe locurile I-IV nu este ușor de îndeplinit însă experiența și mai ales determinarea elevelor sale îl determină să creadă că nimic nu e imposibil.

9 din cele 18 jucătoare din lotul actual al Heniului sunt convocate la echipele naţionale, Under 17, 19 și senioare.

  „Am în lot trei jucătoare cu experienţă, plus o revenire, de lot naţional Andreea Corduneanu. În perioada de iarnă a venit la echipă și Laura Desmerean de la Baia Mare cu selecţii la lotul naţional, Beata Ambrus de la Ladies Târgu Mureş. Contez și pe revenirea Adelinei Rus. Încercăm aducerea unei jucătoare pentru finalizare, care să facă diferenţa. Suntem acoperiţi pe toate posturile, mai puţin pe cel de portar ne dorim încă o jucătoare care să ne asigure liniştea” – spune Călin Svoboda.

Lotul bârgăuan s-a reunit in 4 ianuarie, după care a participat la un turneu international de pregătire în Spania pe care l-a și câștigat. Până la reluarea campionatului, urmează pentru Heniu cantonamentul de iarnă pe care echipa îl va desfășura între 21-29 ianuarie la Colibița dar și o serie de meciuri amicale programate deja.

Publicitate

Fotbal

Karolina Țabur și Nadya Petrovskaya, evoluții bune la națională

Karolina Țabur, recent transferată de clubul de pe Valea Bârgăului la ACS Heniu și viitoarea jucătoare a clubului bârgăuan Nadya Petrovskaya participă de câteva zile la turneul internațional “Il Calcio è rosa – donne e pace”.

În primul meci al competiției, naționala de fotbal feminin a Moldovei s-a impus cu 4-0 în fața echipei italiene C.R. Abruzzo. Valorosul atacant Karolina Țabur (21 de ani) a înscris de două ori în minutele 11 si 31. Jucătoarea Heniului a marcat de două ori ( min 70 și 77) și in cea de-a doua partidă, cea cu Grifone Gialloverde Football Club, câștigată de Moldova cu scorul de 6-0. Nadya Petrovskaya, viitorul fundaș central al echipei noastre a avut evoluții bune în ambele meciuri disputate până acum.

 

Anglia se află pe primul loc în clasament, cu un golaveraj mai bun (+11) decât al echipei din Rep. Moldova (+10). Pentru a ajunge în finala competiției naționala Moldovei are nevoie de victorie în ultimul joc cu formația britanică. Următorul meci pentru Moldova e programat mâine la ora 15:30 în compania Angliei (selecționata colegiilor). Câștigătoarele grupelor vor juca finala pe 21 februarie. În cealaltă grupă, conduce Kosovo cu 6 puncte. Competiția se desfășoară în regiunea italiană Lazio, pe terenurile de fotbal din Roma și Frosinone.

Pentru naționala feminină a Moldovei acest turneu este o etapă de pregătire către preliminariile Campionatului European la fotbal feminin 2021. Moldova va juca următorul meci pe 7 martie, cu Polonia, în deplasare.

Continua sa citesti

Fotbal

Florin Bugar mizează pe două jucătoare ale Heniului pentru Turul de Elită

foto: FRF

Fundașul Mihaela Purcil și mijlocașul Claudia Pană se antrenează în aceste zile în Turcia alături de selecționata feminină Under 19 a României. În acest stagiu de pregătire, Florin Bugar pune la punct toate detaliile înaintea jocurilor de la Turul de Elită, ultima fază înainte de EURO WU19 din această vară.

Tricolorele întâlnesc Olanda, Scoția și Islanda în drumul spre WU19 EURO. Meciurile Grupei 1 se vor disputa în perioada 6-14 aprilie, în Olanda. Câștigătoarele celor șapte grupe de la Turul de Elită, alături de gazda turneului final, Georgia, vor participa la EURO WU19 programat în perioada 21 iulie – 2 august.

Continua sa citesti

Fotbal

Președintele Heniului, la Adunarea generală a FRF

George Ruscau, președintele clubului de fotbal feminin ACS Heniu Prundu Bârgăului participa zilele acestea la sesiunea membrilor afiliați ai Federației Române de Fotbal.

La întâlnirea de la Cheile Grădiștei participă toți conducătorii de cluburi din Liga întâi feminină de fotbal.

Este prezentă la Adunarea generală și conducerea Federației Române de Fotbal, inclusiv președintele acesteia, Răzvan Burleanu.

Se discuta aspecte și strategii legate de returul de campionat și viitorul sezon competițional.

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2020 Jurnalul sportiv al Bistriței. Proudly crafted by: 201.ro Statistici T5