conecteaza-te cu noi

Handbal

Gloria 2018 și-a prezentat lotul pentru sezonul viitor!

Clubul Sportiv Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a prezentat aseară în fața a sute de bistrițeni lotul cu care va aborda sezonul competițional 2020-2021.

Invitați cu câteva zile înainte la eveniment, prin intermediul mediilor de socializare ale clubului, suporterii  și galeria s-au alăturat autorităților și sponsorilor la momentul festiv.

 

Handbalistele au fost prezentate rând pe rând, de la ceremonie lipsind doar Almudena Rodriguez și Alexandrina Barbosa, aflate în pregatire cu lotul național al Spaniei, în vederea participarii la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

LOT: 

Ana Măzăreanu a evoluat în cariera sa pentru LPS Iași, HCM Bacău, Universitatea Cluj și Minaur Baia Mare. A jucat totodată în faza grupelor din Liga Campionilor. În sezonul 2016-2017 a venit la CSM Bistrița, alături de care a obținut medalia de bronz în Final Four-ul Cupei României, evoluând mai apoi la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, echipă cu care a câștigat medalia de bronz în Liga Florilor la finalul sezonului 2018-2019. Din sezonul trecut a revenit ACASĂ, la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.

Nicoleta Dincă are în palmares medalii de argint și bronz la mondiale universitare și de junioare, dar și multe prezențe în cupele europene. Este finalistă a Challange Cup, sfert – finalistă în Cupa Cupelor, jucând totodată și în faza grupelor din Liga Campionilor. Este jucătoare de bază a echipei naționale de handbal feminin a României.  A fost desemnată cea mai bună extremă stânga a lumii la Campionatul Mondial de tineret din Canada. Este medaliată cu bronz în campionat alături de CS Gloria 2018 BN, sezonul 2018-2019.

Laura Pristăvița a început să joace handbal la Liceul cu Program Sportiv Bistrița, echipă cu care a câștigat Campionatul național de junioare I, în 2008. Este de trei ori la rând vicecampioană a României, medaliată cu bronz la Campionatul european de junioare, campioană și vicecampioană națională, dublă câștigătoare a Cupei României și dublă deținătoare a Supercupei României. Este medaliată cu bronz în Cupa României, alături de CSM Bistrița, obținând aceeași medalie și în campionat alături de CS Gloria 2018 BN, sezonul 2018-2019. Face constant performanță alături de naționala de senioare a țării noastre.

Almudena Rodriguez a fost desemnată în sezonul 2015/2016 cel mai bun inter dreapta din prima ligă a Spaniei. Este medaliată în Super Cupa Spaniei şi Cupa Spaniei, participantă în EHF Challenge Cup și deținătoare a trofeului ”Copa de la Reina”. A câștigat împreună cu echipa națională a Spaniei medalia de aur la Jocurile mediteraneene și argintul la Campionatul mondial de handbal din Japonia. Este medaliată cu bronz în campionat alături de CS Gloria 2018 BN, sezonul 2018-2019.

Miruna Pica a început cariera sportivă la Corona Brașov după care a evoluat la CSS Viitorul Cluj, respectiv CS Universitatea Cluj Napoca. Are selecții în lotul național de cadete, junioare și din 2018 și la cel de tineret. A participat alături de celelalte tricolore la Campionatul Mondial U19 din Polonia și Campionatul European U20 din Ungaria. Este din sezonul precedent jucătoarea Gloriei 2018.

Jovana Kovacevic a jucat la ZRK ZEMUN,  RK Junior si mai apoi la ŽRK Buducnost, echipa alături de care a jucat în Final Four.  Au urmat apoi evoluții pentru Békéscsabai Előre NKSE și mai apoi pentru ÉRD și Minaur Baia Mare. Este din anul 2015 componentă a naționalei de handbal feminin a Serbiei, alături de care a jucat la Campionatele Europene din Suedia și Franța. Finalistă în Liga Campionilor în 2020, evoluând în grupele Cupei EHF și în 2019 în turul III al aceleiași competiții europene dar și câștigătoare a campionatului Muntenegrului, a Cupei Muntenegrului și Ligii Regionale, fiind totodată medaliată cu bronz în Cupa Ungariei.

Darly Zoqbi Trifunovic jucat pentru BM Murcia, Akaba Bera Bera, Le Havre AC Handball BM Sagunto, BM Bera Bera și Fleury Loiret HB și ŽRK Budućnost Podgorica. A fost componentă a lotului național de handbal feminin al Braziliei, dar acum joacă pentru naționala Spaniei. A participat în 2004 la Jocurile olimpice de vară din Grecia, la cele de vară din China dar și la cele din Brazilia. În 2015 a fost desemnată cel mai bun portar din campionatul francez. Are în palmares mai multe titluri și trofee obținute în Franța, Spania și Muntenegru.

Meike Schmelzer și-a început cariera la HSC Ingelheim.  Din 2007 până în 2014 a jucat la FSV Mainz 05, iar în perioada 2014 – 2021 la Thüringer HC, alături de care a câștigat campionatul Germaniei de trei ori, Supercupa Germaniei de trei ori, dar și Cupa DHB.  A făcut parte din echipa națională a Germaniei și a jucat până acum 61 de meciuri internaționale.

 De-a lungul carierei, Valentina Ardean Elisei a evoluat la cel mai înalt nivel, la echipe din țară și din străinătate. Este câștigătoare a Challenge Cup, a Cupei României, Supercupei României, Cupei Cupelor, Cupei EHF și Trofeul Campioanelor EHF. Este medaliată cu aur la Campionatul European pentru Tineret din Franța, argint la Campionatul Mondial din Rusia în 2005, bronz la Campionatul European din Danemarca/ Norvegia 2010 și bronz la Campionatul Mondial din Danemarca 2015. Golgeter în Liga Națională a României, cea mai bună extremă stânga la Campionatul Mondial din Rusia, Golgeter Cupa Cupelor EHF, cea mai bună extremă stânga la Campionatul European din Macedonia și cea mai bună extremă stânga la Campionatul Mondial din Danemarca, dar și participantă la Jocurile olimpice de vară de la Beijing 2008 și la Olimpiada de la Rio – 2016. Medaliată cu bronz în campionat alături de CS Gloria 2018 BN, sezonul 2018-2019.

Nataliia Savchyn este de cinci ori campioană și o dată vicecampioană națională în Ucraina, triplă câștigătoare a Cupei Ucrainei, deține de patru ori Super Cupa Ucrainei și de două ori Baltic League, trecându-și totodată în palmares și medalia de bronz în Baltic League. A jucat 14 partide în Cupa EHF și este de două ori semifinalistă în Challenge Cup, fiind medaliată la mai multe competiții europene. Este componentă a echipei naționale de senioare a Ucrainei. Sezonul trecut s-a transferat la CS Gloria 2018 Bistrița- Năsăud.

 Diana Lazăr deține medalia de aur în Campionatul Național al junioarelor, titlul național în 2014, două Cupe ale României în 2013 și 2014, precum și Supercupa în 2013. A jucat în grupele Ligii Campionilor, este câștigătoare a Ligii Naționale și medaliată cu argint în sezonul competițional 2012-2013, dublă câștigătoare a Cupei României și a Supercupei României în 2013. Este componentă a lotului național de senioare al României.

Alexandra Perianu a câștigat Olimpiada Națională Școlară la categoria ”licee”, fiind totodată medaliată cu argint în competiția junioarelor 2. A jucat pentru LPS Brăila și HC Dunărea Brăila. Este componentă a lotului național de tineret al României.

Valentyna Salamakha este triplă câștigătoare a Challenge Cup, dublă câștigătoare a campionatului Ucrainei, a celui din Azerbaidjan, a campionatului Germaniei, Supercupei Germaniei și a Cupei Germaniei. A jucat de 11 ori în Cupa EHF și de 7 ori în Liga Campionilor. Este componentă a lotului național de senioare din Azerbaijan.

Daniela Rațiu si-a început cariera la echipa Universitatea Jolidon Cluj-Napoca și alături de care a jucat în sferturile de finală a Challenge Cup, a fost de două ori vicecampioană a României și a evoluat în optimile de finală ale Cupei EHF. Ulterior, alături de Corona Brașov a jucat finala Cupei României, obținând o medalie de argint și două de bronz în campionat, a jucat în optimile de finală ale Cupei EHF și semifinala Cupei EHF. Este medaliată cu bronz în Cupa României cu CSM Bistrița și cu bronz în campionat alături de CS Gloria 2018 BN, sezonul 2018-2019. Este din 2018 componentă a naționalei de handbal feminin a României.

Sonia Seraficeanu a început handbalul la Clubul Sportiv Școlar din Hunedoara, de unde s-a transferat în 2014 la Clubul Sportiv Școlar Mediaș. În paralel, a jucat și în Liga Națională pentru SC Mureșul Târgu Mureș. Ulterior a evoluat pentru CSM Cetate Deva, Universitatea Cluj, CSM Slatina, iar din vara anului 2018 până acum – a jucat la CS Minaur Baia Mare. Este componentă a lotului național de senioare al României.

Andreea Târșoagă este componentă a echipei naționale de tineret a României cu care a participat la Campionatul Mondial U19 din Polonia, unde a fost declarată de două ori MVP. A câștigat locul II la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Gyor. A fost declarată de două ori cea mai bună jucătoare a României în Campionatul de junioare și de trei ori cel mai bun inter stânga în Campionatul de junioare. Este de 5 ori campioană națională și de 2 ori vicecampioană națională în Campionatul de junioare, titluri obținute alături de Olimpic respectiv CSM Târgu Mureș.

Ana Maria Iuganu a jucat la Liceul cu Program Sportiv din Roman, HCM Roman, SCM Râmnicu Vâlcea și SCM Gloria Buzău.  Este câștigătoare a Ligii Naționale, a Supercupei României și de două ori finalistă a aceleiași competiții. A fost finalistă a Cupei României în 2014 și 2016, dar și medaliată cu bronz în 2020.  A jucat în optimile de finală ale Cupei Cupelor EHF / Cupei EHF.  Este componentă a lotului național de senioare a României.

Alexandrina Barbosa este vicecampioană mondială și europeană. Jucătoarea a evoluat în carieră la echipe importante,  este componentă de bază a naționalei Spaniei,  vicecampioană mondială, europeană, câștigătoare a Cupei EHF, campioană a României, Rusiei și Spaniei, deținătoare a Cupei Rusiei și a Cupei Spaniei. A fost desemnată cel mai bun inter stânga al Campionatului Mondial din 2019 și cel mai bun inter stânga din Campionatul Franței în 2015 și 2016.

Laura Moisă este medaliată cu argint și cu bronz în campionat, finalistă și semifinalistă în Cupa României și câștigătoare a Supercupei României. A jucat în turul III al Cupei Cupelor și semifinalistă a Cupei EHF, jucând totodată în carieră în turul II respectiv optimile aceleiași competiții. Este deținătoare a medaliei de bronz la Campionatul Mondial, alături de naționala de senioare a României.

 

STAFF

Maseurul Gloriei 2018 Alexandru Chiuzan este absolvent al Facultății de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul UBB – extensia Bistrița. Deține un master în cadrul aceleiași facultăți. A urmat mai multe cursuri de perfecționare în masajul sportiv și aplicarea benzilor kinesiologice. Din 2012 activează ca tehnician maseur la CSM Bistriţa și în prezent CS Gloria 2018, alături de care a câștigat în urmă cu două sezoane medalia de bronz în campionat.

Fizioterapeutul Gloriei 2018 Catalin Ratiu a fost campion la baschet cu U-Mobitelco, hochei cu Corona Wolves Brașov (echipă cu care a câștigat și Cupa României) și vicecampion național la handbal alături de Corona Brașov. 

Lucian Andreies a fost preparator fizic la FC Gloria Bistriţa, activează ca preparator fizic la International Strength & Conditioning Institute, iar din anul 2016 este alături de handbalistele noastre.

Medicul echipei Andrei Farcas Rotariu este absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. Este specializat în Neurochirurgie, iar din 2017 a pus bazele Serviciului de Neurochirurgie din cadrul Spitalului de Urgență Bistrița.

Antrenorul cu portarii al Gloriei 2018 Gabriel Borodi a fost jucător la Dinamo Brașov, CSM Oradea, HCM Constanța, Dinamo București, Steaua București și Dunărea Călărași. Din 2015 și-a început cariera ca antrenor, mai întâi la CNOT Brașov, după care la HC Farul Constanța, CNOPJ București și Dinamo București. Este de două ori participant în Cupa Cupelor cu Maccabi Rehovot din Israel și HCM Constanța. Cu echipa constănțeană a câștigat campionatul în anul 2009.  A jucat în Challenge Cup alături de CSA Steaua București.

Antrenorul secund Radu Alexandru Moldovan a activat în campionatele naţionale ale şcolilor, ulterior ale juniorilor. La seniori a jucat în Divizia A cu Comelf-Ario Bistriţa. Ca profesor-antrenor, a participat la turneele finale. A câștigat cu echipa medalia de argint la junioare I . Între 2014 – 2020 a fost antrenor secund al CSM Bistrița. A revenit la echipa în martie 2021 în calitate de antrenor principal.

Noul team manager al Gloriei 2018 Dan Dumitru a fost director la Liceul cu Program Sportiv Banatul Timișoara, antrenor la echipele de seniori ale CSU Politehnica Timișoara și Handbal Club Arad și membru în Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal. Cea mai mare parte a carierei și-a legat-o de SCM Politehnica Timișoara, unde a activat în ultimii 6 ani. Alături de alb-violeți a câștigat în sezonul 2018-2019 Cupa României. Deține două medalii de bronz – una în campionat, sezonul 2015/2016 și cealaltă în Cupa României în sezonul precedent, echipa sa participând și în Cupa EHF. Din 2017 este licențiat „EHF Club Manager”.

După ce a calificat naționala Muntenegrului la Jocurile Olimpice și la cinci ani de la câștigarea trofeului Ligii Campionilor cu CSM București, Kim Rasmussen se întoarce în România, în Bistrița-Năsăud. Noul antrenor al Gloriei 2018 a fost nominalizat de Federația Internațională de Handbal – IGF la titlul ”Antrenorul anului”, de 3 ori (2013, 2014 și 2016). De-a lungul carierei sale, a mai fost selecționerul Poloniei și Ungariei, alături de poloneze jucând două semifinale ale Campionatului Mondial (2013 și 2015). A pregătit echipele Lyngby HK, Stavsten IF, Roskilde Handbold, CSM București și MKS Lublin. Tehnicianul Gloriei 2018 deține licența EHF Master Coach.

Evenimentul a fost transmis în direct pe Facebook-ul CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

Evenimentul a fost transmis în direct pe Facebook-ul CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

Publicitate

Handbal

Bistrița găzduiește primele faze ale Cupei României FAN Courier!

Federația Română de Handbal organizează în Bistrița jocurile din optimile respectiv sferturile de finală ale acestei competiții. Ele se vor juca în 24/25 august atât în Sala Polivalentă cât și în cea a Liceului cu Program Sportiv din Bistrița.
CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud va întâlni CSM București, în 24 august de la ora 18.00, în direct pe TVR 1.
Celelalte meciuri:
CS Minaur Baia Mare – CSM Slatina (Sala Polivalenta, ora: 10.10)
CS Măgura Cisnădie – HC Dunărea Brăila (Sala Polivalenta, ora: 12.50)
CS Dacia Mioveni 2012 – SCM Gloria Buzău ( Sala LPS Bistrița, ora 12.50)
SCM Râmnicu Vâlcea – SCM Craiova (Sala Polivalenta, ora: 15.30, TVR 2)
HC Zalau – CSU Cluj Napoca (Sala LPS, ora 15.30)
CSM Deva – CSU Știința București ( Sala LPS, ora 18.10)
Competiția se va desfășura cu spectatori, FRH urmând să pună în curând în vânzare tichetele de acces.

Continua sa citesti

Handbal

Gloria 2018 a disputat primele meciuri amicale ale verii!

foto: JB Sport
Jucătoarele Gloriei 2018 au obținut o victorie și o înfrângere, în primele două partide de pregătire ale verii, în compania CS Minaur Baia Mare. În prima partidă disputată ieri băimarencele s-au impus cu scorul 27-23. Astăzi a venit rândul elevelor lui Kim Rasmussen să obțină victoria: 31-30.
 Tehnicienii echipei din Bistrita au rulat toată echipa, testând mai multe formule de joc.
”Omogenizarea echipei reprezintă unul dintre obiectivele noastre, avand în vedere că mai mult de jumătate dintre jucătoarele pe care mizăm în noul sezon au semnat de curând cu Bistrița.” – anunță clubul pe pagina de Facebook.
Pregatirea Gloriei 2018 va continua în ritm sustinut, echipa avand programate meciuri amicale și turnee atât în țară cât și în străinătate.

Continua sa citesti

Handbal

Ana Maria Iuganu, Nicoleta Dincă și Sonia Seraficeanu, convocate la lot!

Jucătoarele Gloriei 2018 vor participa între 2 și 6 august la o acțiune de pregătire centralizată în capitală. În cadrul acesteia se vor efectua și o serie de testări.
Au fost convocate 33 de jucătoare, 18 din lotul A de senioare al României și 15 din a doua reprezentativă a țării noastre.

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2020 Jurnalul sportiv al Bistriței. Proudly crafted by: 201.ro