conecteaza-te cu noi

Alte sporturi

35 medalii pentru CS Tibi la două competiții derulate în weed-end

foto CS Tibi

Cristopher Farkas, Matei Radu, Serban Radu au reprezentat Clubul Sportiv Tibi la Cupa Tyr Flykick, competiție găzduită de Baia Mare.

Radu Serban  a fost cel mai bun în probele 50 m fluture m liber, 100 m spate, 50 m spate, 200 m liber și 50 m liber și a obținut la fiecare dintre ele medalia de aur. Tot el a câștigat argintul în proba de 50 m bras. Radu Serban a fost recompensat și cu Cupa pentru cel mai bun sportiv al categoriei de vârstă.
Cristopher Farkas a urcat pe treapta a doua a podiumului după evoluțiile de la 50 m fluture, 100 m liber, 200 m liber, 400 m liber și pe III dupa cea de la 800 m liber, categoria open. Matei Radu și-a trecut și el în palmares două medalii de bronz la 200 m bras, 100 m spate.

Tot în week-end la Turda s-a desfășurat Cupa Salina Turda. CS Tibi a intrat în concurs cu 9 sportivi: Gabriel Bolos, Robert Harsan, Alex Ilisuan, Laurentiu Farcas, Melisa Otvos, Nagy Etelka, Alexia Bota, Beatrice Pop și Lorena Otvos. Întrecerea  le-a adus Lorenei Otvos și lui Alex Ilișuan Cupa pentru cel mai bun sportiv al categoriei de vârstă. Lorena Otvos a obținut aurul la 100 m liber, 100 m spate și 400 m liber, argintul la 200 m mixt și bronzul la 100 m fluture și 100 m bras.

Alex Ilișuan s-a impus in probele de 100 m liber, 400 m liber, 200 m mixt, unde a obținut locul I. Tot el a obținut medalia de argint la 100 m spate și pe cea de bronz la 100 m bras.

Robert Harsan a câștigat argint la 100 m liber, 100 m spate, 100 m bras și 400 m liber, 200 m mixt în timp ce Cristian Farcas a obținut aurul în proba de 100 m bras și bronzul la 100 m liber, 400 m liber și 200 m mixt.

Alexia Bota a fost medaliată cu argint la 400 m liber și bronz la 100 m liber.

Publicitate

Alte sporturi

Doi bistrițeni ne reprezintă la mondialul de Taekwondo

foto: CS Ilyo

Ambii sportivi sunt legitimați la Clubul Sportiv Ilyo Bistrița, coordonat de Marius Muti.

Ștefan Gabriel Agrișan și Ana Riti au fost cooptați în lotul național de cadeți al României, participant la Campionatul Mondial de Taekwondo WT pentru Cadeți care va avea loc în Taskent, capitala Uzbekistanului. Ștefan Agrișan va lupta în data de 9 august la categoria cadeți masculin -45 kg, iar Ana Riti va lupta cu o zi mai devreme la categoria cadeți feminin -37 kg.

Marius Muti, instructor: ”Este cea mai importantă competiție la care participă cei doi sportivi ai clubului ILYO. Le urăm succes!”

Meciurile pot fi urmarite live AICI: http://www.worldtaekwondo.org/competition/wtf-world-cadet-taekwondo-championships/wtf-world-cadet-2019/live/

Continua sa citesti

Alte sporturi

Trei sportivi ai CS Ilyo au primit centura neagra 2 Dan

foto: CS Ilyo

Liana Ionela Musteață, Dan Alexandru Cantor și Răzvan Riti au susținut și promovat zilele trecute la Eforie Sud examenul de centură neagră 2 Dan.

Selena Șolderea este de câteva zile deținătoarea centurii negre 1 Dan iar Ana Riti și Ștefan Gabriel Agrisan a centurii negre 1 Poom (sub 15 ani). Mario Raul Filip Mureșanu a susținut și promovat examenul de centură roșie cu tresă neagră 1 Kup.

Examenele au fost susținute de reprezentanții CS Ilyo în cadrul Stagiului Național Tehnic de la Eforie Sud, la care au participat peste 360 de sportivi din România, Bulgaria și Kazakstan. Evenimentul a mai cuprins antrenamente tehnico- tactice, concursuri, cursuri de instruire pentru instructori și arbitrii și examene de grad. Antrenamentele s-au desfășurat la probele: Kyeorugi (luptă competițională), Poomsae (forme de luptă cu adversari imaginari), Kyeok Pa (Spargeri), Hoshinsul (Autoapărare) și Haidong Gumbo (Luptă cu sabia).

Marius Muti, președinte/ antrenor CS Ilyo: „Mulțumim Consiliului Județean Bistrița Năsăud pentru sprijinul acordat participării la acest eveniment sportiv.”

Clubul Sportiv Ilyo a participat la acest stagiu cu un lot de 25 de sportivi.

Continua sa citesti

Alte sporturi

FOTO-VIDEO Un bistrițean vrea să fie campion la skandenberg

foto: Tiberiu Ionuț Buta

Tiberiu Ionuț Buta are 17 ani. Bistrițeanul se antrenează în podul casei sale, pe care a transformat-o în sală de pregatire. Se pregătește singur pentru că nu e afiliat la nici un club și nici nu are antrenor. Sfaturile vin on-line de la sportivul rus Arsen Liliev, de 5 ori campion mondial și de 6 ori campion european. Tiberiu participă doar de cinci luni în competițiile interne de skandenberg însă îi confruntă de la egal la egal pe cei cu experiență.

„Încă de când aveam 8 ani îl admiram pe Ion Oncescu și nu îmi venea să cred ce performanțe are, la fel pe Radu Valahu, Andrei Chiprianov și Olimpiu Făt – toți legende ale skandenberg-ul românesc! Mereu mi-am dorit să ajung ca ei. Am început să fac sport din cauza unui băiat din școala generală, care mă punea mereu,  foarte ușor. Provocările au venit treptat și atunci am înteles că trebuie să continui pregătirea în mod susținut.”

 Bistrițeanul a renunțat la karate și fitness pentru a face cariera în skandenberg.

 „Voiam mai multe provocări iar fitness-ului mă limita. La skandenberg e altfel, te impui mai ușor. Nu am vrut să fiu doar un băiat care arată bine, pentru că, de ei e plină lumea. În skandenberg e altfel, dacă ajungi campion național sau mondial lumea te respecta, pentru că e foarte greu să ajungi atingi aceste performanțe.„

 Tocmai de aceea, Tiberiu Buta are visuri mari: vrea să devina campion național și mai apoi mondial. Știe că nu va fi ușor, mai ales în plan financiar, dar e dispus să facă totul pentru a ajunge sus. Își dorește ca munca lui să fie susținută de un sponsor, pe care nu l-a găsit încă.

Cel mai recent concurs la care a participat a fost Brandomania, acolo unde deși a fost mezinul competiției a obținut locul IV. Provocările vor continua în 10 august când va participa la un concurs în Suceava. Va fi prezent apoi la Festivalul Usturoiului din 18 august urmând să încheie luna cu o nouă participare la Brandomania Cluj.

Continua sa citesti
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2019 Jurnalul sportiv al Bistriței. Statistici T5