conecteaza-te cu noi

Alte sporturi

22 medalii la concursul internațional de înot Cupa Mureș

Sursa: CS Tibi

Municipiul Tîrgu Mureș a găzduit zilele trecute concursul international de înot Cupa Mures. În paralel s-a desfășurat și memorialul “Tóth Páll József “ ediţia XXVI-a. Au participat 264 sportivi de la 20 cluburi din România, Ungaria și Moldova.

Județul nostru a fost reprezentat de Clubul sportiv Tibi, care a înscris în concurs 10 sportivi din Bistrița, Beclean, Tîrgu Mureș. În urma evolutiei lor, aceștia obținut 22 medalii: 4 de aur, 7 de argint și 11 de bronz. 

Radu Șerban a câștigat aurul în proba de 50 m liber, 100 m liber, argint la 50 m spate, 50 m fluture, bronz la 50 m bras,  Lorena Otvos a obținut medalia de aur la 50 m spate, 50 m liber, argint la 100 m liber, bronz la 200 m mixt, 50 m fluture iar Radu Matei – argintul la 200 m bras și bronzul la 100 m spate, 200 m mixt, 200 m spate, 100 m bras.

La rândul sau, Crisstopher Farkas a fost medaliat cu argint la 100 m fluture, bronz la 200 m bras, 100 m liber. Pe podium au urcat și Alex Ilișuan – argint la 50 m liber, 100 m liber, Alexia Bota – bronz la 50 m liber și Etelka Nagy – bronz la 100 m liber.

Continua sa citesti
Publicitate

Alte sporturi

Alexandra Uiuiu participă la Jocurile Europene de la Minsk

foto Alexandra Uiuiu

Sportiva face parte din lotul național de baschet coordonat de Carmin Artemie Popa și Mihai Cristian Vacarescu, alături de Ruxandra Diana Chis, Andreea Lazar, Elisabeth Pavel, Radu Paliciuc, Ionel Victor Petrache, Bogdan Cezar Sandu, Baris Aktas. Ei vor concura în proba: baschet 3×3.

Alexandra Uiuiu: ”Sunt foarte entuziasmată să fiu aici, cred că e o experiență pe care orice sportiv își dorește să o trăiască. Deși în formula asta, echipa noastră nu are multă experiență internațională noi vrem sa ne întoarcem cu o medalie acasă. Suntem mândre și recunoscătoare să reprezentăm România la jocurile europene!”

Alexandra Uiuiu este componentă a lotului naţional de foarte mulţi ani iar valoarea sa este cunoscută în ţară.

Cei 123 tricolori vor concura la toate cele 15 sporturi si discipline sportive: atletism, baschet 3×3, badminton, box, ciclism, fotbal pe plaja, gimnastica – artistica, aerobica si ritmica, judo, kaiac-canoe, lupte – feminin, libere si greco-romane, sambo, tenis de masa, tir sportiv și tir cu arcul.

Dincolo de medaliile puse în joc, miza competiției este dublată la unele discipline și de calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.  În această situație se află cei de la atletism, badminton, ciclism, judo, karate, tenis de masa, tir cu acul si tir sportiv.

Competiţia multisport se va desfășura în perioada 21-30 iunie.

Continua sa citesti

Alte sporturi

Taekwondo – de la performanța fizică la cea școlară

foto: CS Ilyo

Artele marțiale sunt percepute ca sporturi de contact unde se predă calea de a deveni un războinic priceput sau un luptător desăvârșit. Practicarea artelor marțiale fortifică trupul și întărește psihicul, determinand practicantul sa fie mai ordonat, mai responsabil, mai respectuos cu ceilati dar si cu mediul și il învață să își organizeze foarte bine timpul.

Sportivii din grupa de performanță care fac de luni până sâmbătă câte 3 ore de antrenament pe zi au reușit și pe parcursul anului școlar 2018-2019 să aibă rezultate foarte bune la învățătură la unele din cele mai prestigioase și exigente unități de învățământ din județul Bistrița-Năsăud.

Mediile lor sunt cuprinse intre 8.84 si 9.90.

Dan Alexandru Cantor, elev în clasa a XI-a B la Colegiul Național Liviu Rebreanu Bistrița a terminat anul școlar 2018-2019 cu media generală 9,54. Liana Ionela Musteață, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național Liviu Rebreanu Bistrița a absolvit cu media generală 9,23. La randul ei, Selena Șolderea a absolvit clasa a IX-a de la Liceul de Arte Corneliu Baba cu media generală 8,84 iar Mihai Cristian Bura a absolvit clasa a VIII-a G de la Colegiul Național Liviu Rebreanu Bistrița cu media generală 9,30.

Mario Raul Filip Mureșanu a absolvit clasa a VII – a G a Colegiului Național Liviu Rebreanu Bistrița cu media generală 9,10 in timp ce Andreas Georg Stern a absolvit clasa a VII – a G a Colegiului Național Liviu Rebreanu Bistrița cu media generală 9,00.

Ana Riti a absolvit clasa a VI-a A de la Școală Generală Nr. 1 Bistrița cu media generală 9,90, Ștefan Gabriel Agrișan a absolvit clasa a VI-a de la Școala Generală Șieu Odorhei cu media generală 9,82 iar Răzvan Daniel Cociuban a absolvit clasa a V-a la Școala Generală Nr. 6 cu media generală 9,75.

Bogdan Tudorache a absolvit clasa a V-a la Colegiul Național Andrei Mureșanu Bistrița cu media generală 9,69, Tudor Mihai Sas a absolvit clasa a V-a la Școala Generală Nr. 3 Bistrița cu media generală 9,55.

Calificative foarte bune la scoala au obtinut si Ana Luiza Bindea – clasa a IV-a, Școala Gimnazială Grigore Silași, Vlad Ioan Țenghel – clasa a IV-a la Școala Generală Nr. 3 Bistrița și Denis Ionuț Țermure – clasa a II-a la Școala Gimnazială Grigore Silași Beclean.

Clubul Sportiv ILYO îi incurejează și pe sportivii Mihai Cristian Bura și Robert Ștefănuțiu Mureșan, care susțin zilele acestea examenul de capacitate.

Continua sa citesti

Alte sporturi

Două competiții în doar trei zile pentru luptătorii Profesional Fight Gym

sursa: Profesional Fight Gym

Săptămână încărcată cu două competiții importante pentru luptătorii Profesional Fight Gym.
Bogdan Medveschi și Bogdan Suru au luptat  joi în cea mai puternică promoție PRO din România – Gala Dynamite Fight Show din Cluj Napoca. Din păcate ambii au pierdut meciurile cu George Aluaș și Samer Hassoun, la o diferență foarte mică. Din Cluj – Napoca luptătorii s-au deplasat la Putna, acolo unde sâmbătă s-a desfășurat Campionatul Național de Freestyle K1.

În urma desfășurării competiției Rareș Călinescu a obținut locul 1 la categoria copii 8-14 ani. A fost urmat de Gelu Nagy (locul II) și de Emanuel Ianos, Raul Varga și Ionut Apostol (locul III). La juniori, clubul bistrițean a obținut trei clasări pe podium prin Darius Magda, Remus Tarpian și Ionuț Zdrabau. Darius Fizeșan a venit pe IV.

La seniori, locul I i-a revenit lui Paul Tofeni care a câștigat și una dintre cele trei centuri puse în joc de organizatori. În urma sa au venit Alex Bolfa (locul II) și Ciprian Gales (locul IV).

Continua sa citesti
Publicitate

Facebook

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Jurnalului sportiv al Bistriței . Copyright © 2019 Jurnalul sportiv al Bistriței. Statistici T5